Snøskredvarsel for Romsdal lørdag 12.05.2018

2
Moderat
Publisert:

Generelt trygge forhold, men vær forsiktig i bratte heng med våt nysnø i høyfjellet. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Husk at selv små skred er tunge og kan skade deg, særlig ved skred i terrengfeller. Når du er på vei ned store heng bør du gradvis bevege deg ut av fallinja for å unngå å bli tatt igjen av små skred som du selv har utløst. Følg med når snøoverflaten blir våt og myk. Skredfaren øker i takt med temperaturstigning og nedbørintensitet. Vær ekstra forsiktig når det regner og/eller når temperaturen stiger.
Løssnøskred
2 - Små
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Glideskred

Vann ved bakken/smelting fra bakken

Unngå lengre opphold i og nedenfor fjellsider med ferske glidesprekker. Det er vanskelig å forutse når slike skred vil løsne.
Flakskred
2 - Små
Naturlig utløst
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Klarvær og utstråling på natta gir uttørking av snødekket. Faregraden ventes gradvis å synke og vurderes til 1-liten der det ikke kom nysnø torsdag. Over denne høyden kan fremdeles en skiløper løse ut våte skred opp i str. 2. Kraftig smelting de siste ukene gjør at størrelsen på eventuelle glideskred også ventes å bli mindre, men husk at selv små snømengder kan gi alvorlige konsekvenser. Unngå opphold under glidesprekker.
Snødekket er generelt smelteomvandlet etter en lang periode med høye temperaturer og mye sol. Det kan fortsatt være rester av lagdeling og skarelag i høyfjellet men smeltevann drenerer godt. Snøgrensen i regionen ligger på 500-700 moh. Rygger og kuler i terrenget er stort sett snøfrie.
Det kom 10-15 mm nedbør natt til fredag. På Mannen målestasjon (1300 moh) økte snødybden med 5 cm før det ble mildere.
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra sør.
0 °C til 8 °C på 1400 moh.
Klarvær.

For oppdatert værvarsel se yr.no
2 - 5 nedbør mm i døgnet.
Bris fra nordøst.
-2 °C til 4 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 2000 moh om ettermiddagen.
Skyet.
Forbigående snø ned til ca 1000 moh om natten. Stigende temperatur utover dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner siste 3 døgn

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.