Snøskredvarsel for region Vest-Telemark torsdag 27.01.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Generelt lite snø i regionen, men vær forsiktig i leområder i høyfjellet med fokksnø. Små skred kan få store konsekvenser pga oppstikkende stein.

Skredfarevurdering

Skredproblemene i regionen er begrenset til formasjoner hvor det legger seg opp ferske fokksnøflak. Første del av dagen gjelder dette nordøstvendte heng, mens det utover dagen vil samle seg mest snø i heng mot sørøst. Store deler av terrenget i regionen har fremdeles for tynt snødekke til å ha særlig skredfare.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Snødekkehistorikk

Det er generelt lite snø for årstiden. Snødekket er preget av skare og lommer av fokksnø. Det er mye oppstikkende stein og vegetasjon. I høyfjellet finnes fokksnø og sammenhengende skiføre i østvendte leformasjoner.

Ved Bossnuten i Tinn kommune ble det 22. jan observert kantkorn i bunnen av snødekket. Det er sannsynlig at kantkorn finnes i snødekket også i andre deler av regionen, men det regnes ikke som et aktivt skredproblem per dags dato.

Fjellvær, 26.01.2022

4 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 800 moh natt til onsdag. Liten kuling fra vest. -4 °C til 0 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Noe synkende mildværsgrense midt på dagen.Forbigående vestlig stiv kuling om ettermiddagen.

Fjellvær, 27.01.2022

4 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1000 moh natt til torsdag. Liten kuling fra sørvest, endring til sterk kuling fra nordvest om formiddagen. -5 °C til 2 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Synkende temperatur utover ettermiddagen.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS