Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Trollheimen søndag 17.01.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det finnes vedvarende svake lag i snødekket. Vær spesielt forsiktig rundt skoggrensen og i områder med fersk fokksnø.

Skredfarevurdering

Forholda er krevjande med svake bindingar og vedvarande svake lag i snødekket. Fjernutløysing er mogleg. Skiftande vindretning har gitt flakdaningar i fleire himmelretningar, men sør- og sørvestlege heng er mest utsett. Unngå utløysningsområder og utløpsområder for skred.

Skredproblemer

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag 16. januar 2021

I skogen er det mjuk snø og godt skiføre. Over tregrensa varierer det mellom mjuke og harde flak, skare og mjuk snø i skjerma formasjonar. Mykje vind har gitt snøtransport til sør og søraustlege leområder. Ryggar og utsette formasjonar er delvis avblesne.

Klårvær og stor utstråling fra snødekket etter nyttår gav kantkorn og rim i overflata stort sett overalt. Det ligg no nedføyka kantkorn i store deler av regionen, ofte over skarelag.

Det er observert drønn fra kantkornlag mange stadar i regionen.

Fjellvær

Lørdag 16. januar 2021

Oppholdsvær. -20 °C til -6 °C på 1400 moh. Klarvær.

Søndag 17. januar 2021

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sørøst, endring til bris fra sørvest om formiddagen. -14 °C til -4 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Tilskyende.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS