Snøskredvarsel for Svartisen fredag 16.02.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold. Det kan finnes enkelte ustabile områder med fokksnø i høyden.

Fokksnø

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
2 - Små
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Snødekket og været går litt på repeat og det er ikke ventet endringer av betydning. Enkelte steder kan det finnes små ustabile fokksnøflak, men snødekket er stort sett stabilt.
Siste snøfall av betydning var sist helg, siden da har kraftig vind fra S-SØ lagt denne snøen i leområder, hovedsakelig i fjellsider mot NV. Det er stor variasjon i snømengdene i regionen, mest snø i indre deler.
Det er observert ulike lag med kantkorn i snødekket, men dette er vurdert til å ligge under hard snø og er derfor de fleste steder ikke mulig å påvirke. I skoggrensen er det fortsatt litt drønn fra et svakt lag, men ingenting som er av betydning for skredfaren.
Det er ikke registrert skredaktivitet de siste dagene.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Stiv kuling fra sør
Temperatur
-12 °C til -4 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Stiv kuling fra sørøst, endring til frisk bris fra sørøst om ettermiddagen
Temperatur
-11 °C til -6 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.