Snøskredvarsel for Sør-Troms torsdag 16.05.2019

2
Moderat
Publisert:

Vær forsiktig der det ligger fokksnø i høyden, ellers stabile forhold.

Fokksnø (flakskred)

Dårlig binding mellom lag i fokksnøen

Vær forsiktig i områder brattere enn 30 grader med fokksnø til den har fått stabilisert seg. Hold avstand mellom hverandre ved ferdsel i bratt terreng. Det er størst sannsynlighet for å løse ut skred på kul-formasjoner i terrenget og der fokksnøen er myk. Se etter områder hvor vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk. Lokale vindeffekter og skiftende vindretning kan gi stor variasjon i hvor fokksnøen legger seg. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn.
2 - Middels
Stor tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det kan framleis vere mogeleg å løyse ut skred i fokksnøen som har blitt danna dei siste dagane, men denne vil stabilisere seg, og det skal meir til for å løyse ut skred i denne snøen no enn tidlegare i veka. Skredfaren er avtakande, men temperaturen er svakt stigande og i dei høgdene som ikkje har hatt plussgrader tidlegare kan ein få naturleg utløyste skred i nysnøen frå dei siste dagane.
I snøoverflata i fjellet finn ein no fokksnø etter bygevær frå NV i helga kombinert med tidvis kraftig vind. Det gamle snødekket består i hovedsak av smelteomvandla snø. Snøgrensa ligg på om lag 300 moh.
Onsdag kl 1400 var det -2 gr C. på Kistefjell målestasjon (982 moh). Før helga var snødekket gjennomfukta og utan kritske lagdelingar i allefall opp til 1500 moh.
0 - 1 nedbør mm i døgnet.
Bris fra vest.
-3 °C til 4 °C på 700 moh.
Plussgrader opp til 600 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 - 2 nedbør mm i døgnet.
Bris fra sørvest.
-1 °C til 4 °C på 700 moh.
Plussgrader opp til 800 moh om ettermiddagen.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra regObs siste 3 døgn

Sør-Troms / LAVANGEN

Snø

15.05.2019 kl. 13:40

1408 moh

Kaj@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kaj@obskorps Kommentar:  50cm nysnø fra helgen i SØ vendt heng på 1400moh.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kaj@obskorps Kommentar:  Ingen lagdeling av betydning observert inn i det nysnø som kom på søndag, men litt dårlig feste til underliggende skare på obssted.
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kaj@obskorps Kommentar:  Ingen lagdeling av betydning observert inn i det nysnø som kom på søndag, men litt dårlig feste til underliggende skare på obssted.

Vær

Ikke nedbør 1 m/s 100% skyer Så og si vindstille. Overskyet. Frysepunktet ca. 900-1000moh.

Snødekke

400 cm totalt Ikke snøfokk Vindpakket myk Tørr Veldig mye snø igjen høyt til fjells. skulle måle dybde i SØ vendt heng på 1400moh men 320cm sonde var ikke lang nok). Ingen lagdeling av betydning observert inn i det nysnø som kom på søndag, men litt dårlig feste til underliggende skare på obssted.

Faretegn

Ingen faretegn observert

Skredaktivitet

15. mai. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet

ObsID: 194722
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.