Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Heiane lørdag 06.03.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Sterk vind vil gje pålagring av fersk fokksnø i leheng.

Skredfarevurdering

Snø og vind frå nordvest dannar fokksnøflak i søraustvendte leheng. Ein skiløpar kan lett løyse ut middels store skred i nokre heng. Der det er lite snø i terrenget fra før kan konsekvensane av å bli tatt av skred likevel bli store.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Fredag 5. mars 2021

Snødekket er smelteomdanna til fjelltopphøgde. Sol og mild luft har varma snøoverflata på dagtid, medan klarvér om natta fører til utstråling og tilfrysing. Snøoverflata varierer dermed mellom våt snø og berande skare. Snødekket er stabilt og svært vanskelig å påvirke ved ferdsel. Utsatte steder som snø på svaunderlag, svært bratte heng og skavler kan løsne når sola tar. Det er lite eller ingen snø igjen i lavlandet under 500 moh. Også i fjellet er det lite snø for årstida.

Fredag var det klarvér og vind frå nord. Fredag formiddag var temperaturen på Blåsjø (1105 moh) i Bykle -8 °C, og det blåste 3 m/s frå nordvest.

Fjellvær

Fredag 5. mars 2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nord, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -12 °C til -2 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Lørdag 6. mars 2021

5 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Stiv kuling fra nordvest. -5 °C til -1 °C på 1100 moh. Skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS