Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Lad opp til skisesongen med skredkveld

Publisert: 23.11.2022

Den siste uken i november drar vi i gang skisesongen med skredkvelder flere steder rundt om i landet, fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør.

I november 2019 var det fullsatt sal på skredkvelden i Oslo. Nå gjentar vi suksessen 25 andre steder i landet. Foto: Audun Hetland / CARE

Vinteren står straks for døren og for å lade opp til en fin skisesong, arrangerer vi skredkvelder på 25 ulike steder i landet, fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør.

— Vi gleder oss vilt til en ny skisesong, og håper skredkveldene kan være med på å gi skifolket en litt tryggere inngangsport til vinterfjellet. Skredkveldene er en perfekt mulighet til å få vite mer om snø og snøskred, hvordan du kan bruke skredvarselet og hvordan du kan gjøre tryggere valg, sier Heidi Bache Stranden i Snøskredvarslingen.

Mer kunnskap gir tryggere ferdsel

Skredkveldene er et samarbeid mellom Snøskredvarslingen i Varsom, NVE, DNT, CARE og Fri Flyt. På skredkveldene møter du andre skientusiaster og kan lære av noen av de som tilbringer mest tid i fjellet.

— Start sesongen med en skredkveld, og fortsett med et skredkurs, da er du enda bedre rustet når du skal til fjells, sier Roger Bareksten i DNT.

 En oversikt over hvor det skal holdes skredkvelder finner du på nettsiden til Fri Flyt : Skredkvelder fra Longyearbyen til Kristiansand | FRIFLYT.NO