Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Del dine observasjoner av nysnø med Varsom

Publisert: 27.10.2022

Vinteren er på vei og det kommer nysnø i fjellet! Den informasjonen må du gjerne dele med oss og andre. I den nyeste utgaven av Varsom appen har dette blitt enda enklere.  

Del dine observasjoner av snøen slik som denne nysnøen på Styggehøe i Jotunheimen 20. september 2022. Foto: Solveighw@Regobs /NVE

Skiføret er kanskje så-som-så foreløpig, men du kan dele enhver forsmak på den kalde, fine tiden med oss og andre som er ute på tur.  For de som er på fottur i fjellet i høstferien er det superverdifullt å få vite om de skal vasse i dyp nysnø eller om det er bart.  

Du kan lett bytte mellom enkel og fullstendig snøobservasjon  

En annen nyhet er at du nå også kan fortelle andre om hvordan skiføre er. Det gjør du ved å klikke på de forskjellige smilefjesene. I enkel observasjon kan du registrere snøoverflate og faretegn ved å klikke på ikonene. Under hvert av disse valgene kan du laste opp bilder. I tillegg kan du rapportere inn nysnø siste 24 timer og total snødybde. Om du savner å kunne sende fra deg en fullstendig observasjon om forholdene kan du enkelt bytte mellom de to oppsettene i appen og på web.  

 All data du sender inn via Varsom på app og web er supernyttig for andre som ferdes ute og for snøskredvarslingen.  

                             

Husk at du også kan registrere andre naturfarer som svekket is, flom og jordskred i Varsom. Da andre varslingstjenestene i Varsom setter like stor pris på et bilde av flom som vi i snøskredvarslingen setter pris på et bilde av snø- og snøskredforholdene.   

Les mer om andre oppgraderinger i ny Varsom-app versjon 4.7.2 her. 

Vi gleder oss til å følge med på dine observasjoner fremover!