Snøskredvarsel for Jotunheimen lørdag 20.04.2019

2
Moderat
Publisert:

Varme temperaturer selv høyt til fjells gir økt risiko for våte løssnø-og flakskred. Vær oppmerksom på skavlbrudd. Det finnes også vedvarende svake lag.

Våt snø (løssnøskred)

Ubunden snø

Husk at selv små skred er tunge og kan skade deg, særlig ved skred i terrengfeller. Når du er på vei ned store heng bør du gradvis bevege deg ut av fallinja for å unngå å bli tatt igjen av små skred som du selv har utløst. Følg med når snøoverflaten blir våt og myk. Skredfaren øker i takt med temperaturstigning og nedbørintensitet. Vær ekstra forsiktig når det regner og/eller når temperaturen stiger.
2 - Middels
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Kantkornet snø under skarelag

Hold god avstand til hverandre ved ferdsel i skredterreng. Det er størst sjanse for å løse ut skred der snødekket er tynt, nær rygger og framstikkende steiner. Fjernutløsning er mulig. Det krever mye kunnskap for å gjenkjenne svake lag i snødekket. Drønnelyder og skytende sprekker er tydelige tegn som betyr at dere påvirker svake lag og bør unngå skredterreng, men fravær av slike tegn betyr ikke at det er trygt. Vær ekstra forsiktig og tenk konsekvens når du gjør vegvalg, særlig i ukjent terreng, etter snøfall eller vind og i perioder med temperaturstigning.
3 - Store
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Høye lufttemperaturer vil svekke snødekket og gjøre det lettere å løse ut skred i den øverste delen av snødekket. Timingen (når på døgnet du går hvor) vil være viktig utover nå. Naturlig utløste mindre skred kan ikke utelukkes. Vær oppmerksom på store skavler ut fra flere rygger og topper. Hold god avstand! Plussgrader nesten til fjelltopphøyde midt på dagen kan svekke skavlene ytterligere. Det finnes vedvarende svake lag med kantkorn under skarelag som kan påvirkes enkelte steder. Vær oppmerksom på at det vil være lettere å påvirke de svake lagene nede i snødekket når varmen gjør snøoverflaten mykere utover dagen.
Snøoverflaten er preget av sol og varme i sørsider. Om natten fryser overflaten til hard skare, mens det mykes opp utover dagene. I enkelte lune heng kan overflaten bli svært mykt og fuktig, og det er lite snø i mange sørsider. I nordvendt terreng er det mer vinterlig, med stort sett hard fokksnø og delvis brytende skare. I enkelte skjermede formasjoner ligger det løsere snø i overflaten (overflatekant og/eller myke fokksnøflak) samt rim. Antall barflekker i sørvendt terreng øker hver dag.
Over ca. 1100 moh finnes det vedvarende svakt lag med kantkorn under skarelag relativt høyt i snødekket, men laget ligger under massive skarelag og er stort sett vanskelig å påvirke. Det observert at det er dannet kantkorn under skarelag ganske høyt i snødekket i sørøstvendte terreng. Dette laget kan være tilstede flere steder, særlig der fuktighet fra snøsmelting og refrysing om natten fører til stor temperaturgradient i snødekket.
Natt til fredag var det frost ned til 800-1000 moh.
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra sørvest.
-3 °C til 3 °C på 1800 moh.
Plussgrader opp til 2000 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.
Nattefrost.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra vest., endring til liten kuling fra vest om formiddagen.
-3 °C til 3 °C på 1800 moh.
Plussgrader opp til 2000 moh om ettermiddagen.
Klarvær.
Tilskyande frå føremiddagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra regObs siste 3 døgn

Jotunheimen / Storbreen

Snø

20.04.2019 kl. 19:28

1891 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 1 Av:  Vær Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Skyet men solen er der bak.

Skredfarevurdering

2 Moderat Mer skyet og betydelig mer vind enn i går. Ellers fortsatt varmt høyt til fjells. Vinden kjølnet dekke. Det er stor forskjell på nord og syd sider. Syd og spesielt tynt dekke har mer smelteformer nå. Mens nord har mer vinterlig snø. Men varmen siste to dager har myknet øverste lagene her. Og det er fuktig finkornet snø i nord midt på dagen. Finnes kantkorn i dekke jeg finner det mest på tynnere snødybder, under 1 meter snødybde sånn ca. Mens på tykkere viker de ikke så løse, men finnes. Alle steder ligger de under harde og til dels tykke lag. Ingen faretegn observert i kanten. Det har vært bra med skiaktivitet fra Sognefjellet, siden veien åpnet den 12.April. Nysnø i høyden og regn i lavlandet i morgen. Vil legge seg opp mindre lommer med nysnøflak som vil være lett å løse ut. Kanten i dekke blir værende ennå en stund, men vil nok være vanskelig å løsne skred på. Syd sider vil være mer stabile enn nord sider pga solinnstråling på dagtid og fryser til på nettene. Men seint på dagen kan det gå våte løsnøskred her.

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø under skarelag Innen en meter Vanskelig å løse ut 3 - Store N, NØ, Ø, V, NV over 1200 moh Finnes løse kantkorn i forbindelse med skarelag. Ikke helt lett å bli klok på hvor. På tynt dekke finner jeg de, mens på tykkere dekke var det der jeg gravde under harde lag, blyant pluss. Og ikke så løse og fine. Men må være med som skredproblem, men det virker som lite aktivt.

Våte løssnøskred Ubunden snø Lett å løse ut 1 - Små Ø, SØ, S, SV, V under 1300 moh Pga varmen utover dagen. Noe usikker på eksakt høydenivå. Men øverste snølag ble fuktet til i dag. Til ca 1400-1500moh, høyere i sydsider.

Snødekke

Lett snøfokk 0 cm nysnø Var ubetydelig snøfokk. Men her og der fraktet det bite bite litt.

Faretegn

Ingen faretegn observert

Vær

Ikke nedbør 0,5 °C 7 m/s fra NV ↘ 100% skyer Temp målt på ca 1900moh. Dagen starta med strålende sol, før det skyet helt over. Det blåste frisk bris fra vestlig kant, noe mer vind i kastene og på utsatte steder. Vinden kjølnet huden og snøen noe.

Skredaktivitet

20. apr. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet Mulig noen mindre ting pga varmen. Men svært småe i såfall.

ObsID: 192046

Jotunheimen / VANG

Snø

20.04.2019 kl. 16:39

1409 moh

Leif@ObsKorps (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Leif@ObsKorps Kommentar:  Mot eidsbugarden.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Leif@ObsKorps Kommentar:  Mot Bygdin

Snødekke

Våt løssnø Meget våt Vått snødekke opp hit på 1400moh.

ObsID: 192032

Jotunheimen / LUSTER

Snø

20.04.2019 kl. 14:00

1524 moh

Knut Storvik (Ukjent)

Bilde Av Notater
Bilde 1 av 1 Av:  Notater Opphavsrett:  Knut Storvik

Notater

Snøskred (ser ut som flakskred) observert i østlig heng ved nedkjøring gjennom Steindalen. Usikker når det er utløst. Vi kjørte ned sørvestryggen fra Steindalsnosi og gikk opp nordvestryggen. Nordvestryggen virket svært stabil og var avblåst. I sørvestryggen var det slushtendens klokka 13:30 da vi kjørte ned. Observeringstidspunktet var lørdag 20.april klokka 14.

ObsID: 192227

Jotunheimen / LOM

Snø

20.04.2019 kl. 13:30

1292 moh

guro@svv (***)

Snødekke

Ikke snøfokk Våt løssnø Våt Grov en liten profil i sørvendt; øverste 10 cm er vått, fuktig snø dei neste 90 cm og meir eller mindre tørt på 1m fra overflata. Spor av skarelag på ulike djubder, truleg av nattefrost tidlegare i påska, men med sola og varmen forsvinn desse i løpet av dagen

Tester

CTN God Sørvendt. Ingen svake lag og ingen brudd. Snødekket er vått i toppen og fuktig ned til -1 m, men framleis hardt og stabilt.

Vær

Ikke nedbør 5 °C 6 m/s fra NV ↘ 90% skyer Det er ikkje lenger like kaldt på nettene (ved Gjende var det i går natt ikkje frost), men grunna overskya vær går ikkje oppvarminga av snødekket like raskt som ein kunne forventa dersom det ikkje hadde vore overskya.

Skredaktivitet

20. apr. 12-18 Våte løssnøskred Flere (6-10). 1 - Små. Naturlig utløst Noen bratte heng. S, SV Fleire små og middels store laussnøskred i den sørlege dalsida oppover Breisæterdalen. Har i fylgje driftsentreprenør truleg gått det siste døgnet. Ingen på veg eller som har gjort anna skade

ObsID: 192009

Jotunheimen / LOM

Snø

19.04.2019 kl. 17:24

2086 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 2 Av:  Vær Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Slør foran solen. Smørstabtindene.
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 2 av 2 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Kommentar:  Våte løssnøskred, løsna fra varm klippe.

Skredfarevurdering

2 Moderat Varm dag. Pluss til topps tenker jeg. Noe skredaktivitet med ikke så mye synes jeg. Snødekke er hardt men toppen myknes bra utover dagen. På tynt snødekke i solsider er det nærmest «råtten» snø til bunns. Betydelig mykere nå enn tidligere i påsken. Varmt på dagen og kaldere på nettene vil stabilisere snødekke på sikt. Snødekke overflaten blir styrt mye av nattetemperaturen. Kanten lengre ned i dekke finnes fortsatt, noe vanskelig å si hva varmen har og si på det.

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø over skarelag Innen en halv meter Vanskelig å løse ut 3 - Store N, NØ, Ø, V, NV over 1200 moh Tar fortsatt med dette. Men ikke sjekkes tilstanden på det i dag.

Våte løssnøskred Ubunden snø Naturlig utløst 2 - Middels N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV under 2000 moh Mer aktuelt i dag enn tidligere i påsken. Men lite aktivitet det jeg har sett. Men noe naturlig var det.

Snødekke

Ikke snøfokk 0 cm nysnø Vindpakket myk Fuktig Lenge siden sist snøfall. Nærmest ikke kommet noe i April.

Faretegn

Ferske skred Noe ferske skred pga varmt vær. Ellers ingen faretegn observert.

Vær

Ikke nedbør 0 m/s 20% skyer Høyt skydekke i dag tidig. Mindre og mindre skyer utover dagen.

Skredaktivitet

19. apr. I løpet av dagen Våte flakskred Ett (1). 3 - Store. Naturlig utløst Få bratte heng. Ø. Over 1500 moh Dette gjelder skredet ved Krossbu. Det gikk i første omgang tidligere i April. Meldt inn på regObs. Gikk mer i dag. Så gått i to omganger. Skredet er tydelig fra veien. Litt usikker på størrelsen stort str 2 eller lite str 3 tenker jeg.

19. apr. I løpet av dagen Våte løssnøskred Noen (2-5). 2 - Middels. Naturlig utløst Noen bratte heng. NØ, Ø, SØ. Over 1500 moh Pga varme gått utpå dagen i dag.

ObsID: 191901

Jotunheimen / LOM

Snø

19.04.2019 kl. 16:44

1270 moh

Marina@NorskeRedningshunder (*)

Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 1 av 1 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Marina@NorskeRedningshunder

Skredaktivitet

19. apr. I løpet av dagen Våte flakskred Ett (1). 4 - Svært store. Naturlig utløst Få bratte heng. NØ, Ø. Over 1200 moh Observert skred frå bil, usikker på når tid/dag det gått. Sannsynligvis gått i kantkornlag pga stigande temperatur.

ObsID: 191897

Jotunheimen / LOM

Snø

19.04.2019 kl. 13:30

1805 moh

torsteinbjoergen (Ukjent)

Snødekke

60 cm totalt Stor variasjon i snødybde. Stort sett bra, og snødybde over 170cm, men på noen punkt helt nede i 60cm

ObsID: 191914

Jotunheimen / VANG

Snø

19.04.2019 kl. 11:28

1247 moh

obr (Ukjent)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  obr Kommentar:  Bitihorm mot S

Snødekke

Skare

Faretegn

Ingen faretegn observert

ObsID: 191899

Jotunheimen / LUSTER

Snø

18.04.2019 kl. 17:12

1158 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 1 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Snøprofil

5 lagdelinger observert 8 temperaturpunkter observert Snødybde 138cm. Nord 1160moh. Kl 11.35

ObsID: 191768

Jotunheimen / LUSTER

Snø

18.04.2019 kl. 16:28

1884 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Snødekke innover Ringsdalen
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Slik er snødekke for det meste vindpakket hardt.
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Mot Lauvnostind
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Mot Store Dyrhaustind til venstre, midtre Ringstind til høyre. Og Storen baki der.
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Slør foran solen ved Turtagrø i 09.30 tiden. Det skyet noe mer over utover dagen. Men høyt skydekke, litt lummert vær.
Bilde Av Snødekke
Bilde 6 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Ned mot Turtagrø fra inngangen til Ringsdalen ca 1000moh er bilde tatt.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 7 av 7 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Skredfarevurdering

2 Moderat Hard snøoverflate, fokksnø/skare, som ikke gir fra seg noen fartegn. Men finnes kantkorn under denne harde snøen, skal trolig mye til å påvirke, men kanten er tørr og løs og skredene vil trolig bli str3. Solen mykner snøen i syd. Og under 1200moh i dag myknet det litt i flere himmelretninger. Skyet værtype med høye skyer foran solen, litt lummert. Varmere vær på nettene vil gjøre at snøen myknes mer på dagtid enn den tidligere har gjort, denne uken. Dette vil gjøre at våte løssnøskred er mer aktuelt, kan løsne naturlig når solen varmer utover dagen. Kantkorn lengre ned i dekke vil trolig også blir lettere å løsne, når overflaten myknes. Skredfaren er størst seint på dagen.

Skredproblem

Våte løssnøskred Ubunden snø Lett å løse ut 1 - Små SØ, S, SV over 800 moh Gjelder bratte sider pga solen mykner snøen utover dagen. Styres veldig av hvor kaldt det blir på nettene og om det kommer noe vind som også kjølner dekke. Ser ut som dette blir mer, aktuelt i dagene fremover pga varmere på nettene.

Tørre flakskred Kantkornet snø over skarelag Innen en halv meter Svært vanskelig å løse ut 3 - Store N, NØ, Ø, V, NV over 1200 moh I bratte sydlige sektorer, er trolig dette ikke så gjeldene, pga solen har fått virke på snøen der. Spesielt der snødekke ikke er så tykt. Kanten ligger under hardoverfalte, som gjør at det ikke gir fra seg noen faretegn. Det finnes også, harde flak tynnere, 5-10cm, oppå overflatekant også, trolig lite utbredelse og vanskelig å løse ut den, str 1-2 skred.

Snødekke

100 cm totalt Ikke snøfokk 0 cm nysnø Snøgrense på 700 moh. Grense for lagdelt snø er på 900 moh Vindpakket hard Tørr Snødekke er for det meste hard, Enten skare eller vindpakket hardt. Finnes lommer med overflatekant og lommer med rim, skyggesider. Nedi snøen finnes kantkorn. Det er noen steder mindre flak, harde oppå overflatekanten. Det er lite snø under ca 1000-1100moh og en god del bare, flekker. Rygger og oppstikende terreng som tidligere i vinter har hatt lite snø, er nå fritt for snø. Solen mykner/fukter snøen i syd mens den fortsatt er tørr i nord.

Faretegn

Ingen faretegn observert Bortsett fra lommer med rim / overflatekant

Vær

1 °C 0 m/s 100% skyer Luft temp målt på, 1700moh. Så en null grense på 1800moh vil jeg tro. Turtagrø, 880moh har nå i ettermiddag pluss 7 grader. I går kveld fullmåne og ingen skyer. Slør foran sola i dag tidlig og skyet mer over utover dagen. Men høye skyer og mer slør. Svært god sikt, vindstille og litt lummert. Temperatureren synker nok ikke riktig så mye i natt, hvis det er skyet som nå.

Skredaktivitet

18. apr. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet Ser eldre bruddkanter men ingen ferske. Heller ingen pga solen. Men dro ned i 14-15 tiden.

Snøprofil

5 lagdelinger observert 5 temperaturpunkter observert Trolig ikke den mest representative profilen, men likevel sender den inn jeg. Noen steder er det nok betydelig mer fokksnø over. Hardefokksnølag, så ulike skarelag/kantkorn. 1700moh NV. Snødybde er ca 60cm, så tynt dekke, stein som underlag grove steiner. Pluss 1 i lufta, vindstille, rundt kl 13.00

ObsID: 191766

Jotunheimen / VANG

Snø

18.04.2019 kl. 14:29

2104 moh

obr (Ukjent)

Bilde Av Notater
Bilde 1 av 1 Av:  Notater Opphavsrett:  obr Kommentar:  Mot Valdresflye

Notater

Lite snø på Rasletind, blåst ned på Valdresflye

ObsID: 191758

Jotunheimen / VANG

Snø

18.04.2019 kl. 12:21

1457 moh

Asmkar (Ukjent)

Faretegn

Rimkrystaller Område: På dette stedet. Beskrivelse: Godt utvikla rim på flater og alt som er nordlig sektor

ObsID: 191762

Jotunheimen / ØYSTRE SLIDRE

Snø

18.04.2019 kl. 11:55

1653 moh

obr (Ukjent)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  obr Kommentar:  NØ bollen Rasletind, 4 kjørespor

Snødekke

Vindpakket hard

Faretegn

Ingen faretegn observert Område: På dette stedet. Beskrivelse:

ObsID: 191747

Jotunheimen / VANG

Snø

18.04.2019 kl. 08:41

896 moh

Leif@ObsKorps (*****)

Snødekke

70 cm totalt 0 cm nysnø Skare

ObsID: 191648

Jotunheimen / LUSTER

Snø

17.04.2019 kl. 16:00

1395 moh

martin@svv (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@svv Kommentar:  Nordside
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@svv Kommentar:  Sørøstside.

Skredfarevurdering

1 Liten Vinden og kald lufttemperatur har vært en bremsende faktor i sørsider, men våte skred kan ikke utelukkes som skredproblem i bratte, lune sørsider. Jeg har ikke gjort grundige snøprofiler, men snødekket er så vindherjet i nordsider der jeg har vært at jeg tror kantkornproblem er lite sannsynlig. Faregraden oppleves som fg1. Det er likevel vrient å være bastant imot sp1 i varselet enn så lenge det finnes vvsl i snødekket (jeg synes den bayerske matrisen slik sett beskriver situasjonen bedre). Beskrivende snøoverflate. Mye forskjellig tekst om svake lag i/nært overflaten i snødekkehistorikken er litt forvirrende, selv om det stemmer.

Skredproblem

Våte løssnøskred Ubunden snø Naturlig utløst 1 - Små SØ, S, SV

Snødekke

Sørsider: Solpåvirket. Hardt om morgenen og fin styresnø på dagen. Solpåvirkning blir bremset av vinden mange steder, men betydelig oppvarming i enkelte lune brattheng. Lite snø i mange sørsider. Nordsider: Vinterlig. Stort sett hard fokksnø. Stedvis brytende skare. Stedvis fin styresnø i overflaten (kantet/mindre vindpåvirket) i enkelte beskyttede formasjoner. Tidvis litt snøtransport i dag, men ikke noe av betydning.

Faretegn

Ingen faretegn observert Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Siste 4 dager.

Skredaktivitet

17. apr. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet Svært lite skredaktivitet generelt i dette området søndag til onsdag denne uken. Heller ingen små skred i sørvendt terreng er observert, kun våte snøballer SØ, S og SV. Noen str. 2 gamle flakskred kunne observeres, men ikke lenger relevant.

ObsID: 191616

Jotunheimen / Tyinstølen 2

Snø

17.04.2019 kl. 13:35

1238 moh

stian@wyssen (*****)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 1 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Kommentar:  Østvendt heng på 1220 moh. HS = 205. 24.03 ble det utløst skred på kantkorn mellom skarelag (28. feb skare) i området hvor profilen er gravd. Trolig stor temperaturgradient i toppen av snødekket mellom natt og dag.

Faretegn

Ingen faretegn observert

Tester

CTH22@4cmQ3 God

Vær

Ikke nedbør -0,1 °C 3 m/s fra SØ ↖ 50% skyer Varierende skydekke.

Snøprofil

6 lagdelinger observert 11 temperaturpunkter observert 1 Tester knyttet til snøprofilen Østvendt heng på 1220 moh. HS = 205. 24.03 ble det utløst skred på kantkorn mellom skarelag (28. feb skare) i området hvor profilen er gravd. Trolig stor temperaturgradient i toppen av snødekket mellom natt og dag.

ObsID: 191583

Jotunheimen / LOM

Snø

17.04.2019 kl. 11:30

1686 moh

torsteinbjoergen (Ukjent)

Snødekke

0 cm totalt Målte snødybde regelmessig på Leirbreen rundt Kalven og videre oppover Smørstabbreen mot Søre Smørstabbtind. Minste mål: 150cm Meste målt: Over 250cm

ObsID: 191606

Jotunheimen / LOM

Snø

17.04.2019 kl. 09:35

1504 moh

Marina@NorskeRedningshunder (*)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Marina@NorskeRedningshunder Kommentar:  Gammalt skred, men kan være god info. Retning Ø-NØ.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Marina@NorskeRedningshunder Kommentar:  Noen våte løssnøskred på Kyrkja
Bilde Av Vær
Bilde 3 av 4 Av:  Vær Opphavsrett:  Marina@NorskeRedningshunder
Bilde Av Vær
Bilde 4 av 4 Av:  Vær Opphavsrett:  Marina@NorskeRedningshunder

Snødekke

Vindpakket hard

Vær

Ikke nedbør 3 m/s fra SØ ↖ 3% skyer Skyene beveger seg veldig raskt. Kraftigare vind i høgda. Ca 3m/s her nede.

ObsID: 191896
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.