Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Vest-Telemark torsdag 08.12.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
I høyfjellet kan det finnes ustabile flak av fokksnø i le for vindutsatte formasjoner. Det er lite snø og problemet er derfor ikke veldig utbredt.

Skredfarevurdering

På vindutsatte plasser i høyfjellet kan det ha lagt seg opp mindre flak av vindtransportert snø. Disse kan ha lagt seg over rim eller kantkorn og vil være lett å løse ut.

Selv om det er lite snø i terrenget, vil faren for å løse ut skred være størst i formasjoner som hadde snø også tidligere. Det er nettopp i slike formasjoner hvor det er mulig å ferdes sammenhengende på ski.

Husk at det er lite snø i terrenget og at skred kan få store konsekvenser pga oppstikkende steiner.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 7. desember 2022

Det er generelt lite snø i terrenget, men lengst øst i regionen opptil en halv meter snø enkelte steder. I nordvest bare noen få cm mange steder. Der vinden har fått tak kan det finnes lommer med vindpåvirket snø.

Tirsdag var det observasjon av overflaterim i alle høyder og himmelretninger. Rolig og klart vær gjør også at forholdene ligger til rette for videre danning av kantkorn og overflaterim.

Fjellvær

Onsdag 7. desember 2022

Oppholdsvær. Bris fra nord. -17 °C til -8 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Torsdag 8. desember 2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nord. -10 °C til -5 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS