Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Varsel fra Meteorologisk Institutt for Nord-Troms og Kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark

2

Kraftige vindkast, gult nivå (MET)

Publisert: Gyldig: fra 22.09.2021 08:00 til 22.09.2021 20:00

Varsel

Vindkast

  • Avsender: Meteorologisk Institutt
  • Fare pågår: onsdag 22. september 2021, kl.08:00
  • Fare minker: onsdag 22. september 2021, kl. 20:00
  • Sannsynlighet: Sannsynlig > 50%

Konsekvens

Løse gjenstander kan blåse avgårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer.

Råd

Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Beskrivelse

Fra onsdag morgen til onsdag kveld ventes det sør og søraustlig liten og periodevis full storm utsatte steder. I forbindelse med vinden ventes det kraftige vindkast på 25-33 m/s. Det er også mulighet for lokalt svært kraftige vindkast på 33-37 m/s. De kraftigste vindkastene ventes på utsatte steder mellom Lyngsalpan og Porsanger, men det er ikke ventet at de svært kraftige vindkastene vil berøre bebygde områder. Det er også ventet at mange områder ikke vil bli berørt av de kraftige vindkastene og det er uforutsigbart hvor den sterkeste vinden vil slå ned og hvor den vil blåse over og dermed ikke berøre lavereliggende områder.

Kart over kraftige vindkast, gult nivå, Nord-Troms og Kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark, 22 September 06:00 UTC til 22 September 18:00 UTC.
Kart over kraftige vindkast, gult nivå, Nord-Troms og Kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark, 22 September 06:00 UTC til 22 September 18:00 UTC.
Oversiktskart