Snøskredvarsel for Heiane fredag 05.02.2021

3
Betydelig
Publisert:

Krevende forhold. Det finnes svake lag i snødekket. Vær spesielt forsiktig rundt skoggrensen, samt i områder med fersk fokksnø.

Høyeste faregrad per dag:
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terreng brattere enn 30 grader og utløpssoner for skred. Fjernutløsning er sannsynlig.
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terrengfeller.

Fokksnø (flakskred)

Nedføyket svakt lag med nysnø

Les mer om skredproblemet
3 - Store
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Les mer om skredproblemet
3 - Store
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det har vært kraftig vind fra øst siste to dager og dersom det fremdeles er løs snø tilgjengelig for transport vil vestvendte heng lastes ytterligere. Fokksnøflak kan ligge oppå nedføyka overflaterim og kantkorn og skred vil derfor bli store. Stabiliseringen går sakte grunnet lave temperaturer. Det finnes vedvarende svake lag av kantkorn også i det gamle snødekket. Dette laget virker å være mest utbredt vest og nord i regionen. Det skal nå mye til for å løse ut skred, men vær oppmerksom der det gamle snødekke er tynt eller mykt.
Snøoverflata varierer. Siden søndag er det kommet rundt 20 cm nysnø i noen områder, som ved Eigersund. Vind de siste dagene har ommøblert snødekket og det ligger mest fokksnøflak i vestvendte leområder. I enkelte skjermede formasjoner og i skogen ligger det løs snø. Gammel snøoverflate består i hovedsak av fokksnøflak av varierende hardhet.
Det finnes kantkornlag i det gamle snødekket, men laget ligger nå under hard fokksnø og er generelt vanskelig å påvirke. Det har vært observasjoner av kantkorn i overflaten tidligere, og dette kan nå være nedføyka.
Onsdag ble det meldt om et personutløst flakskred str 2 i vestvendt heng ved Grubbetørnane, Sirdal. Tirsdag ble det registrert ett naturlig utløst str 1 skred i et sørøstvendt heng ved Gjesdal.
Ved Gullingen skisenter (639 moh) var det torsdag sol, 12 minusgrader og lett bris fra sør. Tirsdag ble det observert mye tørr løssnø i terrenget ved Store Skykula. Ved Gjesdal ble det observert overflaterim.
0 mm nedbør i døgnet.
Liten kuling fra øst.
-21 °C til -14 °C på 1100 moh.
Delvis skyet.
Tilskyende om kvelden.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Liten kuling fra øst.
-20 °C til -13 °C på 1100 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra Regobs siste 3 døgn

Heiane / SULDAL

Snø

05.02.2021 kl. 16:51

732 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 3 Av:  Vær Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Solen går ned
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 2 av 3 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Et eldre skred bruddkant føyket igjen men masser synes fortsatt
Bilde Av Faretegn
Bilde 3 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Siggen@obskorps

Faretegn

Ferske sprekker Fokksnø sprekker opp gjerne i overgang skog høyfjell der der den er 1f / blyant hard og ikke alt for tykke flak. I høyfjellet er det mer blyant pluss / kniv og tykkere flak.

Drønn i snøen Drønn på harde flak når flere personer samles.

Vær

Ikke nedbør -10 °C 5 m/s fra Ø ← Pent og kaldt østavær. Med en trekk fra øst, lite vind nedi skogen men surt over skogen. Frisk bris der, kommer også noen sterkere kast.

Snødekke

Lett snøfokk 0 cm nysnø Vindpakket myk Tørr Snødekke er løst i skogen. Bristende i skog - høyfjelles belte . Hard over skogen. Øst sider er stedhvis blåst ned til lyng skare. Le sider er fra syd via vest til nord. Stor forskjell i snømengder men jevnt over 70cm men tynt snødekke noen steder og betydelig tykkere andre. Lite snø tilgjengelig over skogen men noe snøfokk er det fortsatt og trolig også morgendagen vi ha noe.

Skredproblem

Tørre flakskred Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø Innen en halv meter Lett å løse ut 2 - Middels N, S, SV, V, NV over 600 moh Skog høyfjell er mest utsatt skal mer til å løsne på høyfjellet. Dette er kantkorn som ligger under flak fra tidligere i uken, kan også ligge på løsere nysnø.

Skredfarevurdering

2 Moderat Skitur i hytteområdet ved Gullingen. Vind har flyttet snø fra øst til vest ligger nå på et svak lag av kantkorn og noen steder løsere nysnø eller en blanding. Drønn og sprekker fra det spesielt i overgang skog høyfjellet. Høyfjellet mer harde flak og skal ikke utelukke str 3 skred der men vanskeligere å løse ut. Lett der de er mykere. Evt eldre kantkorn må du nok over 700-800moh for å finne og det er nå kantkorn høyere i dekke som er lettere å løse ut skred på. Østaværet ser ingen ende. Men vinden vil ha mindre og mindre snø å flytte på. Men noe mer pålagring forventes og kaldt gjør at flakene bruker lang tid på å binde seg til underliggende snø. Kantkorn snø har også dårlig evne til å binde seg. Ville hatt med nord og sør. Og for dag 2 skjønner jeg ikke hvorfor nø er tatt med. Og jeg mener det kan endres til nedføyket kant og ikke nedføyket løsere nysnø. Men jeg er kun på gjestevisitt, her så må legges vekt på faste observatører.

Skredaktivitet

5. feb. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet Ser eldre str 2 skred 4-5 stk i vest til nord heng. Lasta inn på Onsdag denne uken og trolig gått da. Bruddkanter er føyket igjen men du ser skredmasser.

ObsID: 253723

Heiane / BJERKREIM

Snø

05.02.2021 kl. 16:42

626 moh

Vegard@RHT (***)

Bilde Av Skredhendelse
Bilde 1 av 1 Av:  Skredhendelse Opphavsrett:  Vegard@RHT

Vær

Ikke nedbør -11 °C 10 m/s

Ulykke/hendelse

Kanskje er det gått igår? Snø Påvirket ingenting Fjellskitur

Skredhendelse

5. feb 16:42 (+01:00) Tørt flakskred 1 - Små SV-vendt Skredet startet på 650 moh og sluttet på 629 moh

ObsID: 253734

Heiane / Strand / Rogaland

Snø

05.02.2021 kl. 14:29

510 moh

Erik Macdonald Karlsen (Ukjent)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Erik Macdonald Karlsen
Bilde Av Faretegn
Bilde 2 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Erik Macdonald Karlsen Kommentar:  Oppsprekking av fokksnøflak
Bilde Av Faretegn
Bilde 3 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Erik Macdonald Karlsen Kommentar:  Skytende sprekker

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: På dette stedet

Vær

12 m/s fra Ø ←

Snødekke

60 cm totalt Kraftig snøfokk Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr

ObsID: 253701

Heiane / Sandnes

Snø

05.02.2021 kl. 12:43

702 moh

Agnes@rogfk (***)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Agnes@rogfk Kommentar:  Sammenhengende og dekkende snø fra ca. 400 moh.

Vær

Ikke nedbør -10 °C 8 m/s fra Ø ←

Snødekke

Kraftig snøfokk Moderat til kraftig snøfokk på fjelltoppene. Tyder på at det skjer en del vindtransport nå av overflatesnøen. Til tider kraftig vind fra øst og bitende kaldt.

ObsID: 253646

Heiane / Sirdal

Snø

05.02.2021 kl. 12:32

570 moh

Salvesen@obskorps (***)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 1 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Salvesen@obskorps

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Kan bekrefte at det pågår nevneverdig snøtransport nå.

ObsID: 253639

Heiane / Åseral

Snø

05.02.2021 kl. 10:10

813 moh

Nina@Obskorps (***)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Nina@Obskorps Kommentar:  Mot nordvest, Skrivarknuten i bakgrunnen.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Nina@Obskorps Kommentar:  Mot øst
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Nina@Obskorps Kommentar:  Mot sørøst
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Nina@Obskorps Kommentar:  Mot sørvest
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 7 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Nina@Obskorps Kommentar:  Vindpåvirket snøoverflate
Bilde Av Tester
Bilde 6 av 7 Av:  Tester Opphavsrett:  Nina@Obskorps Kommentar:  Mye kantkorn over skare, veldig løs.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 7 av 7 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: I denne fjellsiden. Beskrivelse: I denne delen av regionen er det forholdsvis lite fersk vindtransport snø, gir mest sannsynligvis ikke noen større flak enn str. 1 muligens 2 veldig utsatte steder.

Vær

Ikke nedbør -9,6 °C 7 m/s fra Ø ← 60% skyer Store variasjoner i temperaturen. I dalen var det -27 °C i dag tidlig, - 15,5 på 600 moh når jeg reiste i 9 tida på 800 moh - 9,6 kl 10 Ingen nedbør de siste 2 døgn, bare få cm i begynnelsen av uka.

Snødekke

130 cm totalt Lett snøfokk 0 cm nysnø Snøgrense på 0 moh Vindpakket hard Tørr Snødekket er veldig vindpåvirket etter at det har blåst litt i det siste. Ikke noe særlig nysnø denne uka i denne delen av regionen. Ca. 5cm i begynnelsen av uka, så at det ligger små flak i V og SV vendt terreng. Selv om det fantes rim flere steder den siste tiden, finner jeg ikke noe som er nedsnødd og heller ikke nedsnødd nysnø på turen i dag. Går ut ifra at vinden har tatt knekken på rimen og nysnøen har nok blitt bygget om til overflatkant imidlertid. Det finnes det mye av. Avblåst på toppene. Generelt ganske jevn snøfordeling i terrenget.

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø over skarelag Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Vanskelig å løse ut 3 - Store S, SV, V, NV over 600 moh

Tester

LBT@30cmQ3 Bruddet går ved middels hard banking i et tykkt lag med kantkorn over skare

ECTX

Skredfarevurdering

2 Moderat Det ser ut som om skredfaren varierer en del innenfor regionen. I denne delen av Heiane (sørøst) har vi ikke fått noe særlig nysnø i det siste, derfor er skredproblemet med nedføyket nysnø som kan gi str 3 skred ikke tilstede her. I det hele virker snødekket veldig kompakt og stabil, ingen ferske skred el sprekker observert som andre plasser vest i regionen. For min del synes jeg FG 3 er for høy, men det kan godt stemme andre steder. Kantkorn over skare ser ut som den største faren her for tiden. Men det laget kan ligge langt nede i snødekket. Jeg gravde en plass der snødekket var relativt tynt. Uansett mye kantkorn for tiden både på overflaten og i forskjellige lag lenger nede. Oppbyggende omvandling pga høy temperaturgradient. Dette må vi nok ha i minne hvis det kommer mere nysnø, men foreløpig er det ikke meldt nedbør de neste dagene. Været fortsetter som før, veldig kaldt og klart, ikke noe nedbør og forholdsvis lite vind. Derfor går jeg ut ifra at situasjonen blir uendret i flere dager fremover. Varslet faregrad er for høy Som nevnt før, kan jeg bare vurdere den sørøstlige delen av Heiane. Her ville jeg satt en FG 2.

Skredaktivitet

5. feb. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

Snøprofil

7 cm 4F FC 1 mm/1 mm D, 20 cm 1F RG/RGxf 1 mm/1 mm D, 3 cm 4F FC 1 mm/2 mm D Laget der bruddet gikk i LBTen., 2 cm I MFcr, 20 cm 1F FC/FCxr 1 mm/2 mm, 50 cm K MF/MFpc 2 mm/3 mm, 2 cm 4F FC 1 mm/2 mm -15,3 °C @ 0 cm, -13,3 °C @ 10 cm, -11,3 °C @ 20 cm, -8,4 °C @ 30 cm, -6,4 °C @ 40 cm, -4,7 °C @ 50 cm, -3,3 °C @ 60 cm, -1,6 °C @ 70 cm, -0,8 °C @ 80 cm, -0,5 °C @ 100 cm

ObsID: 253644

Heiane / SULDAL

Snø

04.02.2021 kl. 19:48

672 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  Siggen@obskorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Avblåst til skare snø på en liten haug / topp her.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 3 av 3 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Faretegn

Ferske sprekker Blyant flak sprekker lett opp på løsere nysnø / overflatekant.

Vær

Ikke nedbør -11,5 °C 5 m/s fra Ø ← Stjerneklart en liten østlig sur trekk.

Snødekke

Super kort tur. Vind fra øst har laget ulik hardhet på snøen, noen steder blyant / 1 finger flak som sprekker lett opp, andre steder løs snø som er mye kant i seg. Topper er avblåst til skare snø.

Snøprofil

0,5 cm F SH 1 mm D, 7 cm P- RG 0 mm D, 8 cm F+ FCsf/DF 1 mm D, 20 cm 4F-/F+ FC 1 mm/2 mm D, 15 cm K/P MFcr/FC D, 20 cm P/4F FCxr 1 mm/3 mm D -14,3 °C @ 0 cm, -13,4 °C @ 10 cm, -9,5 °C @ 20 cm, -6 °C @ 30 cm, -4,4 °C @ 40 cm, -3,4 °C @ 50 cm Nord 620moh side lasta gravd der jeg fikk sprekk.

ObsID: 253562

Heiane / GJESDAL

Snø

04.02.2021 kl. 18:00

735 moh

KimS@obskorps (***)

Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 1 av 1 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  KimS@obskorps

Skredaktivitet

4. feb. I løpet av dagen (+01:00) Tørre flakskred Ett (1). 1 - Små. Svært lett å løse ut Fra Facebookinnlegg, se screenshot

ObsID: 253569

Heiane / Sirdal

Snø

04.02.2021 kl. 17:16

798 moh

Salvesen@obskorps (***)

Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 1 av 1 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Sør sørvestvendt. Bruddkant like under 800moh.

Skredaktivitet

4. feb. 18-24 (+01:00) Tørre flakskred Flere (6-10). 2 - Middels. Naturlig utløst Noen bratte heng. N, S, SV, V, NV. Mellom 800 moh og 600 moh Observerer en del fersk skredaktivitet på kjøretur gjennom Hunnedalen i ettermiddag. Stammer trolig fra vindøkningen i går i kombinasjon med overflaterimet jeg observerte på tirsdag. Spekulasjoner fra bilen der altså.

ObsID: 253541

Heiane / Sirdal

Snø

04.02.2021 kl. 16:10

726 moh

Bjørnar (Ukjent)

Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 1 av 2 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Bjørnar Kommentar:  Utløst av skikjører to meter over bruddkant. Se spor øverst til venstre i bildet.
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 2 av 2 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Bjørnar Kommentar:  Bruddkant opptil ca 50-60 cm

Skredaktivitet

4. feb. 0-6 (+01:00) Tørre flakskred Ett (1). 1 - Små. Svært lett å løse ut

ObsID: 253538

Heiane / Sirdal

Snø

03.02.2021 kl. 23:42

855 moh

Eirik (Ukjent)

Bilde Av Skredhendelse
Bilde 1 av 1 Av:  Skredhendelse Opphavsrett:  Eirik

Skredhendelse

3. feb 15:20 (+01:00) Tørt flakskred 2 - Middels Personutløst

ObsID: 253411

Heiane / EIGERSUND

Snø

02.02.2021 kl. 16:17

593 moh

Thomas Hetland (Ukjent)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Thomas Hetland Kommentar:  Side mot vest
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Thomas Hetland Kommentar:  Mye tørr løssnø.

Vær

Ikke nedbør -10 °C 5 m/s fra Ø ← Strålende fint vintervær

Snødekke

80 cm totalt Ikke snøfokk 10 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Mye tørr løssnø (10-30cm) Det er kommet 15-25cm nysnø siden søndag ettermiddag.Tør fin snø som Har lagt seg over alt i fjellet. Foreløpig ikke vindpåvirket. Meldt en del vind i morgen så da flytter deg seg nok litt.

ObsID: 253198

Heiane / GJESDAL

Snø

02.02.2021 kl. 11:45

783 moh

Salvesen@obskorps (***)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 19 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Salvesen@obskorps
Bilde Av Tester
Bilde 2 av 19 Av:  Tester Opphavsrett:  Salvesen@obskorps
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 3 av 19 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Salvesen@obskorps
Bilde Av Vær
Bilde 4 av 19 Av:  Vær Opphavsrett:  Salvesen@obskorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Byrkjedal 200moh
Bilde Av Snødekke
Bilde 6 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Øvstabø. 370moh.
Bilde Av Snødekke
Bilde 7 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Hallbrekkvæven 500moh
Bilde Av Snødekke
Bilde 8 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Myk og god resirkulert pulverschnee under skoggrensa
Bilde Av Snødekke
Bilde 9 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Det tunge snøfallet fra 21. Januar preger fortsatt småskogen.
Bilde Av Snødekke
Bilde 10 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Løst fint skiføre oppå skaren etter 21. Januar snøfallet i skjermede formasjoner. Sør sørvestvendt. 700moh.
Bilde Av Snødekke
Bilde 11 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Rim overalt på overflaten. Større krystaller over tregrensen.
Bilde Av Snødekke
Bilde 12 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Litt lodne rimkrystaller.
Bilde Av Snødekke
Bilde 13 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  800moh øst sørøstvendt
Bilde Av Snødekke
Bilde 14 av 19 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  800moh østvendte formasjoner.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 15 av 19 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  2mm raster. Eksempel på kantkorn under nederste skarelag.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 16 av 19 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Eksempel på kantkorn mellom skarelag høyere opp i snødekket
Bilde Av Snøprofil
Bilde 17 av 19 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Eksempel på kantkorn mot toppen av snødekket
Bilde Av Snøprofil
Bilde 18 av 19 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Salvesen@obskorps Kommentar:  Dårlig bilde, men forsøk på å illustrere kanting nær overflate.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 19 av 19 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Faretegn

Ingen faretegn observert

Vær

Ikke nedbør -10,7 °C 3 m/s fra NØ ↙ Pent kaldt. Inversjon. Temperaturen har falt betraktelig siste døgn.

Snødekke

100 cm totalt Ikke snøfokk 0 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh. Grense for lagdelt snø er på 400 moh Rim på hardt underlag Tørr Snødekt til havnivå nå. Ca 10cm ved havnivå. Skikkelig skiføre med såle fra om lag 400

Skredproblem

Tørre flakskred Dårlig binding mellom glatt skare og overliggende snø Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Det overliggende laget er mykt. Lett å løse ut 2 - Middels Ø, SØ, S mellom 1000 moh og 600 moh

Tester

ECTP28@50cmQ2 God

Skredfarevurdering

2 Moderat Snødekket oppleves ved første øye og lappekast som relativt stabilt og oversiktlig på tur i dag. Kontakt med skare fra det store snøfallet 21-22. Januar hele tiden. Små myke flak sklir mot underliggende skare i sørøstvendte leheng, men uten nevneverdig forplantningsevne. Under overflaten lurer et smørbrød av kantkorn mellom ulike skarelag, men fravær av faretegn og ustabilitet i tester indikerer at disse er vanskelig å påvirke. Til tross for mange stikkprøver er det ikke funnet nedføyket overflaterim i dag. Det er mye kantkorn gjennom hele snødekket, men nedføyket kantkorn er ikke vurdert som problem på min ferd i dag. Vindøkning onsdag torsdag kan muligens flytte litt snø ellers er det kaldt klart vær og fortsatt oppbyggende omvandling som må følges med på. Varslet faregrad er riktig Skredproblemet som presenteres er ikke fremtredende på tur i dag, men ingrediensene er tilstede så det kan trolig forsvares.

Skredaktivitet

2. feb. I løpet av dagen (+01:00) Tørre flakskred Ett (1). 1 - Små. Naturlig utløst Få bratte heng. Ø, SØ, S. Mellom 800 moh og 600 moh

Snøprofil

0,4 cm F SH 4 mm D, 10 cm 4F DF/FCsf 2 mm D, 3 cm P MFcl D, 25 cm 4F/1F RG/RGxf 2 mm D, 2 cm K MFcr D, 3 cm 4F FC 2 mm D, 4 cm K MFcr D, 1 cm 4F FC 2 mm D, 30 cm 1F/K MFcr/FC D -14 °C @ 0 cm, -11 °C @ 10 cm, -8 °C @ 20 cm, -5,6 °C @ 30 cm, -3,3 °C @ 40 cm, -2,5 °C @ 50 cm, -1,9 °C @ 60 cm, -1,1 °C @ 70 cm, -0,3 °C @ 80 cm 1 test knyttet til snøprofilen

ObsID: 253161

Heiane / GJESDAL

Snø

02.02.2021 kl. 08:14

697 moh

Ajorg@rkh-skredgruppe (***)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 5 Av:  Vær Opphavsrett:  Ajorg@rkh-skredgruppe
Bilde Av Vær
Bilde 2 av 5 Av:  Vær Opphavsrett:  Ajorg@rkh-skredgruppe
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Ajorg@rkh-skredgruppe
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Ajorg@rkh-skredgruppe
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Ajorg@rkh-skredgruppe

Vær

Ikke nedbør -14 °C 0 m/s Kaldt og klart

Snødekke

Ikke snøfokk Rim på mykt underlag Tørr Rim har lagt seg på snødekket i løpet av kvelden i går / natt til i dag. Blinket godt i lyset fra hodelykt i går kveld.

ObsID: 253100

Er du usikker på hvordan du gjenkjenner skredproblemene?

Da bør du unngå skredterreng!

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.

Medlem. www.avalanches.org