Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Sør-Troms onsdag 01.05.2019

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Litt nysnø fører til ustabile nysnøflak i enkelte leområder, ellers stort sett stabile forhold.

Skredfarevurdering

Litt nedbør i form av snø mandag ettermiddag og tirsdag vil føre til at det danner seg små nysnøflak i de mest utsatte områdene. Det er observert glidesprekker i enkelte fjellsider. Lavere temperaturer vil også stabilisere dette skredproblemet på sikt, men dette går sakte og enkelte glideskred kan ikke utelukkes.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Tirsdag 30. april 2019

Snøoverflaten er preget av fint vær i mange dager. Klare netter gir utstråling og har ført til igjenfrysing av snødekket som utover dagen har blitt mykt og vått av sol og varme. Regnvær og plussgrader høyt til fjells i forrige uke har gjennomfuktet snødekke. Det er kun i nordvendte heng høyt til fjells der snødekket er tykt hvor det fortsatt kan finnes lagdelinger. Under 3-500 moh er det nå lite snø. Minst i solvendt terreng.

Fra slutten av februar har vi hatt et vedvarende svakt lag av kantkorn dypt i snødekket. Laget er ødelagt under ca 1000 moh. I høyden på steder med tykt snødekke kan det fortsatt ligge intakt enkelte steder. Egenskaper og utbredelse er usikkert.

Det ble observert naturlig utløst flakskred på Senja tirsdag morgen.

Tirsdag formiddag er det minus 3 grader på Kistefjellet målestasjon i Lenvik (982moh).

Fjellvær

Tirsdag 30. april 2019

Oppholdsvær. Skyet. Kaldere enn de siste dagene. Litt nedbør om kvelden.

Onsdag 1. mai 2019

Oppholdsvær. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS