Snøskredvarsel for region Romsdal onsdag 18.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær forsiktig i bratte heng med våt snø og nær terrengfeller. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Skredfaren varierer i løpet av døgnet og er lavest tidlig på dagen der overflata er hard. Utover dagen vil mange heng få våt overflate omtrent til fjelltopphøyde, som gjør at små og middels store skred kan løsne naturlig eller fra en skikjører. Høye temperaturer gjør at dette også gjelder i nordvendte heng. Hold god avstand til alle skavler som svekkes i varmen. Glideskred er uforutsigbare og kan løsne av seg selv hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Over ca 900 moh ligger det nysnø fra de siste dager på overflata. Det gamle snødekket er stort sett smelteomvandlet og drenerer smeltevannet godt, det er kun i nordhellinger høyt til fjells at det er mulig å finne lagdelt snø. Det er fortsatt mye snø i fjellet. Snøgrensa stiger gradvis og nærmer seg tregrensa, høyest i sørvendte heng.

Fjellvær, 17.05.2022

Oppholdsvær. Bris fra nordøst. -9 °C til 7 °C på 1400 moh. Klarvær.

Fjellvær, 18.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sørøst. -6 °C til 8 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Forbigående frisk bris midt på dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS