Snøskredvarsel for Heiane lørdag 18.05.2019

1
Liten
Publisert:

Det er lite snø, og liten skredfare.

Det er no venta at snødekket et omdanna i alle høgder og himmelretningar. Det er kun på dei høgaste toppane det fortsatt er skiføre. Sjølv om det er varmt og snøen i overflata er våt vil det vere vanskelieg å løyse ut skred, og det er difor ikkje varsla nokon skredproblem i regionen.
Nysnøen som kom i forrige veke har stort sett smelta bort eller er omdanna. Det gamle snødekket vart smelteomdanna under mildvêr i april og vert rekna som stabilt med god drenering av smeltevatn. Under 1100 moh er snødekket tynt og usamanhengande.
0 - 1 nedbør mm i døgnet.
Liten kuling fra øst.
3 °C til 13 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 2400 moh.
Delvis skyet.
Kan hende klarvær natt til fredag.

For oppdatert værvarsel se yr.no
2 - 5 nedbør mm i døgnet.
Liten kuling fra øst.
3 °C til 9 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 2000 moh.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra regObs siste 3 døgn

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.