Snøskredvarsel for region Salten torsdag 27.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabilt snødekke. I bratt terreng kan våte løssnøskred løses ut av skiløpere.

Skredfarevurdering

Det er generelt stabile forhold. I bratte heng kan det være lett å løse ut våte løssnøskred. Denne skredfaren øker utover dagen i forbindelse med stigende temperatur og solinnstråling. Høyt til fjells kan det fremdeles finnes vedvarende svake lag som ennå ikke er fullstendig smelteomvandlet, men det skal trolig stor tilleggsbelastning til for å løse ut skred på dette laget. Hold avstand til skavler og glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Snødekkehistorikk

I skyggesidene skare. Utover dagen varmer sol og varmt vær opp snøoverflaten, og det det blir fuktig ubundet snø, spesielt i solvendte heng.

Hele snødekket er nå smelteomvandlet og isotermt, med unntak av et par tynne skarelag ned mot bakken, og rester av vedvarende svake lag som er i ferd med å bli smelteomvandlet høyt til fjells.

Snøgrensen kryper stadig oppover og ligger på ca. 400 moh. Den er lavest i indre deler av regionen og i nordvendte sider.

Fjellvær, 26.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sørøst. -2 °C til 8 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 27.05.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra sørøst, endring til frisk bris fra nordvest om ettermiddagen. -3 °C til 7 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS