Snøskredvarsel for Nordenskiöld Land søndag 06.01.2019

3
Betydelig
Publisert:

Unngå bratt terreng med fersk fokksnø. Stor tilleggsbelastning kan gi store skred på grunn av vedvarende svake lag.

Høyeste faregrad per dag:
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terreng brattere enn 30 grader med fersk fokksnø til den har fått stabilisert seg. Det er størst sannsynlighet for å løse ut skred på kul-formasjoner i terrenget og der fokksnøen er myk.Se etter områder hvor vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk. Lokale vindeffekter og skiftende vindretning kan gi stor variasjon i hvor fokksnøen legger seg. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn.
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå ferdsel i skredterreng (løsne og utløpsområder). Det er størst sjanse for å løse ut skred der snødekket er tynt, nær rygger og framstikkende steiner. Fjernutløsning er sannsynlig. Det krever mye kunnskap å gjenkjenne svake lag i snødekket. Drønnelyder og skytende sprekker er tydelige tegn, men fravær av slike tegn betyr ikke at det er trygt. Vær ekstra forsiktig etter snøfall eller vind og i perioder med temperaturstigning.

Fokksnø (flakskred)

Dårlig binding mellom lag i fokksnøen

Les mer om skredproblemet
3 - Store
Naturlig utløst
Noen bratte heng
Sannsynlig

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Kantkornet snø over skarelag

Les mer om skredproblemet
3 - Store
Stor tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Kraftig vind fra SØ kombinert med nysnø og løs snø i terrenget vil raskt bygge opp ustabile fokksnøflak i leheng mot V og N, og i formasjoner som samler snø på tvers av vindretningen. Etterhvert som været drar seg til kan naturlig utløste skred forekomme, og i leheng med store henteområder kan de bli store (str 3). Det er vanskelig å løse ut skred i vedvarende svake lag av kantkorn, men skred som løsner kan bli store. Mindre skred som feks løsner i fersk fokksnø eller vekten av en snøskuter er eksempler på stor tilleggsbelastning som kan få skred til å løsne i vedvarende svake lag.
Periodevis kraftig vind fra ulike retninger har flyttet på mye snø. Det er fokksnø over store områder, og det varierer hvor jevn og hard snøoverflaten er. Stedvis er det avblåst ned til smelteskare. I terreng skjermet for vind finnes fortsatt løs snø. Skavler begynner å bli store mange steder. Det er mest snø sør og øst i regionen.
Det finnes flere kantkornlag nede i snødekket men de er vanskelige å påvirke. Under 400 moh ligger svake lag for det meste under bærende skarelag etter mildvær, men et kantkornlag har utviklet seg oppå skarelaget det det ligger innblåst snø over. Høyere i terrenget er det også meldt om begynnende kantkorn under den den siste fokksnøen.
Lørdag morgen er det 3-13 minusgrader, lite vind og et par cm nysnø.
2 - 4 mm nedbør i døgnet.
Bris fra sørøst., endring til frisk bris fra sørøst om kvelden.
-12 °C til -5 °C på 700 moh.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
5 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område.
Liten kuling fra sørøst., endring til liten storm fra øst om ettermiddagen.
-11 °C til -7 °C på 700 moh.
Skyet.
Mest nedbør ventet i øst.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra Regobs siste 3 døgn

Nordenskiöld Land / SVALBARD

Snø

06.01.2019 kl. 18:48

262 moh

Martini@unis (****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Martini@unis Kommentar:  Kraftig vind på 200 moh, men lite snø som blir transportert, sikt langs bakken ca 70m -100m, refleks fra snøstasjon kan sees i lyskjegla
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Martini@unis Kommentar:  Mot øvre snøgjerde på Sukkertoppen
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Martini@unis Kommentar:  Sukkertoppen fra vei 228

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: I denne fjellsiden. Beskrivelse: Det har blåst inn noe snø de siste timene, men ikke de store mengdene. Vestsiden av øvre snøgjerde har fått fersk fokksnø. Der har "puta" vokst noe siden lørdag formiddag. Synker ned til kne noen plasser i den nye myke fokksnøen.

Vær

-6 °C 14 m/s fra SØ ↖ 100% skyer Vinden har tatt seg opp de siste par timene, som varslet. Noen snøbyger i korte perioder, lite nedbør de siste par timene lokalt i Longyearbyen.

Notater

Opplysning fra person som har kjørt Vindodden - Longyerabyen i forrmiddag. Noe fonner over scootersporet i Sassendalen og Eskerdalen som viser at vinden har flyttet på noe snø (kjørte ut på fredag) Scootersporet godt synnlig det meste av turen. Ved Jernsenga og inn til byen ingen endringer siden fredag ettermiddag (dvs ikke fonner eller tegn etter transportert snø). Dette tyder på lite løssnø tilgjengelig for vindtransport.

Snødekke

Moderat snøfokk Skare Tørr Det som er av snø er hardbanket av vind på losisden av Sukkertoppen. For det meste avblåst og is. Noen lokale områder med fokksnø mot vest (mer i le) på veien opp mot øvre løsneområde. Har gått igjennom myk og hard fokksnø, den virker stabil og får ikke noe særlig oppsprekking rundt beina, tråkker heller ikke ut noe flak av størrelse. Har vært opp til nedre kant av øvre løsneområde på Sukkertoppen. Denne deeln har fått noe snølast siste døgn, ifølge målestasjon ca 10 cm. Det har ikke lastet inn noe mer snø i skredbanen ned mot vei 228. Heller ikke lastet inn noe mer snø av betydning over vei 222 siden obs tur i dag tidlig. Gruvefjellet, vind fra øst i området ved skolen, vanskelig pga. sikt å si om det har vært noen endringer. Vind dreier på Vestlig i Nybyen. Noen små fonner har lagt seg over veien opp mot nybyen. Pga. sikt så er det vanskelig å si om det er noen store endringer med tanke på innblåst snø siden i dag tidlig.

Skredaktivitet

6. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

ObsID: 174330

Nordenskiöld Land / Longyeardalen

Snø

06.01.2019 kl. 09:42

152 moh

Martini@unis (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Sukkertoppen fra Skjæringa
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Fra vei 222 mot Sukkertoppen NØ
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Fra vei 222, renne og terreng rett over vei 222
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Fra vei 222 mot Vannledningsdalen
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Fra Vei 222 mot Gruvefjellet
Bilde Av Snødekke
Bilde 6 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Gruvefjellet fra skolen
Bilde Av Snødekke
Bilde 7 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Bilde 1 fra Gr 2 mot Nybyen Brakke 13
Bilde Av Snødekke
Bilde 8 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Bilde 2 fra Gr 2 mot Nybyen
Bilde Av Snødekke
Bilde 9 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Bilde nr 3 fra gr 2 mot nybyen rett over brakke 13
Bilde Av Snødekke
Bilde 10 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Gruvefjellet over Brakke 13, tatt fra Sverdrupsbyen
Bilde Av Snødekke
Bilde 11 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Gruvefjellet med gr 2 fra Sverdrupsbyen
Bilde Av Vær
Bilde 12 av 12 Av:  Vær Opphavsrett:  Kommentar:  Noen små fonner over veien i adv dalen. Perioder med lett / moderat bakkefokk på biltur utover adv dalen

Vær

Ikke nedbør -4 °C fra Ø ← Noe vind og nedbør lørdag ettermiddag og kveld. Søndag morgen vind fra NØ og Ø. Ute i Adventdalen lett til moderat snøfokk langs bakken i perioder, men ikke de store mengden med snø som blir flyttet på, da det ikke er mye løssnø tilgjengelig. Få snøfonner over veien og disse er små, tyder på at det ikke har vært mye snødrift nede i Adv dalen i løpet av natten

Snødekke

Tur opp Longyearbyen for å ta bilder av Vestvendt terreng, Sukkertoppen, Gruvefjellet med Nybyen

Skredaktivitet

6. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet Ingen skred obs på vår tur igjennom dalen

ObsID: 174239

Nordenskiöld Land / SVALBARD

Snø

05.01.2019 kl. 18:00

420 moh

andrejenssen.no (Ukjent)

Faretegn

Stort snøfall Område: På dette stedet. Beskrivelse: Variable forhold. Stedvis svært mye dyp snø oppe på Frithamn. Var kun nede på sletta og ved en hytte. Returnerte ned dalen umiddelbart.

Vær

-12 °C 5 m/s fra V →

Skredfarevurdering

3 Betydelig Stor. Økende skredfare.

Snødekke

Moderat snøfokk Svært mye tørr løssnø (>30cm) Tørr

ObsID: 174200

Nordenskiöld Land / Larsbreen, Trollsteinen

Snø

05.01.2019 kl. 15:30

611 moh

Audun@unis (***)

Snødekke

Lett snøfokk Litt tørr løssnø (1-10cm) Tørr Veldig varierende vind, men lett snøfokk fra sørøst på utsatte steder. I mer beskytta områder var det 1 til 3 cm nysnø.

ObsID: 174202

Nordenskiöld Land / Lia

Snø

05.01.2019 kl. 13:08

145 moh

Jens Abild (****)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 2 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 
Bilde Av Snøprofil
Bilde 2 av 2 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Jens Abild Kommentar:  ECTN17@5

Skredfarevurdering

2 Moderat Da der er lite forplantning i bruddet og der ikke er store mengder snø anslås skredene ikke å bli større enn str 2. Der skal forholdsvis stor belastning til for å utløse brudd. Dette gjelder opptil 400moh. Over dette er der ikke gjort observasjoner i dag og det må da antas at forholdene fra 3/1 fortsatt er gjeldene over 400moh. Med den meldte vinden og nedbør må vi anta at der blir transportert en del snø fra øst mot vest og vi må da kunne forvente skred av størrelse 3. Varslet faregrad er riktig Det er fornuftig å høyne faregraden til 3 da vi på grunn av usikkerheten ikke vet hvor mye snø der vil bli transportert og dermed ikke med sikkerhet kan si at der ikke vil bli skred av størrelse 3 og at vi må anta at skred i fokksnøen er lettere å løse ut og dermed kan trigge en stepdown..

Tester

ECTN17@5cmQ3 Middels

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø over skarelag Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Vanskelig å løse ut 3 - Store N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV over 400 moh Samme problematikk som tidligere i uken. Mulighet for Stepdown.

Kantkornet snø over skarelag Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Vanskelig å løse ut 2 - Middels N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV under 500 moh Kantkornlaget vil kunne finnes alle steder hvor der ligger innblåst snø ovenpå mildværsskaren.

Snøprofil

2 cm F DF 0 mm/0 mm D, 3 cm K RG 0 mm/0 mm D, 1 cm 1F RGxf 0 mm/0 mm D, 1 cm I MFcr 0 mm/0 mm D, 3 cm 4F-1F RGxf 0 mm/0 mm D, 1 cm I MFcr 0 mm/0 mm D, 5 cm 4F FC 2 mm/0 mm D, 39 cm P RGlr/RGxf 0 mm/0 mm D, 5 cm I MFcr 0 mm/0 mm D -5,8 °C @ 0 cm, -6,5 °C @ 10 cm, -7,2 °C @ 20 cm, -7,4 °C @ 30 cm, -7,1 °C @ 40 cm, -6,9 °C @ 50 cm, -6,8 °C @ 60 cm 1 test knyttet til snøprofilen Jevn temperatur i søylen. Vil forvente kantkorn dannelse rundt de øverste harde lagene hvis lufttemperaturen dropper mye.

ObsID: 174173

Nordenskiöld Land / SVALBARD

Snø

05.01.2019 kl. 10:30

236 moh

Jens Abild (****)

Bilde Av Tester
Bilde 1 av 2 Av:  Tester Opphavsrett:  Jens Abild
Bilde Av Vær
Bilde 2 av 2 Av:  Vær Opphavsrett:  Jens Abild Kommentar:  Ca 1 cm snø i natt

Faretegn

Ingen faretegn observert

Vær

3 m/s fra SØ ↖ 30% skyer Lite vind på obs tidspunkt men den begynner å ta seg opp. Ca 1 cm med nysnø i natt

Tester

ECTN17@5cmQ3 Middels

Snødekke

90 cm totalt Ikke snøfokk 1 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh. Grense for lagdelt snø er på 0 moh Litt tørr løssnø (1-10cm) Tørr Lite løssnø tilgjengelig for vindtransport. Var en tur opp på gruve 7 fjellet og lite løssnø i dalen og på fjellet. Hardt underlag se snøprofil. 3 cm med hardhet kniv. Hvor der ikke er hard snø er der mildværsskare opp til 4-500 moh. Ligger snø i de skjermede daler nord/sør.

Skredaktivitet

5. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

ObsID: 174168

Nordenskiöld Land / SVALBARD

Snø

04.01.2019 kl. 10:30

369 moh

elke@unis (***)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  elke@unis
Bilde Av Snøprofil
Bilde 2 av 2 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Kommentar:  Snøprofil tatt ovenfor den gamle delen av rassikringa. Vi valgte en plass med tilsynelatende urørt snø, men det viste seg at snøfresen har kastet snøen opp på det nedre laget av vindpakket snø. Antar at dette bidrar til at det ikke ble bruddforplantning i det fasetterte laget som har dannet seg i mellom de to vindpakkete snølag, da snøklumpene fra fresen gir det økt styrke. ECT-en i det laget er altså ikke representativt for andre områder.

Faretegn

Rimkrystaller

Vær

Ikke nedbør -7,5 °C 5 m/s fra SV ↗ 60% skyer ganske klar himmel når vi startet, men mer og mer skyet etterhvert

Skredfarevurdering

2 Moderat En lav 2-er for Svalsatveien nå. Snødekket virker stabilt, selv om det finnes flere svake lag. Snødekket er generelt ganske hardt i området og det vil være vanskelig til svært vanskelig å få løst ut noe. Overflaterim observert i området. Denne vil mest sannsynlig bli knust av økt vind som er spådd fremover, men vil bli et problem hvis den blir nedsnødd og det bør følges med utvikling av denne. Det er meldt noe snø både for i dag og for helgen, og kraftig vind i høyden. Værmeldingene har vært ganske upålitelig med tanke på mengden nedbør som er meldt. Blir det mer nedbør kan vi nok få nye fokksnøproblemer i høyden. Varslet faregrad er riktig

Tester

ECTP13@33cmQ2 God bruddet oppstod i det tykke laget av kantkorn (ikke i overgangen til smelte-frys pakken under), laget er dekt av tykt og hardt skarelag, bruddet oppstod mest sannsynligvis kun fordi skarelaget ble kuttet på alle sider under ECTen, kantkornlaget vil ellers være svært vanskelig å få påvirket

ECTN12@9cmQ2 God snøklumper fra snøfresen gir dette laget mest sannsynlig økt styrke og bidro nok til at det ikke ble observert bruddforplantning

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø under skarelag Over en meter Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Svært vanskelig å løse ut 3 - Store tykt lag av kantkorn som er dekket av et tykt og hardt skarelag som vil gjøre det svært vanskelig å få påvirket kantkornlaget

Tørre flakskred Kantkornet snø over skarelag Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Vanskelig å løse ut 3 - Store vanskelig å si noe om stabiliteten til dette laget for andre steder, da det i Svalsatveien var klumper av snø fra snøfresen som gav dette laget økt styrke

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Vanskelig å løse ut 2 - Middels Nedsnødd nysnø som har begynt å bli til kantkorn. Ved Svalsatveien er dette laget dekket av et tynt hardt vindpakket lag. Pga snømengden ovenfor vil mulige skred ikke bli store. Usikkert hvordan dette er i resten av regionen. Oftest er forholdene på Svalsat ikke representativt for store deler av regionen.

Snødekke

Overflaterim

Skredaktivitet

4. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

ObsID: 173925

Nordenskiöld Land / SVALBARD

Snø

03.01.2019 kl. 10:50

223 moh

Martini@unis (****)

Bilde Av Tester
Bilde 1 av 5 Av:  Tester Opphavsrett:  Martini@unis Kommentar:  Går i begynnende kantkorn under P hard fokksnø. Kantkorn ligger på et tynnt islag. Q3 brudd.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Fersk fokksnø, P hard som ligger oppe på skare/kantkorn sijktet. Er mulig å påvirke når man går i bratt terreng. Sprekker opp lokalt og man klarer å tråkke ut blokker. Får ikke skytende sprekker
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Høyt i snødekket så har vi flere islag / skarelag (creme brule lag) disse har begyndende kantkorn / kantkorn imellom seg, der det ligger snø, så ligger dette toppsjiktet på vindpakket hard snø. Der det er lite snø underså ligger det på is direkte på bakken. Til fots så går man igjennom skarelaget.Tykkelsen på skare / kantkorn pakka variere fra ca 15 cm til 3-4cm
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Vekslende snødekke med skare som bærer / bryter, og lommer med innblåst fokksnø. Rabber er avblåste i loområder
Bilde Av Snøprofil
Bilde 5 av 5 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Faretegn

Fersk vindtransportert snø I Longyearbyen har det vært litt mer vind en meldt i natt. Opp i frisk bris i perioder. Ikke mye snø som har blitt flyttet på, men lett bakkefokk på vår tur opp mot Sukkertoppen i dag. Ingen andre faretegn observert

Vær

Ikke nedbør -4 °C 7 m/s fra SØ ↖ 100% skyer Stigende temperatur igjennom natta fra minus 20 til minus 4. Mer vind en meldt i lyb i natt, perioder med frisk bris. Vind fra Ø

Skredfarevurdering

2 Moderat Gjelder for skredbanevarslingen i Longyearbyen og gir ikke et bilde av regionen: Eldre fokksnø fra forrige uke virker å ha stabilisert seg. Mer vind en meldt siste døgn har flyttet noe ny fokksnø inn i vestvendt leområder, men ikke de store mengdene da det ikke ligger mye løs snø tilgjengelig for transport. Ny fokksnø ligger i noen få brattheng oppe på skarelag hvor vi har kantkorn under skaren. Lett å løse ut, men ser ut til å ha varierende evne til forplantning, forvente str 2 på skred siden snømengde variere og ujevn flate på brudd forplantningen. Fremdeles flere kantkorn lag i snødekke, både mot bakken og høyere oppe. Kantkorn gjelder fra 200 moh. Fokksnøen vil stabilisere seg med rolige vindforhold og fallende temperatur. Kantkornproblemet ser ut til å vedvare og må følges med på. Varslet faregrad er riktig Varselet beskriver situasjonen godt i regionen

Tester

ECTP2@15cmQ3 Middels Selv om blokka går på to slag, så popper den ikke ut, den mere setter seg, derfor settes stab. Til middels

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø over skarelag Innen en halv meter Det svake laget bryter både lett og glatt. Lett å løse ut 2 - Middels SV, V, NV over 200 moh Gjelder for øvre skredbane Sukkertoppen over vei 228. Vil anta at man har skredproblem med sijkt i fokksnøen også, der det har blåst inn mer fokksnø en der jeg tok profilen

Snødekke

90 cm totalt Lett snøfokk Annet Tørr Gjelder vestvendt side opp mot sukkertoppen - Longyearbyen og er ikke representativt for regionen: Miks av is, avblåste rygger i loområder. Vinndpakket snø myk, hard og skare i leområder mot vest på Sukkertoppen. Mest snø fra 200 moh og opp, Øvre løsneområde på Sukkertoppen har fått noe snølast siste 24t. Lite snø i skredbanen ned mot vei 228. Fra ca 200 moh og ned mot vei 228 i skredbanen så har vi et tynt snødekke med skare/is og under dette så er det ca 3-5 cm med kantkornetsnø over ett nytt lag med is. Man går igjennom skaren når man går til fots.

Skredaktivitet

3. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

Snøprofil

10 cm P RG/DF 0 mm/0 mm, 5 cm 4F FC 1 mm/0 mm, 2 cm I IF 0 mm/0 mm, 8 cm 4F FC 2 mm/0 mm, 10 cm I MFcr 0 mm/0 mm, 29 cm K MF/RGxf 0 mm/0 mm, 1 cm I IF 0 mm/0 mm, 25 cm P RG 0 mm/0 mm -5,4 °C @ 90 cm, -6,6 °C @ 80 cm, -7,8 °C @ 70 cm, -9 °C @ 60 cm, -9,7 °C @ 50 cm, -10,4 °C @ 40 cm, -10,4 °C @ 30 cm, -10,4 °C @ 20 cm, -9 °C @ 10 cm 1 test knyttet til snøprofilen

ObsID: 173795

Er du usikker på hvordan du gjenkjenner skredproblemene?

Da bør du unngå skredterreng!

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.

Medlem. www.avalanches.org