Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Vest-Telemark torsdag 05.05.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile skredforhold. Det er mulig å løse ut våte skred i bratte solvendte fjellsider.

Skredfarevurdering

Snødekket er i hovedsak hardt og smelteomvandlet. I bratte heng der snøen blir mjuk utpå dagen kan det være mulig å løse ut våte løssnøskred. Mer skyer og mindre frost om natten fører til at snødekket er mykt en større del av døgnet, og også i hellinger som ikke vender mot sola. Vær oppmerksom på utglidningsfare på hardt snødekke.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 04.05.2022

Snødekket består i stor grad av smelteomvandlet snø etter en lengre periode med mye sol og høye temperaturer. I nordlig sektor, høyt til fjells, er snødekket fremdeles vinterlig men også her preget av varme i overflaten. Det ligger mest snø i øst- og nordvendt terreng, men bare flekkvis under skoggrensen. Snømengden øker vestover i regionen.

Det har tidligere vært observert kantkorn rundt skarelag. De aller fleste steder er kantkornene nå smelteomdannet eller ligger under tykke bærende lag av smelteomvandlet snø. Kantkorn vurderes til ikke å være et skredproblem per dags dato.

Fjellvær, 04.05.2022

Oppholdsvær. Bris fra sørvest. -4 °C til 6 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 05.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra vest, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. -1 °C til 6 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Av og til frisk bris til liten kuling i høyfjellet..

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS