Snøskredvarsel for region Voss mandag 17.01.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:

Unngå leområder der det samler seg fokksnø, f.eks. bak rygger, i søkk og renneformasjoner. Det er lettest å løse ut skred der fokksnølaget er tynt eller mykt.

Skredfarevurdering

Litt påfyll av snø og vind vil føre til dannelse av ferske fokksnøflak i leområder mot sørøst. Det kan være lett å løse ut skred i fokksnøflakene i fjellet. Det ventes en gradvis stabilisering av fokksnøen, men vær spesielt oppmerksom i områder med ferske fokksnøflak, og der de er tynne og myke.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Råd

Snødekkehistorikk

I fjellet har det de siste dagene lagt seg opp ferske fokksnøflak i leheng mot øst. Det gamle snødekket som ble vått onsdag og torsdag har fryst til i overflaten.

Observasjoner fredag viser at det er mye vann i snødekket.

Fjellvær, 16.01.2022

20 mm i døgnet, opp mot 30 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 700 moh natt til søndag. Stiv kuling fra vest, endring til liten storm fra nordvest om kvelden. -7 °C til -1 °C på 1100 moh. Skyet. Kraftig lavtrykk passerer om kvelden.

Fjellvær, 17.01.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 500 moh om kvelden. Stiv kuling fra nordvest, endring til frisk bris fra vest om formiddagen. -8 °C til -1 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS