Snøskredvarsel for region Voss fredag 29.04.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabilt og hardt snødekke med litt tørrsnø i fjellet. Hold avstand til fjellsider med glidesprekker. Glideskred kan løsne selv om det er kaldere.

Skredfarevurdering

Små fokksnøflak som ble dannet i bygeværet i går vil gradvis stabilisere seg. Noen få steder kan det fortsatt være lett å løse ut skred.

Glideskred kan løsne hele døgnet der snødekket ligger på sva. Forsinkelse gjør at glideskred kan gå selv om det nå blir kaldere. Unngå opphold under glidesprekker.

Kantkorn høyt i snødekke i nordsider kan ikke utelukkes men er svært vanskelig å påvirke og er derfor ikke regnet som et skredproblem lenger.

Skredproblem

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

I høyfjellet er det fremdeles godt med snø. Varmen den siste tiden har smeltet frem rygger og rabber, og snødekket består nå av smelteformer som fryser på natten og smelter på dagen. I leheng mot øst ligger det flere meter snø. Under 400-500 moh. er det overveiende barmark.

Det kan finnes kantkorn noen steder høyt til fjells men det er ikke observert aktivitet i laget siste tiden. Lagene har blitt fuktige og er derfor mer stabile.

Fjellvær, 28.04.2022

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 800 moh om ettermiddagen. Bris fra nordvest. -7 °C til 2 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 29.04.2022

Oppholdsvær. Bris fra nordvest. -10 °C til 4 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS