Hopp til hovedinnhold

Kom på skredkveld!

Publisert: 20.11.2023

Gleder du deg til vinteren? Lyst til å møte likesinnede, se skifilm og lære mer om snø og snøskredfare? Kom på skredkveld!

I 2019 var det fulle hus på skredkvelden i Oslo. Nå har du igjen mulighet til å komme på skredkveld! Foto: Audun Hetland / CARE

Nå er det straks klar for årets uke med en hel haug av fine skredkvelder. Den Norske Turistforening (DNT), Varsom – Snøskredvarslingen, CARE (ved UiT) og skimagasinet Fri Flyt arrangerer i år, som i fjor, en uke hvor de, i samarbeid med andre, arrangerer skredkvelder rundt om i landet, fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør.

–  Skredkunnskap er ferskvare og må vedlikeholdes. Derfor er jeg så glad for at folk kommer på skredkvelder, og at så mange ser viktigheten av å ha riktig kunnskap med seg ut på tur, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Skifilm, skiglede, skiterreng – og snøskred

Tema for skredkveldene vil variere fra sted til sted, men de som kommer på skredkveld vil få gode tips å ta med seg når de setter kursen til fjells. I tillegg viser vi skifilmen Ambivalent av Erlend Remmen med Eirik Verlo og Robert Robertsen.

Skifilmen Ambivalent skal vises på alle skredkveldene. Foto: Erlend Remmen.

– Vi mener filmskaperne klarer å fange det dilemmaet vi alle står i når vi fulle av skiglede og entusiasme også må forholde oss til snøskred som naturfare. For å unngå snøskred er det viktig at vi snakker om snøskred sier Audun Hetland i CARE

Starter i Oslo 21. november

Skredkvelduken tyvstarter med skredkveld på Chateau Neuf i Oslo allerede 21. november. Den kan du lese mer om her: Skredkveld på Chateau Neuf | FRIFLYT.NO.

– Vi gleder oss stort til å starte med en stor kveld i en stor by, og gleder oss over at snøskred blir satt på agendaen i både byer og tettsteder uken etter, sier Heidi Bache Stranden i Snøskredvarslingen.

Skredkveldene passer både som nødvendig oppfriskning for erfarne toppturfolk, og som en introduksjon for nybegynnerne. I fjor ble det fullt hus på alle arrangementene.

 Oversikt over skredkveldene

  1. november

Oslo (Chateau Neuf)

  1. november

Kristiansand   

Oslo (DNT)     

Narvik 

Hamar

Mo i Rana    

Volda

Sogndal                         

  1. november

Drammen

 Voss

Årdal   

Trondheim   

           

  1. november

Ålesund, Terminalen    

Førde   

Stavanger

Mosjøen

Kongsberg

Sortland

                       

  1. november

Beiarn

Svolvær

Korgen, Valla skole     

Bergen, Høgskolen Kronstad    

Sarpsborg      

Longyearbyen (UNIS) 

Oppdal

Gjøvik 

Bodø

Lakselv

Tromsø

    

5. desember

Hammerfest

               

  1. desember

Storslett

           

  1. desember

Hovden