Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten lørdag 01.04.2023

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:
Nytt vedvarande svakt lag høyt i snødekket gjør at det er svært lett å løse ut skred i alle hengretninger. Der det kommer som mest snø kan skred løsne naturlig.

Skredfarevurdering

Det er nå lett å løse ut skred i alle himmelretninger. Snøfall og vind fra en ny retning i dag legger opp ferske fokksnøflak i nye hengretninger. Flak fra de siste dagene kan ligge på svake lag av kantkorn som har blitt dannet på snøoverflaten. Dette gjør at de fortsatt er lette å løse ut. Der det kommer som mest snø kan skred løsne naturlig.

Skredproblemer

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Fredag 31. mars 2023

Det har kommet snøbyger jevnt og trutt i ytre strøk av regionen de siste dagene, og vind fra mange retninger.

I dag ble det observert drønn i området rundt Porsanger. Drønnet ble løst ut på kantkorn høyt i snødekket, under siste omgangen med snø.

Fjellvær

Fredag 31. mars 2023

6 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Bris fra sørøst, endring til liten storm fra nord om ettermiddagen. -19 °C til -5 °C på 700 moh. Skyet.

Lørdag 1. april 2023

5 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Liten kuling fra nordvest, endring til frisk bris fra nord om kvelden. -9 °C til -6 °C på 700 moh. Skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS