Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Trollheimen onsdag 31.03.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det ligger fersk fokksnø i leformasjonar i terrenget. Skred er lettest å løse ut der fokksnøflakene er tynne eller myke.

Skredfarevurdering

Høgt til fjells kan ein skikøyrar framleis løyse ut tørre flakskred i fokksnøflak frå tirsdag.

Høgt til fjells kan det i enkelte heng framleis vere svakt lag av kantkorn djupt i snødekket. Det er usikkert i kor stor grad laget framleis er eit aktuelt problem, men løsner det kan skreda bli store.

Der sola bryt gjennom skydekket kan våte laussnøskred løsne i sørvendte bratte heng.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Tirsdag 30. mars 2021

Mildvêr mandag fukta snødekket høgt til fjells. Mandag var det kraftig snøfokk frå nord høgt til fjells i Oppdal. Snøoverflata består generelt av skare eller tynne fokksnøflak i le for vinden. Det nærmar seg normal snømengde i fjellet sørvest i regionen, medan det nord i regionen er lite snø for årstida.

Over 1100 moh. kan kantkorn rundt skarelag i snødekket framleis vere eit problem i nokre heng, spesielt i område rundt Oppdal.

Tirsdag formiddag vart det rapportert om eit stort eller svært stort (3-4) flakskred i austvendt heng ved Elghøa i Oppdal. Laurdag gjekk middels store flakskred i austleg sektor høgt til fjells fleire stadar i regionen.

Fjellvær

Tirsdag 30. mars 2021

6-10 mm nedbør i døgnet. Stiv kuling fra sørvest, endring til bris fra vest om formiddagen. -5 °C til 0 °C på 1400 moh. Skyet. Lavere temperatur om kvelden.

Onsdag 31. mars 2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordvest. -8 °C til -4 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS