Snøskredvarsel for Voss torsdag 01.11.2018

Ikke vurdert
Publisert:

Ikke vurdert

Observasjoner fra Regobs siste 3 døgn

Voss / VAKSDAL

Snø

29.10.2018 kl. 12:20

572 moh

Njål@SVV (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Njål@SVV Kommentar:  Fjellsiden midt i mot er ca 960 m o.h., og bildet viser hvordan snøfordelingen er i en østvendt fjellside.

Snødekke

20 cm totalt Lett snøfokk 0 cm nysnø Snøgrense på 800 moh Skare Tørr Der er kommet litt snø i Vossafjella over ca 800 m o.h. Sammenhengende snødekke over ca 1000 m o.h. Med kulden som har vært siste døgn, så forventes det at snødekket består av hard vindpakket skare, noe kantdannelse, og muligens et islag med opprinnelse i regn på snø forrige uke. Det har også dannet seg en del is på svaberg og i terrenget. Det er ventet snø i fjellet den kommende uken. Observasjonen er lagt inn med tanke på å gi litt informasjon dersom nåsituasjonen blir vinterens underlag.

ObsID: 168272

Voss / VAKSDAL

Snø

29.10.2018 kl. 12:02

572 moh

Njål@SVV (*****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Njål@SVV

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Litt snø i fjellet over 1000 m o.h. Transporteres med vind fra øst. Lite snø generelt.

ObsID: 168270

Er du usikker på hvordan du gjenkjenner skredproblemene?

Da bør du unngå skredterreng!

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.

Medlem. www.avalanches.org