Snøskredvarsel for region Voss mandag 17.01.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:

Unngå leområder der det samler seg fokksnø, f.eks. bak rygger, i søkk og renneformasjoner. Det er lettest å løse ut skred der fokksnølaget er tynt eller mykt.

Skredfarevurdering

Litt påfyll av snø og vind vil føre til dannelse av ferske fokksnøflak i leområder mot sørøst. Det kan være lett å løse ut skred i fokksnøflakene i fjellet. Det ventes en gradvis stabilisering av fokksnøen, men vær spesielt oppmerksom i områder med ferske fokksnøflak, og der de er tynne og myke.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

I fjellet har det de siste dagene lagt seg opp ferske fokksnøflak i leheng mot øst. Det gamle snødekket som ble vått onsdag og torsdag har fryst til i overflaten.

Observasjoner fredag viser at det er mye vann i snødekket.

Fjellvær, 16.01.2022

20 mm i døgnet, opp mot 30 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 700 moh natt til søndag. Stiv kuling fra vest, endring til liten storm fra nordvest om kvelden. -7 °C til -1 °C på 1100 moh. Skyet. Kraftig lavtrykk passerer om kvelden.

Fjellvær, 17.01.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 500 moh om kvelden. Stiv kuling fra nordvest, endring til frisk bris fra vest om formiddagen. -8 °C til -1 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS