Snøskredvarsel for Lyngen lørdag 21.03.2020

3
Betydelig
Publisert:

Unngå leområde der det samler seg fokksnø, td. bak rygger, i søkk og renneformasjoner. Lettest å løse ut skred der fokksnølaget er tynt eller mykt.

Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terreng brattere enn 30 grader med fersk fokksnø og utløpsområder under slikt terreng.
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terrengfeller.

Fokksnø (flakskred)

Nedføyket svakt lag med nysnø

Les mer om skredproblemet
2 - Middels
Liten tilleggsbelastning
Mange bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Fokksnøflak er hovedskredproblemet på lørdag. Vær oppmerksom på fokksnøflak fra dagene i forveien, enkelte av disse kan fortsatt være noe ustabile. Det ligger en hel del løssnø i terrenget og utover ettermiddagen vil det blåse opp, slik at fokksnøproblematikken vil få en større utbredelse. Faregraden er økende utover dagen når vinden tar seg opp og snøen begynner å føyke. Om man skal ut i fjellet, så er første del av dagen å foretrekke.
Det har i løpet av denne uka kommet en hel del snø i Lyngen, mest vest i regionen mot Tromsø, men også en del i nordlige deler av Lyngenhalvøya. Det ligger generelt mye snø i fjellet, særlig i øst- og sørvendt terreng. Over skoggrensa er det for det meste hard vindpakket snø fra tidligere i uka, men nå dekket av lett løssnø fra torsdagen. Forrige uke dannet det seg et porøst skarelag høyt i snødekket opp til mildværsgrensa (ca 600moh).
Observasjoner viser at det er begynnende kantkorndannelse under skarelaget, men at det varierer hvor lett det er å påvirke. Det er også kantkorn lenger nede i snødekket, men disse ligger dypt og er svært vanskelige å påvirke.
Det ble onsdag morgen registrert noen snøskred i Lavangsdalen ved hjelp av infralydmålinger. Ellers kun enkelte små str 1 skred på torsdag i Lyngen.
Det er 20 cm nysnø på Breivikeidet fredag morgen.
2 - 5 mm nedbør i døgnet.
Liten kuling fra nordvest., endring til frisk bris fra vest om ettermiddagen.
-15 °C til -9 °C på 1100 moh.
Delvis skyet.
Siste del av dagen usikkert vindvarsel p.g.a. polart lavtrykk.

For oppdatert værvarsel se yr.no
8 mm i døgnet, opp mot 14 mm i mest utsatt område.
Frisk bris fra vest., endring til stiv kuling fra vest om ettermiddagen.
-12 °C til -3 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 300 moh om kvelden.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra Regobs siste 3 døgn

Lyngen / D1906(55340) Lyngen 2018-2023

Snø

21.03.2020 kl. 18:11

558 moh

drift@svv (**)

Faretegn

Ingen faretegn observert

ObsID: 224950

Lyngen / Fv. 7900 Holmbuktura

Snø

21.03.2020 kl. 15:39

14 moh

skred@Geopraevent/Wyssen-TFFK (A)

Skredhendelse

21. mar 15:38 (+01:00) Ukjent Ukjent Naturlig utløst V-vendt Skredet startet på 372 moh og sluttet på 278 moh Ukjent Tjeldvågbukta eller Storura Hendelsen er detektert automatisk. Koordinater for start- og stopposisjon er beregnet automatisk og kan avvike fra korrekt posisjon. Skredet er detektert av dopplerradar som måler hastighet, signalstyrke og varighet på skredbevegelsen som er innenfor radarens måleområde. Størrelsen på skredet er beregnet ut fra disse parameterne. Skredet varte ifølge målingene i 10 sekunder.

ObsID: 224939

Lyngen / Skjelelvhøgda

Snø

21.03.2020 kl. 14:48

536 moh

Kjetil@obskorps (****)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 4 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  10cm nedsynk på fjellet. 20-25 cm nedsynk under skogggrensen
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Sprekker litt rundt skiene i fersk fokksnø. Kan tenke at det er værre i mer vind-påvirkede områder av regionen
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Lavangsdalen snødekke. Tatt fra Skjelelvhøgda og mot NV

Vær

70% skyer Tiltagende vind utover dagen. I ullsfjorden er det mer vind enn i dalene mellom Breivikeidet og Ramfjord. På grunn av terreng er det mindre vind i Lavangsdalen enn andre plasser. Likevel fremdeles pågående vind-transport i høyden i dette området også.

Skredfarevurdering

3 Betydelig Fokksnøproblem i NØ områder, svært lett eller lett å påvirke. I det området jeg var i dag er det ikke veldig mye vind-transport, men i mer vind-påvirkede områder er det nok det. På grunn av litt bedrenset bruddforplantning og regner jeg med at skredstørrelse er strl2. Litt sterk FG2 der jeg var i dag, men regner med FG3 i mer utsatte områder. Under skog-grensen er det mindre problem. Dette problemet stabiliserer seg med den temperaturen vi har nå, videre vind vil likevel holde på fokksnø-problemet. Varslet faregrad er riktig

Snøprofil

10 cm 1F DF 0 mm/0 mm, 15 cm F PP 0 mm/0 mm Skiktovergang, 10 cm P RG 0 mm/0 mm, 1 cm 1F RG 0 mm/0 mm, 1 cm I MFcr 0 mm/0 mm, 50 cm 1F-P MF 0 mm/0 mm, 3 cm 4F DH 2 mm/0 mm 1 test knyttet til snøprofilen

Faretegn

Ingen faretegn observert

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Det overliggende laget er mykt. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Svært lett å løse ut 2 - Middels N, NØ, Ø, SØ, NV over 300 moh Hovedproblemet i dag er fokksnø i NØ heng. Er også kantkorn ved bakken, men det er godt begravd.

Snødekke

Moderat snøfokk Mye tørr løssnø (10-30cm) Mye snø. De siste 3-4 dagene har det kommet 10-20cm med snø, litt varierende vindretning før det i dag tar av fra SV. Nå flytter denne snøen på seg og danner fokkskavler i NØ heng. I skjermede områder og under skog-grensen er det mye ubunden snø øverst, mens i fjellet er denne ubunde snøen dekket av et flak med vindpåvirket delvis nedbrutt fokksnø. I denne delen av regionen finner jeg ikke det skarelaget høyt i snødekket (som finnes lenger ut mot kysten, med smelteformer under) så tydelig. Finner antydninger til det opp til 200m.

Tester

ECTPV@25cmQ2 Dårlig I områder med fersk fokksnø oppå nysnø bryter dette lett. Ikke fantastisk bruddforplantning, og varierer om det bryter øverst eller nederst i det nedføykede fokksnølaget. Får ikke ECTPV hver gang, noen ganger er det ECTN2@10, og andre ganger ECTP2@10/25. Kan tenke at i områder der nysnølaget er tynnere og flaket på toppen er tykkere, så er det bedre bruddforplantning.

ObsID: 224962

Lyngen / Lyngen

Snø

21.03.2020 kl. 14:16

832 moh

LyngenDavid@ObsKorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 1 Av:  Vær Opphavsrett:  LyngenDavid@ObsKorps Kommentar:  Ser sørover over Kjostind. Fokksnø mot Ø.

Vær

Ikke nedbør 1 °C fra V → 90% skyer Startet med litt vind fra sør, dreide etterhvert til kraftig vind fra vest.

Skredfarevurdering

3 Betydelig Mye snø i regionen. Gammel snø pakke er solid. Mye snø tilgjengelig for transport. Noen faretegn. Vindtransport og økende temperatur. Varslet faregrad er riktig

Skredaktivitet

21. mar. I løpet av dagen (+01:00) Tørre løssnøskred Noen (2-5). 1 - Små. Naturlig utløst Noen bratte heng. N, NØ, Ø, V, NV. Over 500 moh Flere små overfladiske løssnøskred fra bratte klippepartier. Ingen downstep.

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Fylket/varslingsregion. Beskrivelse: Kraftig fokksnø fra vest.

Ferske skred Område: I dalen/fjorden. Beskrivelse: Overflate-løssnøskred i bratt terreng, fra klipper, ingen downstep.

Drønn i snøen Område: På dette stedet. Beskrivelse: Små drønn i skogen, sannsynlig luftlommer over småtrær.

Skredproblem

Tørre løssnøskred Ubunden snø Naturlig utløst 1 - Små N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV over 500 moh

Tørre flakskred Dårlig binding mellom lag i fokksnøen Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Det overliggende laget er mykt. Lett å løse ut 1 - Små N, NØ, Ø, SØ, NV over 500 moh

Snødekke

120 cm totalt Kraftig snøfokk 1 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr Mye snø i terrenget, avblåst til skare over kuler.

ObsID: 224925

Lyngen / Tromsø

Snø

21.03.2020 kl. 12:00

6 moh

Ingrid@NVE (*****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Ingrid@NVE Kommentar:  Mykje snø tilgjengeleg for vindtransport.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Ingrid@NVE Kommentar:  Umogleg å sjå på bilete men der er eit flakskred til venstre for skavlen som er dagsferskt. I forgårs har det også gått skred i dette området.
Bilde Av Vær
Bilde 3 av 3 Av:  Vær Opphavsrett:  Ingrid@NVE Kommentar:  Glimt av sol mellom byger. Vinden held på å ta seg opp.

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: For kommunen. Beskrivelse: Frå ca. Kl 12 har vinden tatt seg opp og starta å transportere snø. Det ligg mykje snø tilgjengeleg i terrenget. Det er ca 20-30 cm i områder som har vore skjerma for vind tidlegare i veka, noko mindre der det kun er snøen som kom torsdag og natt til fredag(ca. 10-20cm).

Ferske skred Område: I dalen/fjorden. Beskrivelse: Har vore i dalen fleire dagar og sett ferske skred i dag, men såg også skred som har gått for eit par dagar sidan. Det er flakskred, for det meste størrelse 2, særleg i nord og austvendte heng. Dei fleste har vore frå skoggrensa og ned.

Snødekke

Eg har sett litt lett i øverste del av snøpakken dei siste dagane (så ikkje systematisk og nøye, eller gravd djupt) Under den nyaste snøen er det ganske varierande. Særleg frå skoggrensa og ned har laussnø mellom skare omdanna seg til kantkorn, men det er forløbig små korn og det er dei fleste stadar tjukke lag, men med stor variasjon. Over skoggrensa såg eg ikkje det samme, truleg for den lause snøen hadde blåst vekk og det siste mildværet ikkje nådde så høgt at det gav fukt. Mistenker at ein del av skreda som har gått dei siste dagane har gått på desse tjukke laga av små kantkorn når det har blitt meir snø lasta på.

Vær

ObsID: 224943

Lyngen / Tromsø

Snø

21.03.2020 kl. 11:09

8 moh

Kjetil@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 1 Av:  Vær Opphavsrett:  Kjetil@obskorps Kommentar:  Snøtransport på Stormheimfjellet

Vær

Frisk bris fra VSV. 15cm løs snø som nå blir flyttet på. Endel snøfokk på eksponerte topper

ObsID: 224871

Lyngen / Lyngen

Snø

21.03.2020 kl. 09:26

558 moh

Patrik@ObsKorps (****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Patrik@ObsKorps

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Generelt på fjellet

Vær

-5 °C 9 m/s 80% skyer

Skredproblem

Tørre flakskred Det svake laget bryter både lett og glatt. Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Det overliggende laget er mykt. Lett å løse ut 2 - Middels

ObsID: 224999

Lyngen / D1905(55340) Tromsø 2016-2021

Snø

21.03.2020 kl. 09:01

25 moh

drift@svv (**)

Vær

Snø 0 °C Sjursnes (0moh) kl 09:01 5 cm nysnø akkumulert siste døgn. Snøfokk siste 6 timer.

ObsID: 224853

Lyngen / Tromsø

Snø

20.03.2020 kl. 12:45

638 moh

martin@svv (*****)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 5 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  martin@svv Kommentar:  Forholdsvis ren bruddflate under et tykt, men fast kantet lag.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@svv Kommentar:  Nordvestvent 500 moh.
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@svv Kommentar:  Nordvestvent 400 moh.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 4 av 5 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 5 av 5 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett: 

Vær

Ikke nedbør 80% skyer Tidvis oppsprekking i skydekket. Merkbart kaldere over 400 moh.

Skredfarevurdering

2 Moderat Opp til 700 moh her er det såpass lite vind i snøen fra det siste døgnet, at løssnøskred er hovedskredproblemet. Små løssnøskred i fjellsidene rundt Breivikeidet kan tyde på dette. Der det har/er mer vind i nysnøen vil nysnøflak være skredproblemet. Siden flakene trolig er myke, vil jeg anta at skredstørrelsen begrenser seg til str. 2, tatt medrivning i bratte skredløp i betrakning. Svake lag i eldre fokksnø er jeg mer usikker på i dette området - men det var lite tegn til lagdeling i ikke dagsfersk fokksnø (sprenging på Senja og Malangen i går tydet på skredstr. begrenset til str. 1 i eldre fokksnø der). Det har vært prosesser som har kantet noen lag i snødekket, i tregrensen og skogen finnes det også høyt i snødekket. Det jeg har sett er begrenset utviklet og er vanskelig å påvirke. Jeg antar kantkorn ikke er et skredproblem de fleste steder per nå - men kan muligens dukke opp ved f.eks. kraftig mildvær. Skreproblemet vil endre seg raskt med vind. Varslet faregrad er riktig Litt utydelig fra når fokksnøen som omtales i varselet er fra.

Tester

CTH20@67cmQ1 Små delvis utviklet kantkorn. Litt løsere mot underliggende skare enn den litt tykkere kantkornpakken.

CTM13@25cmQ2 Ingen tegn på bruddforplantning i dette laget underveis på turen.

Skredaktivitet

20. mar. 6-12 (+01:00) Tørre løssnøskred Noen (2-5). 1 - Små. Naturlig utløst I siden SØ for Langlitind, Breivikeidet. Ingen tegn på flak.

Snøprofil

25 cm F/4F- PP Nedre del, 35 cm P RG, 7 cm 1F RGxf 1 mm Nedre del, 10 cm P MF 2 tester knyttet til snøprofilen Litt forenklet profil - glemte snowkit hjemme. I lavere høyde opp til ca. 400 moh finnes det porøst MF skarelag mellom gammel fokksnø og nysnø. Her er snøen litt kantet mot kantkorn, men bryter ikke rent (Q3) i flere handpit-tester. Heller ingen drønn til tross for litt ny snølast idag.

Faretegn

Ingen faretegn observert Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Brist under skiene et par plasser i tregrensen. Antar rundt MF-skarelag med litt kantet snø. Ingen bruddforplantning tross fersk snølast.

Skredproblem

Tørre løssnøskred Ubunden snø Svært lett å løse ut 1 - Små N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV Utløsbarhet for løssnøskred vil endre seg ila dagen etterhvert som snøen setter seg eller om snøen utsettes for vind.

Snødekke

Ikke snøfokk 20 cm nysnø Mye tørr løssnø (10-30cm) Løs snø hele vegen opp til 700 moh (hvor jeg snudde). Sjeldent lite vind i snøen hele vegen opp og fantastiske skifohold. Såvidt tegn på lagdeling i denne nye snøen kunne jeg finne i handpit-tester over 450 moh - men ingen tegn på flaking under hele turen. Kantet snø finnes i lag dypt i snødekket i høyden. I lavere høyder (< ca 400-500moh) finnes det både dypt og rundt skarelag under nysnøen. Kantkornene jeg fant her er små og ikke godt utviklet (noe som etter min mening stemmer bra med antatt prosess og værhistorikk). Lite tegn på instabilitet underveis på turen.

ObsID: 224793

Lyngen / D1905(55340) Tromsø 2016-2021

Snø

20.03.2020 kl. 08:45

25 moh

drift@svv (**)

Vær

Snø -3 °C Sjursnes (0moh) kl 08:45 20 cm nysnø akkumulert siste døgn.

ObsID: 224684

Lyngen / D1906(55340) Lyngen 2018-2023

Snø

20.03.2020 kl. 07:49

8 moh

drift@svv (**)

Skredaktivitet

Ingen skredaktivitet Gjelder Fv7900 Holmbuktura - ,

Faretegn

Ingen faretegn observert

ObsID: 224663

Lyngen / Tromsø

Snø

19.03.2020 kl. 16:31

296 moh

Svartn@regobsTroms (**)

Faretegn

Ingen faretegn observert Gravde litt etter det svake laget som ga drønn i helga. Finner mildværsskaren her 30cm ned (20cm pudder, 10cm 4f), men er tynnere og sprøere enn på innlandet. Ved LBT er det også det svake laget rett under mildværsskaren som løsner, men det går ikke lett og bryter ikke gjevnt (Q3). Mulig at det svake laget alt har kollapset her og nå sitter bedre.

Snødekke

20cm løssnø i skogen. Vindpakket hard over skoggrensa etter vind fra nord.

Vær

-5 °C 0 m/s 50% skyer Sol med snøbyger

ObsID: 224616

Lyngen / Tromsø

Snø

19.03.2020 kl. 15:32

632 moh

Lynum (Ukjent)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Lynum
Bilde Av Faretegn
Bilde 2 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Lynum
Bilde Av Faretegn
Bilde 3 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Lynum

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: I denne fjellsiden. Beskrivelse: Noe vindpåvirket men mest løs snø i skogen. Vindpåvirket over skoggrensa med fokksnø av ulik hardhet. Det meste bærer du oppå når du går men enkelte plasser er den mykere og sprekker litt opp rundt skia og små snytende sprekker fra skitupp og bakskia. Vær obs på overgang mellom skog og snaufjell der det er kulformasjoner og myk fokksnø.

Vær

Ikke nedbør 5 m/s fra NØ ↙ 70% skyer Minus 3 grader

ObsID: 224579

Lyngen / Lyngen

Snø

19.03.2020 kl. 13:49

469 moh

Finn@obskorps (***)

Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 1 av 5 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Finn@obskorps
Bilde Av Vær
Bilde 2 av 5 Av:  Vær Opphavsrett:  Finn@obskorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Finn@obskorps Kommentar:  Snødekket ved tregrensen. Over dette er det betydelig mere vindpåvirket. Staven peker til et MFcr
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Finn@obskorps Kommentar:  Myk fokksnø i overflatten
Bilde Av Snøprofil
Bilde 5 av 5 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Finn@obskorps Kommentar:  Sprøhagel nedsnødd i snødekket

Vær

Ikke nedbør -8,3 °C 5 m/s fra NV ↘ 70% skyer Bygevær med varierende vind og sikt

Skredfarevurdering

3 Betydelig Lett å løse å løse ur fokksnø skred i noen heng. Finns veldig mye snø og noen svake lag djupere i snødekket. Trolig vanskeligst påvirket disse men kan bli store skred. Fokksnøen vil srabilisere seg rask. Mye snø tilgjengelig for transport om det blir en vindøkning. Fuktig snø i og en høy temperatur gradient kan gi kantkorn nær overflatten om kalde temperaturer holder seg. Varslet faregrad er riktig

Tester

LBT@105cmQ1 Hardt å løse ut med q1 brudd på sprøhagel

LBT@15cmQ1 Nedføyket lag med nysnø

Skredaktivitet

19. mar. I løpet av dagen (+01:00) Tørre løssnøskred Ett (1). 1 - Små. Naturlig utløst Noen bratte heng. Ø, SØ, S, SV, V. Mellom 1800 moh og 200 moh Observert et naturligutløst skred på vestsiden av Rundfjellet.

Snøprofil

15 cm 4F DF M, 0,5 cm F PP M, 10 cm 4F DF M, 0,5 cm F PP M, 20 cm 1F RG M, 40 cm P RG D, 20 cm 1F RG D, 0,5 cm F PPgp 3 mm, 2 cm K MFcr, 20 cm 1F+ RG -8,1 °C @ 0 cm, -6,8 °C @ 10 cm, -5 °C @ 20 cm, -4,6 °C @ 30 cm, -4,7 °C @ 40 cm, -5,1 °C @ 50 cm, -5,5 °C @ 70 cm, -5,5 °C @ 90 cm, -5,1 °C @ 110 cm, -4,6 °C @ 130 cm 2 tester knyttet til snøprofilen Snødekket er 450cm her. Gravde Her pga av aktiv fokksnø lag i overflatten. Kom ikke ned til gammel MF lag som har sett i andre plasser, mye vind pålagring her.

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Fylket/varslingsregion. Beskrivelse: Vind fra NW

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Det svake laget bryter både lett og glatt. Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Det overliggende laget er mykt. Lett å løse ut 2 - Middels Ø, SØ, S, SV, V Lett å løse ut små fokk snø skred der det er fersk vindtransportet snø. Har kommet mye snø så det finns potensialet for større skred i noen heng

Snødekke

300 cm totalt Lett snøfokk 10 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh. Grense for lagdelt snø er på 0 moh Vindpakket myk Fuktig Varierende snødekket. Inne for vinden er det opptil 30 cm ubunden ny snø i overflatten. Ellers er det avblåst til gsmmel regnskare eller myk fokksnø i overflatten

ObsID: 224580

Lyngen / Lyngen

Snø

19.03.2020 kl. 12:02

465 moh

Patrik@ObsKorps (****)

Vær

Snø -5 °C 8 m/s 100% skyer

Skredfarevurdering

2 Moderat 20 cm nysnö i leheng oppå 1 F-hard base. Små flak, skavler, vindformasjoner er mulig å löse ut med liten belastning i noen bratte heng. Överste lag på plasser med myk fokksnö sprekker opp lokalt. Snö fra tidligere i uka virker meget hardpakket og solid. Ingen skred er observert annet enn lössnöskred fra i dag. Det er forventet lignende forhold frem til söndag da det blir varmere. Varslet faregrad er for høy

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Generelt på fjellet

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Lett å løse ut 1 - Små Ø, SØ, S over 400 moh

Snødekke

244 cm totalt Moderat snøfokk 5 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Vindpakket hard Tørr Lössnö i leheng

Tester

LBT X

ObsID: 224515

Lyngen / D1906(55340) Lyngen 2018-2023

Snø

19.03.2020 kl. 09:18

558 moh

drift@svv (**)

Faretegn

Ingen faretegn observert

ObsID: 224476

Lyngen / D1905(55340) Tromsø 2016-2021

Snø

19.03.2020 kl. 08:52

25 moh

drift@svv (**)

Faretegn

Fersk vindtransportert snø

Stort snøfall

Vær

Snø -4 °C Sjursnes (0moh) kl 08:52 25 cm nysnø akkumulert siste døgn. Snøfokk siste 12 timer.

ObsID: 224473

Lyngen / D1905(55340) Tromsø 2016-2021

Snø

19.03.2020 kl. 08:52

25 moh

drift@svv (**)

Faretegn

Fersk vindtransportert snø

Stort snøfall

Vær

Snø -4 °C Sjursnes (0moh) kl 08:52 25 cm nysnø akkumulert siste døgn. Snøfokk siste 12 timer.

ObsID: 224683

Er du usikker på hvordan du gjenkjenner skredproblemene?

Da bør du unngå skredterreng!

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.

Medlem. www.avalanches.org