Snøskredvarsel for region Ofoten lørdag 21.05.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile forhold. Vær varsom med skavler og i bratte fjellsider med laus snø

Skredfarevurdering

Snødekket er stort sett stabilt. I bratt terreng med våt, laus snø er det mogeleg å løyse ut laussnøskred. Fokksnøflak fra tidlig bør vere stort sett stabile no etter høge temperaturar på fredag. Glideskred er uforutsigbare, men kan forekomme der det er forhold for det, for eksempel der underlaget er svaberg eller bratt gressbakke. Unngå terreng under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Siste snøfall i fjellet var på 17. mai med vind fra nordvest til sørvest. Det antas at det ligg enkelte fokksnøflak i lesider mot aust. I etterkant av dette har det vore milde temperaturer og sol som har byrja å smelteomvandle snøen. Men over 700 moh i skuggesider var det framleis tørr snø torsdag.

Torsdag vart det observert eit flakskred nord i regionen, på grensa mot Indre Troms

Det er lite snø under 400 til 600 moh.

Fjellvær, 20.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sørøst. -2 °C til 5 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Skyer til utover dagen. Stedvis frisk bris i fjellet.

Fjellvær, 21.05.2022

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Bris fra sørøst. -1 °C til 6 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS