Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Snøskredvarsel for region Voss mandag 27.03.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig på tynt snødekke og i områder med ferske nysnøflak. Usikkert hva snøen tåler. I fjellet finnes vedvarende svakt lag.

Skredfarevurdering

Vindøkning vil gi ferske flakdannelser som kan være lett å påvirke for en skiløper. Mest utsatt er heng mot sør og tilhørende retninger.

Soloppvarming utover dagen kan også gi fare for naturlig utløste skred i terreng som får mye sol og lite vind.

Vedvarende svake lag av kantkorn ventes generelt å være vanskelig og påvirke, men kan gi store skred. Spesielt utsatt er konvekser (kuler) og overgang mellom tynt og tykt snødekke. Her er det kortest avstand til det svake laget.

Skredproblem

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 26.03.2023

Varierende snøoverflate. Under 1000 moh og i sørsider er snøen våt eller fuktig i overflaten. I skyggesider og høyere opp er det mye tørr og løs snø.

Slutten av februar og første del av mars hadde mye klart, kaldt vær. I den perioden ble det dannet svake lag av kantkorn mange steder og overflaterim noen steder. Disse lagene ligger nå delvis intakte under skarelag og fokksnø fra 16-17.mars. Der det er mulig å påvirke dem må de fortsatt tas hensyn til.

Søndag ble det meldt om skytende sprekk i snødekket ved Kvamskogen. Det ble også observert et lite, naturlig utløst skred i skoggrensen ved Vatnahalsen.

Fjellvær, 26.03.2023

1-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra nord. -14 °C til -3 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 27.03.2023

2-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 100 moh om ettermiddagen. Frisk bris fra nord, endring til bris fra nord om ettermiddagen. -17 °C til -3 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Klarvær utover dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS