Snøskredvarsel for Indre Sogn mandag 14.01.2019

3
Betydelig
Publisert:

Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø, f.eks. bak rygger, i søkk og i renneformasjoner. Lettest å luse ut skred der snødekket er tynt eller mykt.

Fokksnø (flakskred)

Nedføyket svakt lag med nysnø

Unngå terreng brattere enn 30 grader med fersk fokksnø til den har fått stabilisert seg. Det er størst sannsynlighet for å løse ut skred på kul-formasjoner i terrenget og der fokksnøen er myk.Se etter områder hvor vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk. Lokale vindeffekter og skiftende vindretning kan gi stor variasjon i hvor fokksnøen legger seg. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn.
2 - Middels
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng
Sannsynlig

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det ventes nordvestlig kuling og betydelig snøfall, med stor transport av snø inn i le-helninger mot nordøst til sørvest. Skredfaren er økende, og kan komme opp i faregrad 3-betydelig i deler av regionen. Høyest faregrad nordvest i regionen, der det ventes å komme mest snø. Det er sannsynligvis fortsatt vanskelig å løse ut skred i kantkornlag i det gamle snødekket, men vær oppmerksom der snødekket er tynt, spesielt høyt til fjells.
Snøoverflaten er generelt preget av sterk vind. Vindutsatte områder er avblåst eller har lite snø og skare. I løpet av uken har det kommet noe over 20-30 cm nysnø i fjellet. Sterk vind fra vest til nordvest har lagt mye av denne snøen i harde flak i leheng mot nordøst til sørvest, dels oppå skare og dels på noe løsere snø. En del snø har også havnet i øvre del av skogbeltet. Det er fortsatt lite snø i regionen for årstiden. Etter nyttår har det et par ganger vært mildvær til 1200-1400 moh.
Mildværet tidligere i januar har ikke klart å bryte ned kantkornlag under fokksnø høyt til fjells, og de ligger nå under skarelag. Svake lag av kantkorn kan påvirkes der snødekket er tynt og ved stor tilleggsbelastning, men mengden snø over svake lag gjør at de per dags dato ikke vurderes som skredproblem.
Det er ikke meldt om ferske skred siste 3 døgn.
Det siste døgnet frem til søndag formiddag har det kommet 10-15 cm nysnø nordvest i regionen, noe mindre i sørøstlige områder. -8 til -5 grader de kaldeste stedene natt til søndag. Fra søndag ettermiddag nordvestlig kuling og snøfokk på fjellet og i ned i skogen.
12 mm i døgnet, opp mot 20 mm i mest utsatt område.
Frisk bris fra sørvest., endring til stiv kuling fra nordvest om ettermiddagen.
-11 °C til -4 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 600 moh om formiddagen.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
10 mm i døgnet, opp mot 30 mm i mest utsatt område.
Sterk kuling fra nordvest., endring til stiv kuling fra nordvest om kvelden.
-14 °C til -6 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 400 moh natt til mandag.
Delvis skyet.
Mest nedbør lengst i nordvest.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra regObs siste 3 døgn

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

14.01.2019 kl. 22:30

942 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 10 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Kutta understøtten dette på ca 800moh
Bilde Av Faretegn
Bilde 2 av 10 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Liten skavel Fra ca 930mho
Bilde Av Faretegn
Bilde 3 av 10 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Flaket mangler støtte under Fra samme området 930moh
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 10 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Lo side er avblåst kun ca 20cm snø. Tynt skare lag, porøst så smelteformer og kantkorn, løse.
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 10 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Innblåst må man brøyte
Bilde Av Snødekke
Bilde 6 av 10 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Vind fra venstre mot høyre. Fra vest til øst, en liten vindhale
Bilde Av Snødekke
Bilde 7 av 10 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Innblåst liten skavel i øst. Disse sprekker lett opp.
Bilde Av Snødekke
Bilde 8 av 10 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Nysnø og prepping i skibakken. Rykte sier den skal åpne på Onsdag her i Rindabotn.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 9 av 10 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Siggen Kommentar:  -7.5 i lufta ingen vind, men blåst kraftig tidligere i dag. Øst vendt. Kantkorna i dekke er veldig små tipper rundt 0.5mm 200cm snø gravd til bakken. Liten kul formasjon ikke super lasta heng. Så det har trolig blåst inn store mengder i heng som samler snø. Fastheten på den øverste snø vil variere veldig i høyfjellet.
Bilde Av Snødekke
Bilde 10 av 10 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Før helgen var det bart i Sogndal Sentrum. Må nå ligger det snø der.

Skredfarevurdering

3 Betydelig Har vært bortreist noen dager, og hodelykt tur i kveld gir noe begrenset oversikt. Stort snøfall i kombinasjon med sterk vind fra vestlig kant. Har gjort at snødekke er svært ujevnt fordel. Der er avblåst og ned til denne 7.Jan skaren i vest, mens i øst er det betydelige mengder med innblåst. I følge skisenterets målinger har det kommet 60cm siste 48 timer. Vinden har laget en variert meny av hardhet på fokksnøen. I skjerma skog kan du finne løs, men vinden har også laget myke flak godt ned i åpen skog. I høyfjellet er det gradvis hardere, kun til 935moh nå i kveld og myke flak der men stedvis også hardere flak. Ordentlig høyfjell finner du nok blyant snø. Skredfaren er synkende utover uken, men mer snø og vind meldt, de nærmeste dager. Holder faregraden på samme nivå, Tirsdag og Onsdag. Så går det gradvis nedover når snø og vind gir seg. Men så lenge det lastes inn i le områder, så holdes den på samme nivå. Den går trolig ned til fg 2 på Torsdag/Fredag/Lørdag. Men får følge med. Varslet faregrad er riktig Det har blåst ned i skogen også, så man får flak snø noe lavere enn varslet høyde.

Snødekke

Ikke snøfokk Vindpakket myk Tørr Veldig vanskelig å måle nysnø, men i følge skisenteret er snødybde nå på 750moh, 121cm og det er snødd 60cm siste 48 timer. Og kan stemme det ja. Det er snø til fjorden. Men som vanlig så stiger snødybde med høyde over havet. Snødekke er svært ujevnt fordelt i høyfjellet. Alt fra 0- 20cm i Lo vest på 900moh til flere meter i Le øst. Gravd profil feks på et sted med ikke super mye innblåst, men selv der var det 200cm snø. Det er skare i de områder som er avblåst, fin hvit snø i le områder. Fokksnøen har svært ulik fasthet. Alt fra løst til blyant hard. Løsere i skogen, men vinden har også laget myke flak i åpne områder i skogen. Sikkelig brøyte føre der vinden ikke har pakket snøen. Der jeg gravde nå i kveld på 935moh. Synker ski ned 20-30cm, mens beina 60-70cm. Dette bar på en liten kul formasjon i terrenget østvendt, 200cm snødybde.

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Lett å løse ut 3 - Store NØ, Ø, SØ, S, SV over 600 moh Fersk snø store mengder har blåst inn i le. Vil stabiliseres relativt fort. Når det slutter og snø/blåse.

Faretegn

Stort snøfall Har kommet betydelig mengder nysnø på kort tid.

Fersk vindtransportert snø Vind fra vestlig kant har fraktet betydelig mengder snø inn i øst.

Ferske sprekker Ferske sprekker i fersk innblåst snø. Østvendt. Tråkker lett ut skaveler uten understøtte.

Vær

Ikke nedbør -7,5 °C 0 m/s 60% skyer Temp målt på 935moh nå i kveld. Ingen vind, men blåste bra før i dag fra vestlig kant. Tempen ved fjorden har ligget rundt 0 grader, men også vært på pluss siden. -2 nå kl 00.00. Noen skyer forsvant og temp sank noe.

Skredaktivitet

15. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet Mørkt

ObsID: 175682

Indre Sogn / LUSTER

Snø

14.01.2019 kl. 17:47

239 moh

martin@obskorps (****)

Snødekke

30 cm totalt 15 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr

ObsID: 175662

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

14.01.2019 kl. 15:01

761 moh

Maria Leganger (Ukjent)

Bilde Av Skredfarevurdering
Bilde 1 av 1 Av:  Skredfarevurdering Opphavsrett:  Maria Leganger Kommentar:  Bunden vindpåvirket snø i skogen på ca 550-600 moh. Ikke så lett å se på bildet men sprakk opp rett rundt skiene.

Skredfarevurdering

3 Betydelig Meldt grad 3 og problem stemmer, men høyde-grensen for hvor det gjelder kan med fordel trekkes lengre ned. Bratte åpne heng lengre nede i skogen kan potensielt utgjøre flakskred av liten-middels størrelse. Blir på samme Varslet faregrad er riktig Stemmer godt foruten at høyden på problemet bør senkes ned til 600 moh.

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Mye transport av snø, selv godt nede i skogen. Danner små flak og spor er gjennføyket etter 2 minutter

Vær

Snø 14 m/s fra NV ↘ Blåser generelt mye med kast som er kraftigere

ObsID: 175661

Indre Sogn / LUSTER

Snø

14.01.2019 kl. 13:58

540 moh

jostein@nve (*****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  jostein@nve Kommentar:  I denne fjellsida

Faretegn

Ferske skred Såg nettop eit laussnøskred frå geisdalsnosi . Støvsky langt ut i dalen. Bratt terreng

ObsID: 175640

Indre Sogn / LUSTER

Snø

14.01.2019 kl. 13:01

1002 moh

Sander@ObsKorps (***)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 4 Av:  Vær Opphavsrett:  Sander@ObsKorps
Bilde Av Notater
Bilde 2 av 4 Av:  Notater Opphavsrett:  Kommentar:  Fareteikn? Rektor for snøskredskulen på tur.
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Mindre snø på toppen av ryggen
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Ca 70cm med snø nede i Vetlegeisdalen, 750moh

Skredfarevurdering

3 Betydelig Obstur frå Myri og opp over Nosakollen i Jostedalen. Har komme ein del nysnø ila det siste døgnet. I tillegg har det vert ein del snøtransport i fjellet, som har lagt opp mange mjuke dyner med fokksnø som er lette å løysa ut. Når snøføyka står på, kan ein forvente naturleg utløyste skred. Skredfaren vil vedvara slik den er no, så lenge været står på. Er varsla snø og vind i måro også. Varslet faregrad er riktig

Snødekke

100 cm totalt Moderat snøfokk 35 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh. Grense for lagdelt snø er på 200 moh Svært mye tørr løssnø (>30cm) Tørr Til tider kraftige vindkast som frakta mykje snø. Har snøa meir i Nordleg (Jostedalen) del av regionen, enn sør (Sogndal) i regionen.

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Det overliggende laget er mykt. Naturlig utløst 2 - Middels NØ, Ø, SØ, S, SV over 800 moh Dagens skredproblem. Fleire naturlege utløyste skred.

Notater

Faretegn

Ferske skred Område: I dalen/fjorden. Beskrivelse: Fleire naturlege utløyste skred. Såg eit ca eit 3 skred når det losna.

Stort snøfall Område: I dalen/fjorden. Beskrivelse:

Vær

Snø -6 °C 3 m/s fra N ↓ 100% skyer Til tider kraftige vindkast ifrå N. Frakta mykje snø. Har snøa nesten utan opphald sidan i dag tideleg.

Skredaktivitet

14. jan. I løpet av dagen (+01:00) Tørre flakskred Ett (1). 3 - Store. Naturlig utløst Noen bratte heng. S. Over 1300 moh Såg eit naturleg utløyst skred På str 3. Høgde er ca der som skredet losna.

14. jan. I løpet av dagen (+01:00) Tørre flakskred Noen (2-5). 1 - Små. Naturlig utløst Mange bratte heng. S. Over 800 moh

ObsID: 175653

Indre Sogn / LUSTER

Snø

14.01.2019 kl. 11:00

318 moh

jostein@nve (*****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  jostein@nve Kommentar:  Var brøyta her 6,5 t sidan

Faretegn

Stort snøfall

ObsID: 175592

Indre Sogn / LUSTER

Snø

14.01.2019 kl. 10:42

531 moh

Sander@ObsKorps (***)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 3 Av:  Vær Opphavsrett:  Sander@ObsKorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Sander@ObsKorps Kommentar:  Nysnø sidan i går. Bilde teke i gårdagens skispor.
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Sander@ObsKorps Kommentar:  Nysnø ila. 15min. På Myri i Jostedalen.

Snødekke

Ikke snøfokk 28 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Svært mye tørr løssnø (>30cm) Tørr Observasjon ifrå denne staden, her og no. Har snøa ca 28cm her ila siste døgnet. Men er litt usikker på om alt er nysnø eller om ein del av det som er komme er snø som har blitt frakta hit. Det er jo nokk vind i fjellet til å frakta snø (sjå vindmåling frå Spørteggbu målestasjon ). I Sogndal kl 08.00 i dag, hadde det kun snøa 2cm ila natta. Så stor variasjon i varslingsregionen. Har snøa 4cm her på parkeringen på Myri siden eg kom for ca 15min sida. Endeleg er snøen her!

Vær

Snø -2,9 °C 0 m/s 100% skyer Tett snøvær frå Gupne og heime vegen inn til Jostedalen. Snøa ikkje i Sogndal når eg reiste derifrå for ein time sidan. Det verka som at nedbøren kjem mest nord i regionen. Ingen vind her på denne staden no.

ObsID: 175585

Indre Sogn / LUSTER

Snø

14.01.2019 kl. 09:30

2 moh

Sander@ObsKorps (***)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 1 Av:  Vær Opphavsrett:  Sander@ObsKorps

Vær

Snø -3 °C 100% skyer Det snøar tett i Gaupne og innover mot Jostedalen.

ObsID: 175553

Indre Sogn / LUSTER

Snø

14.01.2019 kl. 08:57

222 moh

Rune (Ukjent)

Snødekke

Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Kom 16cm i natt(etter kl. 00.00), og ca 36cm siste 24-48 t.

Vær

Snø 3,7 °C 100% skyer

ObsID: 175546

Indre Sogn / LUSTER

Snø

14.01.2019 kl. 07:59

240 moh

martin@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 1 Av:  Vær Opphavsrett:  martin@obskorps

Vær

Snø Snør sideveis. Unormalt mye vind i dalen. Ligger 5 cm nysnø. Men vanskelig å si noe fornuftig om nysnømengden grunnet vinden

ObsID: 175540

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

14.01.2019 kl. 07:52

200 moh

Sander@ObsKorps (***)

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: På dette stedet. Beskrivelse: Kraftige vindkast, snøføyka står. Eine vindkastet slo ut straumen.

Vær

Ikke nedbør -2,6 °C Har snøa 1-2cm ila natta.

ObsID: 175537

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

13.01.2019 kl. 16:24

909 moh

siri@SVV (****)

Snødekke

Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr 20-25cm løssnø i skogen, ubundet. Lett bundet F fra ca.850moh, og tynn gjennomslag skorpe 5-10cm under overflata. Snudde på 900moh.

ObsID: 175473

Indre Sogn / ÅRDAL

Snø

13.01.2019 kl. 14:41

829 moh

KrLarsen (Ukjent)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  KrLarsen

Snødekke

7 cm nysnø Litt tørr løssnø (1-10cm)

ObsID: 175456

Indre Sogn / LUSTER

Snø

13.01.2019 kl. 14:02

771 moh

SNO-Liv (*)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  SNO-Liv

Snødekke

50 cm totalt Lett snøfokk 12 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr

Faretegn

Fersk vindtransportert snø

ObsID: 175451

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

13.01.2019 kl. 13:32

1022 moh

Haakonschj (Ukjent)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Haakonschj Kommentar:  Sørvendt testheng

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Sørvendt testheng. Går enkelt til brudd av ein skiløper

ObsID: 175441

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

13.01.2019 kl. 12:59

982 moh

Sander@ObsKorps (***)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Sander@ObsKorps
Bilde Av Faretegn
Bilde 2 av 2 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Sander Buene

Snødekke

Moderat snøfokk Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr Snøtransport over skoggrensa, frå ca 900 moh og oppover. Vind frå NV

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Spora på veg opp var nesten igjenføyka etter 10 min.

ObsID: 175430

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

13.01.2019 kl. 12:52

851 moh

Marina@NorskeRedningshunder (*)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Marina@NorskeRedningshunder Kommentar:  15cm tørr nysnø F.
Bilde Av Vær
Bilde 2 av 4 Av:  Vær Opphavsrett:  Marina@NorskeRedningshunder
Bilde Av Vær
Bilde 3 av 4 Av:  Vær Opphavsrett:  Marina@NorskeRedningshunder
Bilde Av Vær
Bilde 4 av 4 Av:  Vær Opphavsrett:  Marina@NorskeRedningshunder Kommentar:  Snøfokk ved bakken

Snødekke

Vær

5 m/s fra N ↓ 40% skyer Kraftige vindkast som transportere en del snø. Vind frå N-NV.

ObsID: 175428

Indre Sogn / LUSTER

Snø

13.01.2019 kl. 12:46

244 moh

martin@obskorps (****)

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: I dalen/fjorden. Beskrivelse: Ser tidvis kraftig snøfokk på Molden (fra skogsgrensen) og på fjelltoppene rundt Engjadalen.

ObsID: 175426

Indre Sogn / LUSTER

Snø

13.01.2019 kl. 12:15

312 moh

jostein@nve (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  jostein@nve

Snødekke

Moderat snøfokk Moderat til kraftig snøfokk også i Skogen

ObsID: 175418

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

13.01.2019 kl. 11:12

417 moh

Gustav@NVE (***)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Gustav@NVE Kommentar:  På biltaket som var fritt for snø i går

Snødekke

15 cm nysnø Mye tørr løssnø (10-30cm)

ObsID: 175399

Indre Sogn / LUSTER

Snø

13.01.2019 kl. 09:59

237 moh

martin@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@obskorps

Snødekke

11 cm nysnø Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr Kommet 11 cm her på 240 moh i natt.

ObsID: 175380

Indre Sogn / LUSTER

Snø

13.01.2019 kl. 09:29

326 moh

jostein@nve (*****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 1 Av:  Vær Opphavsrett:  jostein@nve

Vær

Snø

ObsID: 175367

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

13.01.2019 kl. 09:26

425 moh

Sander@ObsKorps (***)

Snødekke

Ikke snøfokk 12 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr I Sogndal sentrum har det snøa ca 8cm ila natta. Nysnødjubda stig til lenger opp i Sogndalsdalen ein kjem.

Vær

Snø -3 °C 100% skyer Lite vind og snøvær sidan i går.

ObsID: 175368

Indre Sogn / LUSTER

Snø

12.01.2019 kl. 23:19

238 moh

martin@obskorps (****)

Snødekke

1 cm nysnø Der er kommet 1 cm nysnø her på 240 moh i formiddag. Oppklaring i ettermiddag og nå behynte det å snø lett igjen

ObsID: 175334

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

11.01.2019 kl. 12:09

1221 moh

martin@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@obskorps Kommentar:  Avblåst på 1000 moh
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Fra 900 moh.
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Fra toppen idag. Hardbanket
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Fra toppen idag. Hardbanket
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Fra toppen idag. Hardbanket

Skredfarevurdering

1 Liten basert på obstur fra rindaboten opp skitrekket til kamba og ned sørsiden. svert lite snø i høyden grunnet kraftig vind. middels interesant skikjøring for de fleste men fint tur være for de som trives i kraftig vind. her er skredprobleme begrenset av frafæret av flak i høyden og seighet i fokksnøen i overgang høyfjell skog, så lite skredfar i forhold til være som stod bra på i dag. fg. 1 forventer uterliger stabilisering med avtagende vind og tenker fg 1 er rett i morgen Varslet faregrad er for høy for høy i forhold til dette område, men mulig at vinden har jobber anderledes ander steder i regionen

Snødekke

Snøgrense på 100 moh vanskelig og anslå nysnømengde, har regnet litt her i går og der er en tynn skare etter det opp til ca. 900. under den ca 5 cm lett fukktig(til 800moh)/ tør (over 800 moh) løs nysnø. Vinden tar godt ned i skogen helt ned til 700 moh, dette gjør at der i skogresen ligger flak over løsere lag med snø. falk 4f faste 2-25 cm tykke, men de virer ikke til være lett og løse ut, men gir en "seig" respons. Over skogen har kraftig vind herjet og det er hardbanket her i alle himmelretninger. der finnes enkelt lommer med innblåst snø og denne sklir lett på 7. jan. skare, men flak er ikke mer en et par cm tykker. alt i alt mye vær men lite skredfare.

Skredproblem

Tørre flakskred Dårlig binding mellom glatt skare og overliggende snø Innen en halv meter Det overliggende laget er mykt. Lett å løse ut 1 - Små SØ, S, SV over 800 moh situasjonen her var at dette bare var lommer av innblåst med tynne flak, hvis vinden har jobbet anderledes ander steder vil det kanskje der være sansynlig med str. 2. man bør i alle fall være meget obs på leheng i høyden, men her var der så lite flak at det ikke var noe problem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Det overliggende laget er mykt. Lett å løse ut 1 - Små SØ, S, SV mellom 800 moh og 600 moh dagens mest potente problem, var mulig jeg skulle ha valgt vanskelig å løse ut. stabilisering vil gå raskt med nåværende temp.

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Ikke så mye tilgjengelig for transport men kraftig vind spiser av overflaten

Vær

Midels Nordligvind. Fra 700 moh. Fra 1000 moh kraftig. Tidvis utfordrande å gå på ski.

Skredaktivitet

11. jan. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

ObsID: 175101

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

11.01.2019 kl. 11:17

960 moh

martin@obskorps (****)

Snødekke

Moderat snøfokk Moderate over 1000 moh. Fortsatt Models gode bindinger i fersk flak

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Som følge av nordvestlig vind

ObsID: 175087

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

11.01.2019 kl. 10:44

846 moh

martin@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@obskorps

Snødekke

Fra ca. 700 moh tidvislett snøfokk. Finner her enkelte leheng hvor vi har skare med 5 cm tør F fast snø med 10 cm 1F flak over. Moderate gode bindinger mellom lagene

ObsID: 175073

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

11.01.2019 kl. 10:01

596 moh

martin@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 1 Av:  Vær Opphavsrett:  martin@obskorps

Vær

-1 grad her og lett snø. 4 grader og yr ved fjorden.

ObsID: 175056

Indre Sogn / LUSTER

Snø

11.01.2019 kl. 09:50

194 moh

Andreas@nve (*****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Andreas@nve Kommentar:  Kraftig snøfokk på topoene

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse:

ObsID: 175053
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.