Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Tromsø torsdag 24.05.2018

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt gunstige forhold, men det kan være lett å løse ut små skred i den våte nysnøen. Husk at selv små skred kan være farlige i/ved terrengfeller.

Skredfarevurdering

I den nyeste snøen vil det være lett for skiløpere å løse ut små, våte skred, men omfanget er trolig begrenset.

Det gamle snødekket har vært igjennom gode og varme dager tidligere i mai, og bittelitt regn og litt stigende temperaturer vil ikke føre til noen ny skredsyklus i den gamle snøen.

I høyden kan sterk vind legge opp et og annet flak av fokksnø, men gunstig temperatur fører til at disse vil stabilisere seg raskt.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 23. mai 2018

Våren er godt på vei og tidligere i mai var det godt fart i snøsmeltingen. Snødekket har vært gjennomfuktet til topps. I fjellet har det smeltet frem rabber og fjellknauser og stort sett må en over 600 -700 moh for å finne sammenhengende snødekke. Skiføret er stort sett best i nord- og nordvestvendte sider.

Lavere enn 500 moh var det stort sett snøfritt, og natt til onsdag kom det nysnø over 400 - 500 moh. De siste nettene har det vært et snev av nattefrost også i lavlandet.

En observasjon fra Kvaløya viser at det finnes gjennomfuktet kantkorn under skarelag helt nederst i snødekket.

Fjellvær

Onsdag 23. mai 2018

Oppholdsvær. Skyet.

Torsdag 24. mai 2018

Oppholdsvær. Skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS