Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Salten torsdag 09.02.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Kaldere vær i kombinasjon med kraftig vind og snø gjør at det vil være lett å løse ut skred. Unngå leområder der det samler seg fersk fokksnø.

Skredfarevurdering

Det blir kaldere vær i kombinasjon med sterk vind og nysnø. Det vil være mulig å løse ut middels store skred i høyden på grunn av fersk fokksnø i noen heng. Det er ikke observert noen svake lag av kantkorn eller rim de siste dagene, men det kan ikke utelukkes at fokksnøen enkelte steder kan ligge over et svakt lag av kantkorn eller rim over 900 moh.

Under mildværsgrensen så virker snødekket å drenere vannet godt, faren for våte løssnøskred er derfor avtagende.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 09.02.2023

Snødekket er gjennomfuktet opp til minst 500 moh. Høyt til fjells så kom nedbør fra de siste dagene som sludd eller snø i kombinasjon med kraftig vind. Det har derfor lagt seg opp mye snø i nord- og østvendte leområder.

Det finnes flere observasjoner på nedføyket kantkorn fra slutten av januar og starten av februar som kan være til stede enkelte steder høyt til fjells over 900 moh.

Onsdag er det observert kraftig vind som flytter noe snø, men den er fuktig og stabiliseres raskt.

Fjellvær, 08.02.2023

5 mm i døgnet, opp mot 20 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 600 moh om ettermiddagen. Sterk kuling fra sørvest, endring til liten storm fra sørvest natt til onsdag. -6 °C til 0 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 09.02.2023

25 mm i døgnet, opp mot 35 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 400 moh natt til torsdag. Liten kuling fra sørvest. -7 °C til -1 °C på 1100 moh. Skyet. Synkende temperatur og lavere snøgrense utover dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS