Snøskredvarsel for Romsdal søndag 21.01.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold, men vær likevel forsiktig i bratt terreng der fokksnøen er mjuk.

Fokksnø

Dårlig binding mellom lag i fokksnøen

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
2 - Små
Stor tilleggsbelastning
Noen bratte heng
Lite sannsynlig

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Opphaldsvær og lite vindtransport dei siste dagane gjer at det har blitt danna betre bindingar i fokksnøen. Dei fleste plassane er fokksnøflaka harde og det skal mykje til for å løyse ut skred, men vær varsom der flaka er mjuke og tynne, då det er lettare å påverke svake lag. Det finnast kantkorn i snødekket, men desse er såpass dårleg utvikla at det ikkje blir vurdert som eit skredproblem i regionen. Grunna temperaturgradienten i snødekket er det venta at desse vil utviklast vidare og må difor følgast med på framover. Der det er avblåst kan skara vere hard, og fall i bratte heng kan gi alvorlige konsekvensar. Snøskredfaren er vurdert som 1 - liten.
Snødekket blei sterkt vindpåvirka i starten av veka, både under og over skoggrensa. Snøen har bunde seg til harde flak, og enkelte stadar er det avblåst ned til smelteskara frå 23.12.17. Det er lite snø tilgjengelig for vidare vindtransport.
Der snødekket er tynt er det observert begynnande kantkornutvikling under skarelag, men dette er vurdert til å ikkje vere eit vesentlig problem i Romsdal enda.
Det er ikke rapportert om skredaktivitet dei siste døgna.
Det har vore minimalt med nedbør i regionen den siste veka.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Frisk bris fra sørøst
Temperatur
-17 °C til -7 °C på 1400 moh
Plussgrader
Opp til 100 moh om formiddagen
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørøst
Temperatur
-19 °C til -7 °C på 1400 moh
Plussgrader
Opp til 100 moh om ettermiddagen
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.