Snøskredvarsel for Vest-Telemark onsdag 09.01.2019

1
Liten
Publisert:

Det finnes ustabile nysnøflak i noen leområder, ellers stabile forhold.

Nysnø (flakskred)

Nedføyket svakt lag med nysnø

Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Slike skred blir vanligvis utløst av deg selv eller av andre skiløpere. Skredproblemet finnes der det ligger nysnø som danner myke flak i bratt terreng.
1 - Små
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Vind fra nord vil føre til at flakdannelser i sørlig sektor blir hardere. Den vindtransporterte snøen har flere steder lagt seg på glatt skare og det vil fremdeles være lett å løse ut små skred. Det er sannsynligvis svært vanskelig å løse ut skred i det gamle snødekket. Unntaket kan være noen få heng høyt til fjells der mildværet ikke har tatt tak, men det er avgrenset til de høyestliggende toppene.
Snødekket består av en eldre del preget av vind og mildvær som nå har frosset til. Noe nedbør mandag 07.01 førte til ca 10 cm nysnø som har blitt utsatt for vind fra nord. Vindutsatte og vestvendte områder er fra tidligere i vinter avblåst eller har lite snø, mens det ligger noe mer snø i terrengformasjoner som har samlet snø og i terreng mot Ø-S.
Det er tidligere observert kantkorn og rim i det gamle snødekket. Mildvær har sannsynligvis til dels brutt ned svake lag og det er nå dekket av bærende skarelag.
0 - 1 nedbør mm i døgnet.
Stiv kuling fra nord.
-11 °C til -5 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 400 moh natt til tirsdag.
Delvis skyet.
Synkende snøgrense, 0 meter fra formiddagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Frisk bris fra nord., endring til bris fra nord om ettermiddagen.
-12 °C til -8 °C på 1400 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.