Snøskredvarsel for region Ofoten fredag 03.12.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Krevende forhold. Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø som ligger over vedvarende svake lag av rim og/eller kantkorn.

Skredfarevurdering

Skredfaren er knyttet til områder med størst innsamling av fokksnø fra det siste døgn. Under fokksnø kan det finnes lommer med både overflaterim og kantkorn. På grunn av sterk vind på snaufjellet er det stor lokale forskjell i snødybde. Der hvor overliggende fokksnø er tynn og/eller myk er det mulig å utløse skred på disse vedvarende svake lag med bare liten tilleggsbelastning. For skiløpere er det fortsatt en betydelig risiko for å treffe stein siden snødekket er svært tynt mange steder. Dette betyr at selv små skred kan bli ekstra farlig.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Råd

Snødekkehistorikk

På snaufjellet er snøoverflaten preget av vind fra øst de siste dagene og består i hovedsak av en blanding av myke og harde fokksnøflak. Under skoggrensen ligger den løse nysnøen rett på bakken. Høyere i terrenget er det en liten såle av skaresnø fra tidligere i høst.

Det finnes kantkorn krystaller på begge sider av skarelag fra midten av november. Det er også observert noen lommer med nedføyket overflaterim i indre del av regionen.

Natt til torsdag har det kommet opptil 5cm nysnø i lengst nord i regionen.

Fjellvær, 02.12.2021

Ingen nedbør av betydning. Stiv kuling fra øst. -13 °C til -7 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 03.12.2021

Oppholdsvær. Liten kuling fra sørøst. -17 °C til -10 °C på 1100 moh. Klarvær.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS