Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Sunnmøre tirsdag 28.05.2024

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Begrensede varsler pga streik. 

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold.

Skredfaren vil være størst der snøoverflaten blir ekstra myk som følge av høy temperatur og solinnstråling. Vær forsiktig i bratt terreng hvis snøen er våt og løs, i så fall kan det være mulig å løse ut små våte løssnøskred.

Lokale regnbyger kan evt. svekke snødekket der de treffer, dersom de er kraftige nok.

Unngå områder under glidesprekker og hold god avstand til skavler.

Husk at selv små skred kan få deg ut av balanse og ha store konsekvenser om du er på feil sted, slik som i nærheten av terrengfeller.

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mandag 27. mai 2024

Det har smeltet mye snø i mai og sommeren er i ferd med å ta over i fjellet. Det er fortsatt sammenhengende skiføre i en del områder over 1000-1100 moh, lavere i nord- og østvendte forsenkninger.

I hovedsak består snødekket av grovkornet, smelteomdannet snø som drenerer smeltevann godt. Snøoverflaten er bærende, men fortsatt våt og stedvis råtten over 1300 moh i bratte solvendte fjellsider.

Minimumstemperaturen natt til mandag på Roaldshornet, 1050 moh, var 10,1 grader.

Fjellvær

Mandag 27. mai 2024

6-10 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Bris fra sørøst. 4 °C til 14 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Sørøstlig frisk bris utsatte steder.

Tirsdag 28. mai 2024

1 mm i døgnet, opp mot 8 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Bris fra nord. 2 °C til 13 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS