Snøskredvarsel for region Ofoten søndag 18.04.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Utfordrende forhold! Det kan gå enkelte store naturlig utløste skred og mange mindre skred grunnet solinnstråling og temperaturstigning

Skredfarevurdering

OPPDATERT SØNDAG 18.04: Nedjustert til faregrad 2 Oppvarmingen fortsetter og det ventes stor skredaktivitet utover dagen, både våte løssnøskred og våte flakskred. Skredfaren varierer gjennom dagen i takt med oppvarmingen, bruk dette aktivt i valg av terreng. Det er usikkert hvordan varmen påvirker vedvarende svakt lag i snødekket (som observert i indre strøk), men i såfall må vi regne med store naturlig utløste skred. Utbredelsen til dette skredproblemet er imidlertid svært begrenset og det er svært vanskelig å forutsi når og hvor de løsner. Hold avstand til alt av utløpssoner for skred!

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Våt snø (flakskred)

i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Det kom litt påfyll av snø i kombinasjon med tidvis kraftig vind i starten av uka. I leområder ligger det fokksnø av varierende hardhet imens det på vindutsatte steder er avblåst ned til gammel fokksnø og skare. Sterk sol og høye temperaturer til fjelltoppnivå lørdag preger overflata og gjør at den for det meste er fuktig/våt

I høyfjellet over 800-1000 moh er det stedvis fortsatt vedvarende svake lag av kantkorn fra kuldeperiode i januar. Men lagene er vanskelig å påvirke, og finnes i størst omfang i indre strøk.

Det er ikke observert skredaktivitet siste tre døgn

Det har blitt observert rim i fjellet mellom Narvik og Bjørnfjell. Dette kan nå være nedføyka, men vi mangler observasjoner som bekrefter dette.

Fjellvær, 17.04.2021

Oppholdsvær. Bris fra sørvest. -10 °C til 1 °C på 1100 moh. Klarvær.

Fjellvær, 18.04.2021

Oppholdsvær. Bris fra sørøst. -10 °C til 2 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Lokal nattefrost i fjellet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS