Snøskredvarsel for Voss onsdag 16.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Høye dagtemperaturer gir fare for mindre våte skred. Enkelte glideskred kan også forekomme.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
1 - Harmløst (sluff)
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Kaldare vær vil gi mindre smelting og mindre vassmetting i snødekket. Lettskya vær vil også hindre snøsmeltinga noko. På den varmaste tida på dagen kan det gå mindre våte laussnøskred i bratt terreng. Ellers generelt stabile forhold i eit forutsigbart snødekke.
Snødekket er smelteomvandla, grovkorna og fastare etter ein lengre periode med høge temperaturar og mykje sol. Unntak kan vere i dei høgaste skyggevendte fjellområda der det framleis kan vere delvis lagdelt snø og skarelag. Snøgrensa i regionen ligg på 700-800 moh. Mest snø og skiføre i austvendte områder. Ryggar og oppstikkande terrengformasjonar er stort sett snøfrie. Det er fleire dagar sidan det har vore observasjonar på glideskred, men det er observasjonar på store sigesprekker.
Observasjoner viser fortsatt godt skiføre på Vikafjellet.
0 - 3 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra nordvest.
-1 °C til 6 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 1500 moh om ettermiddagen.
Skyet.
Lettere skydekke til kvelden.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra sør.
6 °C til 14 °C på 1400 moh.
Til topps om ettermiddagen.
Klarvær.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.