Snøskredvarsel for region Vest-Finnmark fredag 21.05.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Det er forhold for våte skred. Vær forsiktig i råtten snø, eller snø med stort vanninnhold.

Skredfarevurdering

Det blir gradvis kjøligere, men det er mye vann i snødekket. I indre deler av regionen så kan det komme litt nysnø. Våte løssnøskred kan løses ut av skiløpere i bratt terreng. Våte naturlig utløste løssnøskred kan også forekomme. Høyt til fjells kan det bli opphopninger av vann i, eller over lagdelinger i snødekket. Sannsynligheten for at det løsner skred på dette er liten, men kan ikke utelukkes helt.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mildvær og solinnstråling har påvirket snødekket i hele regionen. I lavereliggende områder så er snøen grovkornet. I høyden er snødekket fortsatt mer finkornet og lagdelt.

Kantkornlag i snødekket er i ferd med å avrundes og vil gradvis bli smelteomvandlet.

Fjellvær, 20.05.2021

1-3 mm nedbør i døgnet. Bris fra nord. -3 °C til 2 °C på 1100 moh. Skyet. Nordlig frisk bris utsatte steder. Nullgradersgrensen synker generelt noe i utover dagen.

Fjellvær, 21.05.2021

0-4 mm nedbør i døgnet. Bris fra nordøst. -5 °C til 0 °C på 1100 moh. Skyet. Nedbør vesentlig i indre strøk. Om kvelden nordøst frisk bris utsatte steder.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS