Snøskredvarsel for region Ofoten lørdag 04.12.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Krevende forhold. Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø som ligger over vedvarende svake lag av rim og/eller kantkorn.

Skredfarevurdering

Lav temperatur gjøre at fokksnøflak fra de siste dagene trenger ekstra god tid til å stabilisere seg. Der hvor overliggende fokksnø er tynne og/eller myke kan det være mulig å utløse skred på vedvarende svake lag av kantkorn eller overflaterim med bare liten tilleggsbelastning. Det er meldt sterk vind fra sørøst, men det finnes generelt lite snø tilgjengelig for vindtransport. Være likevel oppmerksom på områder som kan har fersk innsamling av fokksnø. For skiløpere er det fortsatt en betydelig risiko for å treffe stein siden snødekket er svært tynt mange steder. Dette betyr at selv små skred kan bli ekstra farlig.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Snødekkehistorikk

På snaufjellet er snøoverflaten preget av vind fra øst de siste dagene og består i hovedsak av en blanding av myke og harde fokksnøflak. Noen steder er det avblåst til skare. Under skoggrensen ligger den løse snøen rett på bakken.

Det finnes kantkorn krystaller på begge sider av skarelag fra midten av november. Det er også observert noen lommer med nedføyket overflaterim i indre del av regionen.

Fjellvær, 03.12.2021

Oppholdsvær. Liten kuling fra sørøst. -17 °C til -10 °C på 1100 moh. Klarvær.

Fjellvær, 04.12.2021

Oppholdsvær. Liten kuling fra sørøst. -19 °C til -12 °C på 1100 moh. Klarvær.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS