Snøskredvarsel for region Svartisen lørdag 21.05.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt gunstige forhold. Høye dagtemperaturer kan gi fare for våte skred. Enkelte glideskred kan også forekomme.

Skredfarevurdering

Snødekket er stort sett stabilt. Men i bratt terreng med våt, løs snø er det mulig å løyse ut laussnøskred. Glideskred kan løysne der det er forhold for det, for eksempel der underlaget er svaberg. Unngå terreng under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket er stort sett smelteomvandla og vått etter lengre perioder med mildvær og regn. Høgt til fjells og i nordvendte sider er det framleis noko turr snø. Det er mest snø i indre strøk av regionen. Ved kysten kryp snøgrensa sakte men sikkert oppover. Mest snø i austvendt terreng.

Observatør har ikke observert ferske skred på onsdag, men det er registrert noen ved hjelp av radar på Sandhornøya i Gildeskål.

Det er nå lite snø igjen under 300 til 600 moh.

Fjellvær, 20.05.2022

Oppholdsvær. Bris fra sørøst. 0 °C til 4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Skyer til utover dagen. Stedvis frisk bris i fjellet.

Fjellvær, 21.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sørøst. -2 °C til 6 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS