Snøskredvarsel for Romsdal lørdag 26.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Men husk at selv små skred kan være farlige i/ved terrengfeller.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
1 - Harmløst (sluff)
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Generelt stabile forhold i eit forutsigbart snødekke som har gjennomgått førefall. Hardheiten på snøoverflata blir styrt av temperatursvinging gjennom dagen. Det er kun i svært bratt terreng at skiløper kan dra med seg nok snø til å skape skred. Nokre skavlbrudd kan forekomme.
Snøoverflata blir i stor grad styrt av temperatursvingningar og sol gjennom dagen. Snøgrensa kryp stadig høgare til fjells og snødekket er no i hovedsak smelteformar av forskjellig slag. Snøen er sunke godt saman og vil være fast tidlig på dagen. Snøgrensa i regionen ligg på 800-1200 moh. Snø og samanhengande skiføre stort sett kun i aust- og nordvendte områder høgt til fjells. Ryggar og oppstikkande terrengformasjoner er snøfrie.
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra nordøst.
3 °C til 11 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 1900 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Stille/svak vind.
4 °C til 12 °C på 1400 moh.
Til topps om kvelden.
Klarvær.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner siste 3 døgn

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.