Snøskredvarsel for region Ofoten søndag 25.04.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile forhold. Vær varsom i enkelte heng i høyfjellet, hvor fokksnøflak kan løses ut.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold, men bygevær gir usikkerhet i nedbørsmengder og det kan lokalt komme mer snø enn hva værvarslet tilsier. Hvis bygene treffer dannes det fort ustabile fokksnøflak i skjermet terreng. Hvis sola får tak kan det gå enkelte små våte løssnøskred. Høyt til fjells i indre strøk av regionen finnes det vedvarende svake lag dypt i snødekket. Disse er generelt vanskelig å påvirke.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Det har kommet et lite dryss med nysnø de siste døgnene, overflaten består generelt av noen cm nysnø i skjermete formasjoner og avblåst til eldre skare der vinden har tatt. Tidligere har det vært plussgrader og regn høyt til fjells. Opp til skoggrensen har snødekket blitt gjennomfuktet i alle himmelretninger. Over skoggrensen er det gamle snødekket solpåvirket opp til ca. 1000 moh., mens det i skyggesider kan være vintersnø ned til ca. 500 moh.

I høyfjellet over 800-1000 moh. er det stedvis fortsatt vedvarende svake lag av kantkorn fra kuldeperioden i januar. Problemet antas å være mest utpreget i indre strøk.

Fjellvær, 24.04.2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nord. -13 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Av og til nordlig frisk bris utsatte steder.

Fjellvær, 25.04.2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordvest. -16 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Lokale variasjoner i nedbørmengde og vind ifm. snøbyger.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS