Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Voss torsdag 09.02.2023

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:
Store skred kan gå naturleg og vere lett å løyse ut i fersk fokksnø. Hald god avstand til områder der det bles inn snø.

Skredfarevurdering

Store skred kan gå naturleg og vere lette å løyse ut i fersk fokksnø. Dette skuldast at det skal komme mykje nysnø og vere sterk vind. Hald god avstand til områder der det bles inn snø.

Skred på vedvarande svake lag kan ikkje utelukkast, men utbreiinga og om vekta av nysnøen er nok til å påverka det er usikkert.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket overflaterim

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Ubunden snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 09.02.2023

Vêret har variert mykje dei siste dagane, og det same har snøoverflata. Mildvêr har stadvis nådd opp til ca. 900 moh og tæra på snøen i fjordstrøka. Sterk vind har transportert snø i høgda.

Utover torsdagen vil det bli kaldare, kome nedbør og det skal vere sterk vind. Fokksnø av varierande hardheit vil då finnast stadig lågare i terrenget. I enkelte skjerma områder kan det vere ubunden snø.

Natt til fredag 3. februar snødde rim ned fleire stadar i regionen. Utbreiinga av dette laget varierar, og det er vanskeleg å vite kvar det er til stade.

Onsdag vart det observert eit glideskred og fleire glidesprekkernær nær skisenteret i Bavallen.

Fjellvær, 08.02.2023

6-10 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1000 moh natt til onsdag. Liten kuling fra sørvest, endring til sterk kuling fra sør om ettermiddagen. -2 °C til 2 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Periodevis liten storm.

Fjellvær, 09.02.2023

25 mm i døgnet, opp mot 50 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 500 moh natt til torsdag. Sterk kuling fra sørvest, endring til stiv kuling fra vest om kvelden. -7 °C til -1 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Synkende temperatur og lavere snøgrense utover dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS