Snøskredvarsel for Lyngen fredag 22.01.2021

3
Betydelig
Publisert:

Unngå skredterreng med fokksnø. Fokksnøflaka ligger over et vedvarende svakt lag og er lett å løse ut.

Høyeste faregrad per dag:
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terreng brattere enn 30 grader og utløpssoner for skred. Fjernutløsning er sannsynlig.
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terrengfeller.

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Kantkornet snø under skarelag

Les mer om skredproblemet
3 - Store
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Fokksnø (flakskred)

Dårlig binding mellom lag i fokksnøen

Les mer om skredproblemet
2 - Middels
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det er kraftig vind i fjellet og snøen flyttes inn i leområder. I noen leområder kan det være lett løse ut skred på vedvarende svake lag av kantkorn. Merk at det er mulig å fjernutløse skred. Størrelsen på skred som kan løses ut vil variere etter hvor mye fokksnø som ligger over det vedvarende svake laget. Vind fra varierende retning den siste uka kan ha lagt opp fokksnø i leområder i flere ulike himmelretninger. Det er spesielt lite snø under 400 moh, her er skredproblem mindre sannsynlig.
Siden siste snøfall (sist helg) har det vært varierende vindretninger. De siste dagene har kraftig vind fra sørøst flyttet tilgjengelig løs snø over i leområder, men det kan fortsatt finnes eldre fokksnøflak også i andre himmelretninger.
Under snøen fra siste snøfall, finnes det kantkornlag under skare. Flere observasjoner tilsier at kantkornlaget er utbredt over 400 - 500 moh.
Det er observert drønn flere steder i regionen den siste tiden. Disse knyttes til kantkornlaget.
Under 300 moh var det ikke snø før siste snøfall, og det er generelt lite snø i regionen for årstida. Observasjoner tyder på mer snø på vestsida av Lyngsalpene.
0 mm nedbør i døgnet.
Sterk kuling fra sørøst.
-21 °C til -12 °C på 1100 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 - 2 mm nedbør i døgnet.
Liten storm fra sørøst.
-22 °C til -14 °C på 1100 moh.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra Regobs siste 3 døgn

Lyngen / D1906(CLA20) Lyngen 2018-2023

Snø

22.01.2021 kl. 13:39

8 moh

drift@svv (**)

Vær

Ikke nedbør -10 °C Ura (0moh) kl 13:39 1 cm nysnø akkumulert siste 3 døgn. Snøfokk siste 2 døgn.

Skredfarevurdering

1 Liten Liten skredfare (vurdert fra veg). Lite nedbør. FV7900 Holmbuktura - er mest utsatt. Uforandret skredfare neste døgn: Pga værtype.

Faretegn

Ingen faretegn observert

Skredaktivitet

Ingen skredaktivitet Gjelder Fv7900 Holmbuktura - ,

ObsID: 251300

Lyngen / Lyngen

Snø

22.01.2021 kl. 13:15

819 moh

FrodeHansen@ObsKorps (****)

Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 1 av 1 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  FrodeHansen@ObsKorps Kommentar:  Skred fra vindtranp. Det er normalt at det går skred her etter vinden har flytta på snøen. Skredet treffer den stengte delen av veien.

Vær

Ikke nedbør -20 °C 30 m/s fra SØ ↖ 90% skyer I følge måler like over skredet.

Skredaktivitet

22. jan. 12-18 (+01:00) Tørre flakskred Ett (1). 2 - Middels. Naturlig utløst Få bratte heng. Ø

ObsID: 251292

Lyngen / Balsfjord

Snø

22.01.2021 kl. 11:12

471 moh

Martin_S@obskorps (***)

Bilde Av Skredhendelse
Bilde 1 av 9 Av:  Skredhendelse Opphavsrett:  Martin@obskorps Kommentar:  Bruddkanten på sitt tykkeste, rundt 30cm.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 2 av 9 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Martin@obskorps
Bilde Av Skredhendelse
Bilde 3 av 9 Av:  Skredhendelse Opphavsrett:  Martin@obskorps Kommentar:  Oversikt bryddkant
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 9 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Martin@obskorps Kommentar:  20/12 FCsf er godt voksne nå, kan tenke meg at det er DH i der med men det var ikke stemning for å stå med lupe.
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 9 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Martin@obskorps Kommentar:  Sprekker under skoggrensa, rg på FCsf
Bilde Av Snødekke
Bilde 6 av 9 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Martin@obskorps Kommentar:  Snøførdelning i tredgrens. Notere vindtransportert kvist i nedre høyre hørn. Vindkasten var ikke noe spøk idag.
Bilde Av Snødekke
Bilde 7 av 9 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Martin@obskorps Kommentar:  Skytende sprekker i skogen, dette var veldig utbredt
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 8 av 9 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Martin@obskorps
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 9 av 9 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Martin@obskorps

Vær

Ikke nedbør -7 °C 10 m/s fra S ↑ 100% skyer Kallt, overskya og heftige vindkast fra sørlig sektor. mellom kasten er det stille, men da det står på blåser det både katter, hundar og små observatører.

Skredfarevurdering

3 Betydelig Der vinden ikke bare har blåst bort all snø er det svært ustabile forhold. Vi har et ferskt lag med små FCsf under fokksnøen, og så har vi de gamle 20/12 FCsf som begynner å gå over i beger og å forholde oss til. Vinden flytter fortsatt en del snø til tross for at det ikke ser ut å finnes mye å hente. 20/01 FCsf finnes sannsynligvis overalt der det var løs snø å bra skiføre i helgen og tidligere i uken. Flaket vill vare tilstede i formasjoner skjermet for S og Ø vind. Fortsatt kraftig vind under dagen idag vill hvis noe øke skredfaren enda litt på vissa plasser, men på andre vill flakene bli så harde att det ikke går att påvirke de svake lagene lengre. Kompleks situasjon. Fremover ser det ut som kalt, stille vær vil gi status quo eller langsom stabilisering på sikt. Varslet faregrad er riktig

Faretegn

Drønn i snøen Hyppig drønning i og over skoggrens, og selv i skogen drønnet det og sprekker skjøt titalls meter i små glenner med konvekser eller små bekkedaler.

Skredhendelse

22. jan 10:48 (+01:00) Skredet startet på 483 moh og sluttet på 464 moh

Snødekke

100 cm totalt Kraftig snøfokk 0 cm nysnø Snøgrense på 0 moh. Grense for lagdelt snø er på 200 moh Vindpakket myk Tørr Veldig tynt snødekke under skoggrens. Under 200moh har helgens snø dannet tydlig kant, og ligger som et 10cm tykkt løst sukkerlag på bakken eller svallis. Mye stein, busker og greier som stikker opp, ikke digg skikjøring. Over 200 har vinden begynt å ta hardt, og selv i små åpninger i skogen ligger det 1F-P fokksnøflak på FCsf (under dette den gamle 20/12 IFrc+FCsf) I høyden har vinden herjet og gjør det fortsatt. Det er en go miks av gammel 20/12 skare i dagen (med stilige 3mm FCsf/DH under), beinhard fokksnø, mykere flak, pinner, kvister, lyng og annat . En hel del stein stikker opp på rygger og lignende.

Tester

ECTP15@55cmQ1 Tydlig sudden collapse, skikkelig go pop. Blokket sklei ut og bøyde søkestangen.

Skredproblem

Tørre flakskred Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø Innen en halv meter Det svake laget bryter både lett og glatt. Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Det overliggende laget er mykt. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Svært lett å løse ut 2 - Middels N, V, NV over 200 moh Touchy FCsf begravd 20/01 går lett eller naturlig till brudd. Vinden står på og lager flak i varierende hardhet og tykkelse siden det er så tynt med snø i terrenget, så det vill finnes godt om triggerpunkter. Samtidlig begrenses størrelse av tllgang på snø, men enkelte plasser kan det finnes nok til å gi str3 tenker jeg.

Skredaktivitet

22. jan. I løpet av dagen (+01:00) Tørre flakskred Ett (1). 1 - Små. Naturlig utløst Noen bratte heng. N, NØ, SV, V, NV. Over 200 moh Får ikke lagt til mer info på skredhendelsen, så jeg skriver her. Natulig utløst flakskred, can 20m brett og 10-20m langt, bruddkant mellom 5 och 40cm. Dette skredet såg veldig ferskt ut med tanke på hvor mye snøfokk det er, kan ikke være mer enn noen timer gammelt. K hard RGwp i flaket, har gått på tynt lag FCsf på skare. Dette laget gir veldigt glatte brudd vid isolering, och fikk ECTP15sc til tross for tykkt og hardt flak. Se snøprofil. Skredet har gått så stort som dette terrenget klarer å produsere. Dette svake laget er meget potent. Heftig snøtransport gjør at det mange plasser ikke kommer ligge flak, eller att flaket er så hardt at det svake laget er vanskelig å påvirke, men pålagringen vill og gi flere naturlige skred som sikkert kan bli både middels store og store i skjermete formasjoner i høyden. Uppdatering: Fikk noen bilder på skred som gått over Sarasteinen en plass, i NØ-vendt terreng. En mulig str 2 og en mer sansynlig str 1. Bruddkanten ser krisp ut, gått inatt?

Notater

mer bilder kommer

Snøprofil

55 cm K RG D, 0,5 cm F FCsf 1 mm/2 mm D Hele laget Tenker dette bev begravt 20 eller 21 januar da vinden tok seg opp., 10 cm I IF D 20/12 IFrc/MFcr, akkurat her var den veldig hard og tykk, så det var sikkert vindbanket i desember. 1 test knyttet til snøprofilen Profil gravd 0,5m over bruddkant til skred nevnt tidligere

ObsID: 251269

Lyngen / Balsfjord

Snø

22.01.2021 kl. 09:46

236 moh

Martin_S@obskorps (***)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Martin@obskorps

Faretegn

Ferske sprekker Område: I denne fjellsiden. Beskrivelse: Fokksnø 5-15cm 1F -P selv i små åpninger i skogen, ligger på 2-5cm godt utvikla FCsf 1-2mm fra tidligere i uka. Sprekker begrenset av flakets størrelse her, det er kun små lommer i skogen.

ObsID: 251237

Lyngen / Balsfjord

Snø

22.01.2021 kl. 08:59

74 moh

Martin_S@obskorps (***)

Vær

Heftige vindkast i lavangsdalen, stundtals snøfokk på veien til tross for at det allerede ser rimelig vindherpa ut

ObsID: 251234

Lyngen / Sarasteinen rasteplass

Snø

21.01.2021 kl. 11:03

69 moh

martin@svv (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@svv Kommentar:  Kraftig snøfokk rundt Stortinden i Lavangsdalen.

Snødekke

Kraftig snøfokk

ObsID: 251124

Lyngen / Tromsø

Snø

19.01.2021 kl. 14:21

90 moh

skreddeteksjon@wyssen-svv (*****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  skreddeteksjon@wyssen-svv Kommentar:  Bilde tatt dagen etterpå. Store avstander og vanskelig lys gjør det vanskelig å verifisere.

Faretegn

Ferske skred Område: I dalen/fjorden. Beskrivelse: Snøskred fra skredløpet Stortinden i Lavangsdalen er detektert ved hjelp av infralydmålinger. Skredet gikk 19.01., kl. 14:26. Signalvarigheten på deteksjonen var 33 sekunder.

ObsID: 250886

Lyngen / Tromsø

Snø

19.01.2021 kl. 13:32

700 moh

Elise@MET (***)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 6 Av:  Vær Opphavsrett:  Elise@MET
Bilde Av Vær
Bilde 2 av 6 Av:  Vær Opphavsrett:  Elise@MET Kommentar:  Mot vest
Bilde Av Vær
Bilde 3 av 6 Av:  Vær Opphavsrett:  Elise@MET Kommentar:  Endelig sol 😎
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 6 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Elise@MET Kommentar:  Kantkorn funnet ca ved observasjonspunkt. Gravd litt høyere oppe der var kantkornene litt mindre i størrelse
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 6 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Elise@MET Kommentar:  Forsøk på å få bilde av overflaterim og skimte den tynne porøse skaren. Høyere oppe fant jeg også mer utviklet rim
Bilde Av Snøprofil
Bilde 6 av 6 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Vær

Ikke nedbør -7 °C 3 m/s fra SØ ↖ Nydelig vær. Noe vind innimellom på fjellet

Skredfarevurdering

2 Moderat Tror nok skredfaren vil øke med vinden iløpet av dagen. Det tynne skarelaget som har dannet seg i overflaten kan gjøre at man får litt mindre transport av snø enn hvis den ikke var der. Varslet faregrad er riktig Tror nok det stemmer at det vil øke på når vinden tar seg opp utover dagen. Foreløpig er nok flakene fortsatt begrenset noe i himmelretning

Faretegn

Ingen faretegn observert

Snødekke

50 cm totalt Lett snøfokk Annet Tørr Tynt lag med veldig porøs skare dannet seg helt til topps. Noe tykkere lenger nede. Skjermete steder er det dannet seg overflaterim. Fra ca 500moh finner man kantkorn under tynt skarelag ca 25cm ned i snødekket

Tester

LBT@25cmQ3 Gikk på stor tilleggsbelastning . Tok flere små håndtester som også fikk brudd ved kantkornlaget ved skare

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø under skarelag Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Lett å løse ut 2 - Middels

Skredaktivitet

19. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

Snøprofil

0,5 cm F SH, 1 cm 1F MFcr D, 3 cm 4F DF D, 18 cm 4F RG D, 2 cm 1F MFcr D, 3 cm F FC 2 mm D, 10 cm 1F-P MF D Fra minne. Telefon var ikke særlig glad i kulde idag

ObsID: 250874

Lyngen / Tromsø

Snø

19.01.2021 kl. 12:52

661 moh

johanna (***)

Bilde Av Tester
Bilde 1 av 2 Av:  Tester Opphavsrett:  johanna Kommentar:  Bildet viser de 2 bruddflatene, begge Q1
Bilde Av Snøprofil
Bilde 2 av 2 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Vær

Ikke nedbør -10 °C 13 m/s fra SØ ↖ Fint vær med litt sur vind fra sørøst.

Skredfarevurdering

3 Betydelig Vedvarende svakt lag, dette blir et problem i lang tid fremover. Skal være vind fremover, da blir det fokksnø på toppen av Kantkornlag, noe som enda verre. Varslet faregrad er riktig

Faretegn

Annet faretegn (spesifiser) Kantkornlag

Snødekke

65 cm totalt Lett snøfokk 0 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Vindpakket myk

Tester

ECTPV@15cmQ1 Dårlig Fikk to brudd ved isolering et på 15 og et på 25 cm dybde

Skredproblem

Tørre flakskred Innen en halv meter Det svake laget bryter både lett og glatt. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Lett å løse ut 3 - Store N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV over 500 moh

Snøprofil

15 cm 4F DF, 1 cm K IF, 2 cm 1F FC 2 mm, 8 cm K MF, 10 cm 4F FC 3 mm, 1 cm K IF, 20 cm 1F FC 3 mm 2 skikkelig kjipe Kantkorn lag, det raser omtrent ut.

ObsID: 250899

Lyngen / Tromsø

Snø

19.01.2021 kl. 11:45

657 moh

Johan@svv (***)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 6 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Johan@svv Kommentar:  Lite snø langt ned, men bra såle.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 6 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Johan@svv Kommentar:  Styresnø på toppflanken
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 6 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Johan@svv Kommentar:  Løs snø, tilgjengelig for transport, helt til topps.
Bilde Av Tester
Bilde 4 av 6 Av:  Tester Opphavsrett:  Johan@svv Kommentar:  Brudd under i kant under skarelag.
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 5 av 6 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Johan@svv Kommentar:  Et størrelse 2 skred og et størrelse 1 skred fra forrige snøfall ca.
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 6 av 6 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Johan@svv Kommentar:  Et størrelse 2 skred fra forrige snøfall ca.

Vær

-7,3 °C

Skredfarevurdering

3 Betydelig Vedvarende svake lag er tilstede i store deler av fjellet. Jeg har et inntrykk av at det er mest skummelt når en kommer ut av skogen og noen 100 meter opp. Altså 400 til 6-700. Mest utsatt vil en være i bratte konvekse fjellsider. Skredstørrelse vil bestemmes av hvor mye tilgjengelig snø det finns på plassen. På noen plasser er det fortsatt ganske lite snø. Fortsatt kaldt vær gir fortsatt gunstige groforhold for kant. Vinden som kommer i morgen vil kunne transportere mye snø. Med tanke på lagdelingen som er nå så kan det nok forventes naturlige flere størrelse 2 skred og kanskje noen enkelte størrelse 3, der det er nok snø for det.

Faretegn

Drønn i snøen Mye drønn fra skoggrensa til ca 650. Hissigere og mer frekvent ved skoggrensa og ca 100 meter. Etterhvert ble drønnen ikke like frekvente og snødekket kollapset mer seigt.

Snødekke

Fra parkeringsplassen til ca 400 er det økende 10-30 cm fast snø. Bra såle men fortsatt mye stein og trær som en må ta seg rundt og over. Fra ca 400 -700 er snøen lagdelt med 10-30 cm løsere snø i toppen, tilgjengelig for evt. vindtransport. Fra 700 til topps er det ca 10-15cm styresnø på MFcr, kant osv.

Tester

ECTP8@33cmQ2 Middels Middels/dårlig stabilitet.

LBT@35cmQ2 Liten tilleggsbelastning

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø under skarelag Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Svært lett å løse ut 2 - Middels N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV mellom 1100 moh og 400 moh Øvre høyde baseres på observasjon fra annen obs-tur der skaren kantkornene vokste under forsvant på ca den høyden.

Skredaktivitet

19. jan. I løpet av dagen (+01:00) Tørre flakskred Noen (2-5). 2 - Middels. Naturlig utløst Noen bratte heng. Ø, SØ, S, SV, V. Mellom 700 moh og 500 moh Gamle skred som sannsynligvis gådd i forbindelse med forrige snøfall.

Snøprofil

3 cm 4F DF 3 mm D, 0,5 cm P RG 0 mm D, 3 cm F DF 3 mm D, 20 cm 1F RG 0 mm D, 1 cm P MFcr D, 2 cm 4F RGxf 1 mm D, 1 cm K IF D, 1 cm 4F FC/FCxr 1 mm D, 1 cm K IF D, 1 cm 4F FC 2 mm D, 10 cm 1F FC 1 mm D, 35 cm P RG 1 mm D, 20 cm K MFcr D -11,2 °C @ 0 cm, -7,2 °C @ 10 cm, -6,7 °C @ 20 cm, -4,3 °C @ 30 cm, -3,6 °C @ 40 cm, -3 °C @ 60 cm, -2,9 °C @ 80 cm, -2,2 °C @ 100 cm 1 test knyttet til snøprofilen

ObsID: 250882

Lyngen / Tromsø

Snø

19.01.2021 kl. 11:39

864 moh

Kristoffer@ObsKorps (****)

Skredfarevurdering

Virket ganske stabilt på Fagerfjellet i dag. Gravde litt med hånden og fant kant under tynt skarelag, men det hadde dårlig forplantningsevne og gikk ikke lett i brudd ved håndtester. Prøvde å finne litt småskavler med fokksnø å gå i, ingen utslag der heller. Situasjonen kan nok bli en annen når vinden plukker seg opp.

Faretegn

Ingen faretegn observert Fravær av både drønn, sprekker og fersk fokksnø.

Snødekke

Lett snøfokk Rim på hardt underlag Tørr En veldig tynn skorpe i overflaten (merkes ikke når man kjører på ski) som det ligger rim på nå. Veldig lett snøfokk i formiddag. Lite av betydning enn så lenge.

Skredaktivitet

19. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

ObsID: 250873

Lyngen / Lyngen

Snø

19.01.2021 kl. 10:31

682 moh

Patrik@ObsKorps (****)

Vær

Ikke nedbør -6 °C 2 m/s 50% skyer

Skredfarevurdering

2 Moderat Tynnt og variert snødekke. Lite og ubunden snø også i siste snøfall midtfjells der kantkorn finnes i variert tykkelse under skaren. Ingen ferske skred observert. God sikt. Imorgen øker vinden og kan danne flak i lommer i terrenget. Så man bør være særlig obs på plasser i le for opphentingsområder over 500 m.

Faretegn

Drønn i snøen Område: I denne fjellsiden

Snødekke

Ikke snøfokk 10 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh Litt tørr løssnø (1-10cm) Tørr Sukker av variert tykkelse 2-50 cm hittill bare små 0.5 mm korn under skare.

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø under skarelag Det overliggende laget er mykt. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Lett å løse ut 1 - Små N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV over 700 moh

Skredaktivitet

19. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

ObsID: 250819

Er du usikker på hvordan du gjenkjenner skredproblemene?

Da bør du unngå skredterreng!

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.

Medlem. www.avalanches.org