Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Ofoten søndag 08.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det kan være lett for deg som skal til fjells med ski eller brett å løse ut skred i den ferske vindtransporterte snøen.

Skredfarevurdering

Lavere snøgrense, og fortsatt vind og snø. Det kan være lett for en ski- eller brettkjører å løse ut middels store skred i den ferske, vindtransporterte snøen. Stort sett vil fokksnøen fra inngangen til helgen ha fått muligheten til å stabilisere seg, men i de delene av regionen hvor det det har kommet mest snø de siste dagene kan det ikke utelukkes at du kan klare å løse ut et litt større skred.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 07.05.2022

Synkende temperaturer i fjellet på lørdag har ført til at det våte og fuktige snødekket fra fredag har begynt å fryse til igjen. I fjellet kan det også ligge flak av tørrere snø i overflaten. Under mildværsgrensen som var på lørdag er snøen i overflaten fremdeles våt og fuktig, kanskje med en litt krispi overflate etter forbigående nattefrost natt til søndag.

I lavlandet, særlig i de mest kystnære områdene, er det lite eller ingen snø.

Fjellvær, 07.05.2022

20 mm i døgnet, opp mot 35 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 600 moh natt til lørdag. Sterk kuling fra sørvest, endring til sterk kuling fra vest om formiddagen. -6 °C til -2 °C på 1100 moh. Skyet. Vinden minker noe mot kvelden. Snøfallgrensen synker, om kvelden snøbyger ned mot havnivå.

Fjellvær, 08.05.2022

10 mm i døgnet, opp mot 22 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 200 moh om ettermiddagen. Frisk bris fra vest. -8 °C til -3 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS