Snøskredvarsel for Indre Sogn søndag 07.02.2021

2
Moderat
Publisert:

Det finnes områder med svake lag av rim eller kantkorn under den vindtransporterte snøen. Vær forsiktig i leområder, fjernutløsning mulig.

Høyeste faregrad per dag:
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terreng brattere enn 30 grader og utløpsområder der skredproblemet er til stede.
Illustrasjon av ferdselsråd NB, det er svært vanskelig å vite hvor skredproblemet er.
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terrengfeller.

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Nedsnødd eller nedføyket overflaterim

Les mer om skredproblemet
2 - Middels
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Les mer om skredproblemet
3 - Store
Stor tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Vind fra østlig retning har ført til fokksnøflak i leheng. I noen heng er det lett å løse ut skred der fokksnøen har føyket ned vedvarende svake lag av overflaterim og kantkorn. Det varierer lokalt hvor vinden har tatt og hvor du møter på skredproblemet. Det skal mer til å påvirke kantkornlag dypere i snødekket. Vær forsiktig der overliggende flak er myke eller tynne, her er det fortsatt mulig å løse ut store skred. Fjernutløsning av skred er mulig.
I skogen er det fint skiføre med løs ubunden snø. I høyden er snøoverflaten variert, med fokksnø av ulik hardhet men også områder med løs snø. På vindutsatte formasjoner er snødekket tynt og hardt.
Overflaterim og kantkorn har nå stedvis føyket ned, og er aktive vedvarende svake lag. Der vinden ikke har tatt ligger det fortsatt i overflaten og venter. Det finnes lag med kantkorn under gamle fokksnøflak, men tester viser varierende respons og det skal generelt mer til for å påvirke disse.
Det er observert flere drønn og skytende sprekker i ferske flak de siste par dagene. Noen steder ble det meldt om vind og snøfokk fredag, andre steder vindstille.
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra øst.
-20 °C til -12 °C på 1400 moh.
Klarvær.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra øst.
-20 °C til -12 °C på 1400 moh.
Klarvær.
Stedvis frisk bris i østlige deler av regionen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra Regobs siste 3 døgn

Indre Sogn / Sogndal

Snø

07.02.2021 kl. 17:22

851 moh

Marina@VLFK (***)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Marina@VLFK
Bilde Av Vær
Bilde 2 av 3 Av:  Vær Opphavsrett:  Marina@VLFK
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Marina@VLFK Kommentar:  Overflate-begerkrystaller

Vær

Ikke nedbør 1 m/s

Snødekke

Ikke snøfokk 0 cm nysnø Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr

Faretegn

Ingen faretegn observert

Skredaktivitet

7. feb. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

ObsID: 254192

Indre Sogn / Luster

Snø

07.02.2021 kl. 17:17

1127 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 6 Av:  Vær Opphavsrett:  Siggen@obskorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 6 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Vorfjellet mye skispor
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 6 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Det glitrer i de løse lag i overflaten fint skiføre.
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 6 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Mye skjørt i overflate snøen
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 6 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Rim med kant, ganske så store i overflaten grid er 2mm
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 6 av 6 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Eldre flak inni Engjadalen usikker på når str 3. brudkant under klippen synes fortsatt og massene synes også noe

Vær

Ikke nedbør -12,6 °C 0 m/s Temp målt i ettermiddag på rundt 1100moh. Kaldt pent vær, vindstille.

Snødekke

150 cm totalt Ikke snøfokk 0 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Overflatekantkorn Tørr Det er lenge siden sist snøfall. Overflatesnøen har blitt løs og luftig kantkorn. Du vasser nå i denne i overflaten. Ca 20cm. Enkelte få steder har vind fra øst laget flak over denne i vestlig sektor, feks borti Leikanger finner du dette. Og mulig enkelte andre steder. Mens for det meste er det lite / ingen vind i overliggende snø. Nedi snødekke finnes flak over kantkorn som ble dannet i starten av Januar snødd med den 9.Jan. Dette laget har gitt så og si daglig drønn lyder siden det snødde ned. Men betydelig færre lyder fra det nå. Ligger nok slik til nå at det et vanskelig å påvirke men skred kan bli store. Flaket har også kanskje pga kulde mistet noe av "futten" i seg. Men enkelte steder kan du treffe de punkter som gjør at det løsner, du får trolig ingen faretegn før det evt løsner - krevende. Det er snø til fjorden men skiføre fra rundt 200moh snømengdene øker betydlig med høyde over havet, rygger / topper har tynt snødekke.

Skredfarevurdering

2 Moderat Pent kaldt vær, har vært mye av det hittil i vinter. Det ligger mange steder løs snø i snøoverflaten ca20cm+-. Denne er nå blitt kantkorn med et skjørt rim / kant på toppen, ser ut som noen har plassert mange tusen spill kort. Enkelte steder ligger det ferskere flak oppå, denløse kantsnø kan inneholde rim også, lett å løse ut. Lengre ned et eldre kantkorn lag som er vanskelig å løse ut men skredene kan bli store. Har tidligere gitt fra seg faretegn dette er mer og mer fraværende nå. Det er mye skispor i terrenget på populære turer. Fortsatt kaldt og klart. Lite endringer kantkorn prossesen er godt i gang men vil bare fortsette. Ved vind og nysnø blir det svært lett å løse ut skred, laget i overflaten nå er svært skjørt. Men så lenge det ikke snør eller blåser så er det mye av det samme utover meste uke. Synes det ser bra ut. Jeg tenker at det er kun få steder det er flak i overflaten men ikke sikker. Bare løst og vindstille der jeg var i dag. Mulig det også er få heng på eldre kantkorn .

Skredproblem

Tørre flakskred Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø Innen en meter Vanskelig å løse ut 3 - Store N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV over 700 moh Kantkorn lengre ned i dekke fra starten av Januar. Krevende å forholde seg til gir fra seg ingen / få faretegn.

Tørre løssnøskred Ubunden snø Svært lett å løse ut 1 - Små N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV over 500 moh Løs snø , kantkorn i overflaten er dårlig festet til underliggende hardere snø og stedhvis skare. Vil løsne svært lett som tørre løsnøskred.

Tørre flakskred Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø Innen en halv meter Lett å løse ut 2 - Middels N, S, SV, V, NV over 600 moh Enkelte steder finnes flak oppå kantkorn kan også være noe rim i denne kanten. Men mange steder løs snø i overflaten.

Faretegn

Ingen faretegn observert Men gått en god del i gamle spor over halve turen. Men også tråkket uti snø uten spor.

Skredaktivitet

7. feb. I løpet av dagen (+01:00) Tørre løssnøskred Noen (2-5). 1 - Små. Naturlig utløst Få bratte heng. S. Over 1000 moh Sol varmer opp klippe , tørr snø løsner som tørre løsnøskred. Få steder svært små skred. Så et ganske stor str 3 inni Engjadalen i VSV side. Usikker på når men ser bruddkant og noe masser, men ikke super tydelig.

Snøprofil

0,5 cm F SH/FC 3 mm/4 mm D, 14,5 cm F/F+ FC 2 mm D, 5 cm K MFcr D, 5 cm F FC 2 mm D, 5 cm K MFcr D, 50 cm P/1F MFcr/FC D -17,5 °C @ 0 cm, -11,6 °C @ 10 cm, -9,4 °C @ 20 cm, -7,6 °C @ 30 cm, -5,6 °C @ 40 cm, -4,7 °C @ 50 cm, -2,2 °C @ 60 cm 1120moh vest ikke beste profilen er ikke flak oppå eldre kant her. Men en legger den med.

ObsID: 254137

Indre Sogn / Luster

Snø

07.02.2021 kl. 14:29

889 moh

SNO-Liv (*)

Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 1 av 1 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  SNO-Liv

Faretegn

Drønn i snøen

ObsID: 254078

Indre Sogn / Sogndal

Snø

07.02.2021 kl. 14:18

1478 moh

Herman Nesse (Ukjent)

Faretegn

Ingen faretegn observert ingen faretegn observert. opplevd som vindstille i området rundt Frudalsfjellet, men mye vind fra øst i på Frudalshesten

ObsID: 254108

Indre Sogn / Luster

Snø

07.02.2021 kl. 13:05

997 moh

vegardve@nortind (***)

Bilde Av Tester
Bilde 1 av 3 Av:  Tester Opphavsrett:  vegardve@nortind
Bilde Av Tester
Bilde 2 av 3 Av:  Tester Opphavsrett:  vegardve@nortind
Bilde Av Tester
Bilde 3 av 3 Av:  Tester Opphavsrett:  vegardve@nortind

Tester

LBT@75cmQ2 Brudd i kantkor 2,5mm

ObsID: 254051

Indre Sogn / Sogndal

Snø

07.02.2021 kl. 11:48

862 moh

Karolinereppen (Ukjent)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 2 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Karolinereppen Kommentar:  Skytande sprekker i nyleg avsatt fokksnø
Bilde Av Faretegn
Bilde 2 av 2 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Karolinereppen Kommentar:  Testheng

Vær

Vind fra øst

Snødekke

Snøfokk i vestvendte heng.

Notater

Skytande sprekker i nyleg avsatt fokksnø. Varierande kor mykje tilleggsbelastning som måtte til for å løyse ut skred i testheng.

Skredproblem

Nedføyket svakt lag med nysnø Ø, SØ

Faretegn

Ferske sprekker Område: På dette stedet. Beskrivelse: Skytande sprekker i nyleg avsatt fokksnø. Vestvendte heng.

ObsID: 254142

Indre Sogn / Sogndal

Snø

07.02.2021 kl. 10:17

940 moh

stian@wyssen (*****)

Snødekke

10-30 cm kant i overflaten. Overflaterim har varierende størrelse, men er i mange områder 5-8mm store. Inntrykket mitt er at flaket under den løse snøen i overflaten er blitt sprøtt på grunn av oppbyggende omvandling, og har begrenset evne til bruddforplantning. Kantkornlaget fra tidlig januar virker å være ganske kompakt mange steder, men kan nok absolutt fortsatt være relativt løs i endel terrengformasjon. Oppsummert virker det som at det skjer lite i de "eldre" problemene. Det kan selvfølgelig skje noe, men jeg tror en skal kjøre mange heng før en treffer rett. Hovedutfordringen blir ved neste pålagring oppå den svært svake snøoverflaten vi har nå..

Tester

ECTX God Mulig det var mye spor i området før kantkornet fra tidlig januar ble nedsnødd, men tror uansett det er ganske representativt. Flaket virker dødt.

Faretegn

Ingen faretegn observert Gikk nok 70% i gamle spor, men ingen respons når vi brøytet nye.

ObsID: 254105

Indre Sogn / Låvisdalen

Snø

07.02.2021 kl. 02:00

1220 moh

steinar@GeoRisiko.no (*****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  steinar@GeoRisiko.no Kommentar:  Fotografert mot NØ. Pålagring i sone 1 (nr 2, 3 og 4).

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Pågående vindtransport. Merk: kl. 0900 var det ikke tilsvarende snøråk.

ObsID: 254127

Indre Sogn / Lærdal

Snø

06.02.2021 kl. 12:24

1156 moh

Eirik (Ukjent)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Eirik

Vær

Ikke nedbør

ObsID: 253904

Indre Sogn / Lærdal

Snø

05.02.2021 kl. 16:00

1367 moh

Håkon Sælen (Ukjent)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Håkon Sælen Kommentar:  Skytende sprekk i fersk fokksnø. På det meste 20cm på kantkornlag som sklir ut, men pågående lett snøfokk og pålasting i leheng her. Svært lokal vind på utsatt sted her- vindstille ellers!

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: I denne fjellsiden

Ferske sprekker Område: På dette stedet

ObsID: 253709

Indre Sogn / Luster

Snø

05.02.2021 kl. 14:50

1024 moh

Rasmus@nortind (**)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 1 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Vær

Fint vær. Vindstille

Snødekke

Ikke snøfokk 0 cm nysnø Rim på mykt underlag

Skredproblem

Tørre flakskred Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø Innen en halv meter Det overliggende laget er mykt. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Vanskelig å løse ut 2 - Middels

Tester

ECTX God

Snøprofil

F SH, 30 cm F RG, 10 cm 4F FC, 1 cm I MFcr, 59 cm 4F FC/MFcr 1 test knyttet til snøprofilen

ObsID: 253731

Indre Sogn / Luster

Snø

05.02.2021 kl. 14:00

901 moh

oholsen (Ukjent)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  oholsen

Vær

Ikke nedbør 1 m/s -17 på parkeringa i Gaupne Sentrum klokka 12:00. Nesten vindstille her langs ryggen på veg mot Grånosene. Bra nordavind i Gaupne sentrum i 17:00.

Snødekke

Rim på mykt underlag Langs ryggen var det øvers i snødekket ubunden snø i alle himmelretningar. Ujamt fordelt 15 til 2cm, mest i V/SV. Under denne var det veldig varierande hardheit, nokre plassar hard vindpakk og andre plassar heilt ubunden. Litt treig snø før ein får litt fart.

Faretegn

Drønn i snøen Område: På dette stedet

ObsID: 253740

Indre Sogn / Lærdal

Snø

05.02.2021 kl. 13:45

1363 moh

Eirik (Ukjent)

Bilde Av Notater
Bilde 1 av 2 Av:  Notater Opphavsrett:  Eirik Kommentar:  Løssnø i øverste lag.
Bilde Av Notater
Bilde 2 av 2 Av:  Notater Opphavsrett:  Eirik Kommentar:  Dyrespor som ikke er helt ferske.

Vær

Ikke nedbør 3 m/s

Notater

Løssnø i øverste lag. Gode skiforhold i denne hellinga ned fra Eldrevassbergi.

ObsID: 253906

Indre Sogn / Sogndal

Snø

05.02.2021 kl. 12:49

954 moh

OleAndréA (Ukjent)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  OleAndréA

Vær

Ikke nedbør -8,5 °C 5,5 m/s fra V →

Snødekke

160 cm totalt Lett snøfokk 0 cm nysnø Snøgrense på 0 moh Litt tørr løssnø (1-10cm) Tørr

Skredfarevurdering

Varslet faregrad er riktig

Faretegn

Ingen faretegn observert Område: I denne fjellsiden

Skredaktivitet

5. feb. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

ObsID: 253692

Indre Sogn / Årdal

Snø

05.02.2021 kl. 12:10

1379 moh

Marina@VLFK (***)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 7 Av:  Vær Opphavsrett:  Marina@VLFK
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Marina@VLFK Kommentar:  Snødekke på opne flater
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Marina@VLFK Kommentar:  Gammalt spor
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Marina@VLFK Kommentar:  Hardt vindpakka
Bilde Av Tester
Bilde 5 av 7 Av:  Tester Opphavsrett:  Marina@VLFK Kommentar:  Gjekk i brudd ved frigjøring. Brudd i tykkare lag med kantkorn (sjå snøprofil)
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 6 av 7 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Marina@VLFK Kommentar:  Ser ingen skispor over her, men dei kan ha føyka igjen. Men antar at det kan være naturlig utløyst brudd i mindre skavel vi ser her. Usikker på kor gammalt det kan være.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 7 av 7 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Vær

Ikke nedbør -17 °C 10 m/s fra NØ ↙ 2% skyer Ca 10m/s frå NØ. Kraftigare vindkast innimellom. Sol og kun nokon få skya. -20 grader ved parkeringa.

Snødekke

Moderat snøfokk Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr Lett til moderat snøfokk, vind frå NØ. Varierande snødekke. Hardt vindpakka, avblåst på kuler og oppstikkande formasjoner. Finnes ca 10-20cm laussnø tilgjengelig for transport i store deler av terrenget, flater, søkk og leområder. I NV sider er det meir pakka fokksnø. Ser brudd i småskavlar, naturlig utløyste, i N/NV sider.

Skredfarevurdering

2 Moderat Det finnes fokksnøflak over kantkorn som er lett å løyse ut. Der er observert naturleg utløyste brudd i skavla i høgda. Vær obs i bratte heng med fokksnø. Det pågår transport av snø i høgda som nok vil kunne auke strl på venta skred. Varslet faregrad er riktig

Skredproblem

Tørre flakskred Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø Innen en halv meter Svært lett å løse ut 2 - Middels N, SV, V, NV over 900 moh Fokksnøflak over kantkorn. Nokon skytande sprekker når eg gjekk i fokksnøen, men maks ca 3m lange sprekker. Ingen drønn. Kantkornlaget er tjukt og dempende.

Tester

ECTPV@8cmQ3

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Snøfokk

Skredaktivitet

5. feb. I løpet av dagen (+01:00) Ett (1) NV

Snøprofil

8 cm 1F-P RG/PPnd 1 mm D, 14 cm F FC 0 mm/1 mm D, 31 cm P RG 0 mm D, 58 cm P-K RGsr 0 mm D -15,5 °C @ 0 cm, -16,2 °C @ 10 cm, -14,8 °C @ 20 cm, -13,5 °C @ 30 cm, -12 °C @ 40 cm, -10,6 °C @ 60 cm, -9,5 °C @ 80 cm, -8,6 °C @ 100 cm 1 test knyttet til snøprofilen

ObsID: 253686

Indre Sogn / Lærdal

Snø

05.02.2021 kl. 10:29

1115 moh

Håkon Sælen (Ukjent)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Håkon Sælen

Faretegn

Annet faretegn (spesifiser) Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Godt utviklet overflaterim generelt på fjellet

Fersk vindtransportert snø En liten time med trekk i lufta fra øst nå. Vindtransport på de aller mest utsatte steder på eldrevassbergi

ObsID: 253615

Indre Sogn / Luster

Snø

05.02.2021 kl. 08:23

744 moh

hrefvik (Ukjent)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  hrefvik Kommentar:  Småskavler som har kommet de siste dagene, har tidligere vært helt upåvirket her siden siste snøfall.

Vær

-16 °C 3 m/s fra V →

Snødekke

0 cm nysnø Tørr Fremdeles ubundet i skogen, men mer vindpåvirket over skoggrensen enn de siste dagene. Små og myke flak over skoggrensen, var oppe på 800 moh

ObsID: 253606

Indre Sogn / Sogndal

Snø

04.02.2021 kl. 16:00

1191 moh

Vedi (Ukjent)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Vedi
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Vedi Kommentar:  Velutvikla overflatekant. På veg til å bli beger.

Vær

Ikke nedbør -18 °C 0 m/s

Snødekke

Overflatekantkorn Velutvikla overflatekanti vestvendt heng ca 1200moh. Ikke like velutvikla i andre himmelretninger på samme høyde.

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Små vindtegn

Skredaktivitet

4. feb. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

ObsID: 253540

Indre Sogn / Sogndal

Snø

04.02.2021 kl. 14:08

725 moh

Gustav@NVE (****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 7 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Gustav@NVE
Bilde Av Faretegn
Bilde 2 av 7 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Gustav@NVE
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Gustav@NVE
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Gustav@NVE Kommentar:  Stort gammelt skred og ferske spor
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Gustav@NVE Kommentar:  Leheng mot vest er ladet med ferske flak. Gamle bruddkanter etter store skred
Bilde Av Snødekke
Bilde 6 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Gustav@NVE
Bilde Av Snødekke
Bilde 7 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Gustav@NVE

Snødekke

Lett snøfokk Vindpåvirket snø her ute. Ganske kraftig vind fra øst. Jeg ble fortalt det blåste mindre litt lenger inn i landet.

Faretegn

Ferske sprekker Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Østlig vind gir ferske fokksnø flak på nedføyket kant. (nysnø finnes ikke lenger, all løs snø er kant)

ObsID: 253553

Indre Sogn / Sogndal

Snø

04.02.2021 kl. 10:15

1168 moh

Kristoffer (Ukjent)

Faretegn

Drønn i snøen Område: På dette stedet

ObsID: 253464

Er du usikker på hvordan du gjenkjenner skredproblemene?

Da bør du unngå skredterreng!

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.

Medlem. www.avalanches.org