Snøskredvarsel for Tromsø søndag 02.06.2019

Ikke vurdert
Publisert:

Ikke vurdert

Høyeste faregrad per dag:

Observasjoner fra Regobs siste 3 døgn

Tromsø / Tromsø

Snø

31.05.2019 kl. 12:24

760 moh

Ingrid@NVE (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Ingrid@NVE
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Ingrid@NVE Kommentar:  Litt vindpåvirka nysnø
Bilde Av Vær
Bilde 3 av 3 Av:  Vær Opphavsrett:  Ingrid@NVE

Skredfarevurdering

1 Liten Nattefrost i nordsider og nysnø over 700 moh gjer at snøen generelt er stabil, og det skal mykje til for å løyse ut skred. Kanskje det enkelte plassar under nysnøgrensa kan gå små våte laussnøskred når sola står på.

Vær

Ikke nedbør 8 °C 5 m/s fra SV ↗ 20% skyer I går var det kaldt, regn og vind, men det letta utover dagen. Snø over ca. 700-800 moh. I dag er det sol og lettskya, men det kjem skyer frå kysten og innover no. Kald vind i kast.

Faretegn

Ingen faretegn observert Område: I denne fjellsiden

Snødekke

Ikke snøfokk Snøgrense på 200 moh Våt løssnø Generelt er det grovkorna, smelteomdanna snø. I nordsider har det frosse på, så det er ei tynn skare opp på den våte snø (Tipper denne smelter utover dagen). Der sola har tatt meir er det våt snø i overflata. Frå ca. 700 moh var det stadvis litt hard fokksnø, opptil 5 cm. Det er gode bindingar både til det gamle snødekket og i den vindpåvirka snøen. Gjekk på ski frå veien, men snøgrensa varierer ein del i regionen, alt etter eksponering og snøfordeling tidligare i vinter (avblåst, skygge, osv).

Skredaktivitet

31. mai. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet

ObsID: 196044

Er du usikker på hvordan du gjenkjenner skredproblemene?

Da bør du unngå skredterreng!

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.

Medlem. www.avalanches.org