Snøskredvarsel for Sunnmøre lørdag 24.02.2018

2
Moderat
Publisert:

Vær varsom der det ligger fersk vindtransportert snø, ellers stort sett stabile forhold.

Nysnøflak

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær forsiktig i bratte heng under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Hold avstand til hverandre ved ferdsel i bratt terreng. Unngå ferdsel i / ved terrengfeller. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn.
Flakskred
2 - Små
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det kan ligge mindre ustabile fokksnøflak i N-V-Ø renner, søkk og lesider. Desse kan ligge på svakt lag overflaterim, og kan derfor fjernutløysast.
På overflata ligg det opp til 10-15 cm laussnø, med store variasjonar. I vindutsett lende; typisk toppar og ryggar er det avblåst og isete. Kalde netter har gitt gode vekstvilkår for overflaterim og kantkorn. Sola tek i sydsider og det har gått fleire glideskred og våte laussnøskred i bratt terreng. Det eldre snødekket er prega av kraftig vind frå SØ sist veke med hardpakka fokksnø.
Det vart onsdag observert mykje overflaterim overalt i terrenget nær Volda. Det har gått fjernutløyste skred på overflaterim i naboregionen; Romsdal. Ein bør anta at dette er mogleg her og, spesielt nord i regionen. Det er torsdag observert utvikla kantkorn under skarelag i nordvendt side nær Ørsta.
Observatør nær Volda, melder fredag om 15 cm laus ubunden snø på overflata, vindstille og våte skredtypar i bratte sydsider der sol tek.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørøst
Temperatur
-12 °C til -3 °C på 1400 moh
Plussgrader
Opp til 200 moh om formiddagen
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Stille/svak vind fra sørøst
Temperatur
-16 °C til -4 °C på 1400 moh
Plussgrader
Opp til 300 moh natt til lørdag
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.