Snøskredvarsel for region Salten onsdag 01.12.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Lokalt ustabile forhold. Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø. Det finst også områder med vedvarende svake lag i fjellet.

Skredfarevurdering

Snødekket er ustabilt der vinden har dannet fastere flak i overflaten. Det er lett å løse ut små skred. Flere steder ligger den ferske fokksnøen på overflaterim og dette er svært ugunstig. Ny vindretning og økende vind utover ettermiddag øker skredfaren og gir flere ustabile områder. For skiløpere er det fortsatt en betydelig risiko for å treffe stein siden snødekket fortsatt er svært tynt mange steder.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Råd

Snødekkehistorikk

Det største snøfall av betydning så langt i sesongen kom 27-28 november. Det kom 20-40 cm, men det er store lokale variasjoner pga. bygevær. Før snøfallet besto snøoverflaten i hovedsak av kald, tørr nysnø. Det var stor utbredelse av rim og kantkorn i snøoverflaten. Under skoggrensen ligger den løse nysnøen rett på bakken. Høyere i terrenget er der en liten såle av skaresnø fra tidligere i høst. Mandag ettermiddag og natt til tirsdag har vinden flyttet på snøen.

Mandag kveld er det fjernutløst små skred av skiløpere.

Snødekket er fortsatt svært tynt og det er mye oppstikkende steiner. Det er snø til havnivå.

Fjellvær, 01.12.2021

2-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra nordøst. -25 °C til -9 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS