Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Hallingdal onsdag 06.01.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Unngå skredterreng hvis du opplever drønn eller ser at det sprekker opp i snødekket. Dette er tegn på at du påvirker vedvarende svakt lag.

Skredfarevurdering

Det er mulig å påvirke svake lag av kantkorn og enkelte steder nedsnødd overflaterim. Vær særlig oppmerksom rundt tregrensa. Kald og lett snø flyttes lett med vind, og på enkelte utsatte steder kan det finnes små ferske flakdannelser i høyden. Gammel fokksnø er stort sett stabil.

Skredproblemer

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Kantkornet snø over skarelag

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Tirsdag 5. januar 2021

Løs snø i overflaten de fleste steder. I skogen og i leområder mye løs snø. På vindutsatte formasjoner der vinden har tatt er det tynt snødekke eller avblåst/skare.

Det finnes kantkorn i forbindelse med skarelag nede i snødekket. Det er også observert nedsnødd overflaterim. Kaldt og klart vær har gitt gode vekstforhold for kantkorn og overflaterim.

Det ble meldt om et personutløst skred ved Skogshorn mandag.

Det har jevnlig blitt meldt om drønn i snødekket i Hemsedal den siste tiden. Flest observasjoner av dette rundt tregrensa.

Fjellvær

Tirsdag 5. januar 2021

Oppholdsvær. -17 °C til -10 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Onsdag 6. januar 2021

Oppholdsvær. -18 °C til -10 °C på 1400 moh. Klarvær.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS