Snøskredvarsel for region Voss fredag 27.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær varsom i bratte heng med myk våt snø. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Når temperaturen stiger utover dagen kan det løses ut skred i nysnøen i høyfjellet og i den våte snøen i lavereliggende områder. Vær oppmerksom på skavlbrudd og glideskred. Glideskred er uforutsigbare og kan løsne av seg selv hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket er preget av varme som har gitt et smelteomdannet og homogent snødekke. Det er mye vann i øverste del av snøpakka. Det er snø ned til 500-600 moh i nordlige himmelretninger, mens man må opp til rundt 900 moh i sørlige retninger. Bekker og elver er delvis eller helt åpne. Det er fortsatt mye snø i høyfjellet.

Et str. 2 glideskred ble mandag observert rundt 1300 moh ved Fokstova.

Onsdag meldes det om glidesprekker i utvikling i Kvassdalen.

Fjellvær, 26.05.2022

20 mm i døgnet, opp mot 35 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1400 moh natt til torsdag. Frisk bris fra vest. 0 °C til 5 °C på 1100 moh. Skyet. Litt lavere temperatur utover dagen.

Fjellvær, 27.05.2022

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1200 moh om ettermiddagen. Bris fra vest, endring til frisk bris fra nordvest om ettermiddagen. -1 °C til 5 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS